Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Condiții de călătorie in lume

Află cele mai noi reglementări privind condițiile de călătorie în străinătate.

Data ultimei actualizări: 17 mar 2021

SEYCHELLES
STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Începând cu luna martie a.c. s-au instituit măsuri excepționale în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, nu este permisă intrarea, pe cale aeriană, a cetățenilor străini pe teritoriul național, măsura fiind susceptibilă de revizuire imediată în cazul depistării unor focare active de COVID-19. 
Începând cu luna iunie a.c., guvernul a acceptat unele excepții pentru zborurile și navele maritime private/charter ori vasele de turiști pentru care s-a obținut aprobarea specială a Ministerului Sănătății.
Persoanele care îndeplinesc condițiile prevăzute de autoritățile locale trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul Republicii Seychelles un test negativ pentru COVID-19, nu mai vechi de 48 de ore. De asemenea, este necesară rămânerea, pentru cel puțin cinci zile, într-o singură locație care va fi declarată la intrare. Locațiile se regăsesc la adresa: www.tourism.gov.sc.
Mai multe informații pot fi consultate aici: http://tourism.gov.sc/wp-content/uploads/2020/05/Conditions-for-entry-of-persons-into-Seychelles-1.pdf
Tranzitul între insule este permis pe cale maritimă.

MEXIC
STARE DE URGENȚĂ: Da

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Din data de 12 martie 2020 au fost introduse, temporar, controale sanitare la toate punctele de frontieră.
Pe Aeroportul Internațional din Ciudad de Mexico este permisă intrarea doar pentru persoanele care demonstrează că realizează o călătorie esențială, întrucât centrul țării a reintrat, începând cu 15 februarie 2021 în codul portocaliu al semaforului epidemiologic. Persoanele care nu pot demonstra cu documente justificative acest lucru, sunt respinse la frontieră și trimise înapoi cu primul zbor disponibil. Cetățenilor străini care declară că intră în Mexic în scop turistic, pentru a se căsători sau pentru alte scopuri care nu sunt considerate esențiale (și care pot fi amânate) nu le este permisă intrarea prin intermediul acestui aeroport.
Pe Aeroportul Internațional din Cancun, autoritățile de imigrări au instituit controale mult mai stricte deoarece zona turistică Riviera Maya (Cancun, Playa del Carmen, Tulum, Cozumel, Isla Mujeres, etc.) a reintrat în codul portocaliu al semaforului epidemiologic, iar capacitatea hotelurilor, restaurantelor și obiectivelor turistice a fost redusă la 50% în timp ce plajele, centrele comerciale și magazinele pot funcționa doar la 30% din capacitate.
Autoritățile de imigrări realizează verificări, în colaborare cu hotelurile și companiile aeriene, cu privire la confirmarea fermă și plata cazării pentru întreaga perioadă declarată de turiști, precum și a zborului de reîntoarcere în Europa.
Pentru a nu întâmpina probleme la îmbarcarea în zborurile de reîntoarecere în Europa/România, vă recomandăm să verificați dacă țara în care veți face escală este catalogată sau nu drept una cu risc epidemiologic de către Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (http://cnscbt.ro/?fbclid=IwAR2GMdGer_niN_cLqQ_0ADVSFGOQBMHy4rxlFcdUNaCFrL_vJ6_pYcZKkq4). Dacă respectiva țară este una cu risc epidemiologic, va trebui să prezentați, la momentul realizării escalei și a îmbarcării într-un zbor către România, un test negativ PCR (realizat cu máximum 72 ore înainte) sau certificatul medical care atestă efectuarea vaccinului anti-Covid (a doua doză) cu cel puțin 10 zile înainte sau certificatul medical care demonstrează că ați fost infectat cu Covid-19 și că au trecut deja 14 zile de la confirmarea infectării. 
 
EXCEPȚII ȘI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL:

Frontierele sunt deschise pentru toate tipurile de transporturi.
Transportul intern aerian, rutier și feroviar nu este afectat.
La frontierele cu Statele Unite ale Americii și Guatemala au fost sporite controalele ca urmare a măsurilor adoptate de autoritățile americane și guatemaleze de prevenire a răspândirii pandemiei de COVID-19. Este permis doar tranzitul persoanelor care demonstrează efectuarea unor activități esențiale. 

GRECIA

STARE DE URGENȚĂ: Nu

IMPORTANT!

Se prelungește regimul de carantină totală (lockdown) pentru întreg teritoriul Republicii Elene până la data de 22 martie 2021, cu menținerea tuturor măsurilor anterioare.
Turismul pentru cetățenii români se deschide oficial pe 14 mai. Una dintre următoarele condiții vor trebui îndeplinite: test PCR negativ, dovada anticorpi, certificat de vaccinare.

CONDIȚII DE CĂLĂTORIE:

Toate persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă), până la data de 8 martie 2021, sunt supuse măsurii de autoizolare la locul de domiciliu/reședință pentru o perioadă de 7 zile.  Persoanele care sosesc în Republica Elenă pentru o ședere cu o durată mai mică de 7 zile, trebuie să rămână în autoizolare pe întreaga perioadă în care se află pe teritoriul elen.
Persoanele care sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord au obligația de a prezenta un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat pe cheltuială proprie, pentru a putea ieși din autoizolare.
părăsirea domiciliului se va face cu transmiterea prealabilă a unui mesaj SMS la numărul de telefon 13033;
interzicerea circulației între județe (cu excepția situațiilor de urgență);
interzicerea circulației pe timp de noapte în intervalul orar 21:00-05:00 (cu excepția persoanelor care se deplasează la serviciu ori pentru urgențe medicale). Pentru zonele aflate sub cod roșu de alertă epidemiologică, restricția se aplică în intervalul orar 18:00-05:00 pe tot parcursul săptămânii (excepție fac regiunea Attica și Atena, unde măsura se aplică doar în weekend);
magazinele de tip supermarket alimentar, farmaciile, spitalele și centrele de prim ajutor vor funcționa în baza unui program special care este actualizat în permanență;
rămân închise toate instituțiile de învățământ, cu excepția celor pentru copii cu nevoi speciale.
Până la data de 8 martie 2021, intrarea pe teritoriul Republicii Elene prin punctul de trecere a frontierei Promachonas se poate efectua în următoarele condiții:

persoanele se deplasează numai pentru călătorii esențiale (sunt excluse călătoriile în scop de turism, vizită etc.);
prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, de un laborator atestat de autoritatea națională competentă; 
certificatul cu rezultatul negativ al testării (redactat în limba engleză) trebuie să conțină numele, prenumele, numărul pașaportului sau cărții de identitate a persoanei testate;
obținerea unui rezultat negativ la testarea rapidă pentru infecția cu SARS-CoV-2 care se efectuează în punctul de trecere a frontierei terestre de către unitățile mobile ale Secretariatului General de Protecție Civilă şi ale Organizaţiei Naţionale de Sănătate Publică (EODY). Accesul va fi permis numai persoanelor care vor obţine un rezultat negativ  al testului (rezultatul se eliberează pe loc). Această măsură de testare suplimentară se aplică tuturor categoriilor de persoane care intră pe cale rutieră în Republica Elenă începând cu data de 20 noiembrie 2020;
prezentarea formularului PLF (Passenger Locator Form), cu cod QR, acesta fiind considerat un document necesar pentru intrarea pe teritoriul Republicii Elene, pe orice cale de acces (se completează pe pagina de internet  http://travel.gov.gr).
Rămân în vigoare toate celelalte măsuri adoptate până în prezent.


BULGARIA
(declarația pe proprie răspundere nu mai este necesară)
 
STARE DE URGENȚĂ: începând cu 14 mai 2020, starea de urgență a fost înlocuită cu situația de urgență epidemiologică, care a fost prelungită până la 30 noiembrie 2020.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Începând cu data de 29 ianuarie 2021 și până la data de 30 aprilie 2021, toate persoanele (inclusiv cetățenii români) care doresc să călătorească în Republica Bulgaria, indiferent de statul din care se deplasează, pot intra pe teritoriul acestui stat cu condiția prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii. Documentul care atestă rezultatul negativ al testării trebuie să conțină numele și prenumele persoanei (conform documentului de identitate cu care călătorește), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumirea, adresa sau alte date de contact), data efectuării testării, metoda testării, înscrisă cu caractere latine (PCR) și rezultatul negativ (negative). Sunt exceptate de la măsura obligatorie a prezentării testului molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, menționată anterior, următoarele categorii de persoane: șoferii de autobuz, angajați în transportul internațional de pasageri; șoferii autocamioanelor care efectuează transport internațional de mărfuri; membrii echipajelor navale; membrii echipajelor aeriene care efectuează zboruri de la și către aeroporturi publice pe teritoriul Republicii Bulgaria și personalul tehnic asimilat; lucrătorii transfrontalieri; elevii și studenții care trăiesc în Republica Grecia, Republica Turcia, Republica Serbia, Republica Macedonia de Nord și România și care călătoresc zilnic sau cel puțin o dată pe săptămână în Republica Bulgaria în scopuri educaționale, precum și elevii și studenții care locuiesc în Republica Bulgaria și călătoresc zilnic sau cel puțin o dată pe săptămână în Republica Grecia, Republica Turcia, Republica Serbia, Republica Macedonia de Nord și România în scopuri educaționale;  persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria.
Cetățenii români care doresc să călătorească în Republica Bulgaria și care nu se încadrează în excepțiile de la măsura obligatorie a prezentării testului molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 pot intra pe teritoriul Republicii Bulgaria numai prin anumite puncte de trecere a frontierei (dinspre România, numai prin punctele de trecere a frontierei de la Giurgiu-Ruse, Calafat-Vidin și Vama Veche-Durankulak,Turnu Măgurele –Nicopole și Bechet-Oriahovo – acest ultim punct fiind deschis în prezent doar traficului de marfă); lista completă a acestor puncte de trecere a frontierei poate fi consultată mai jos;

TURCIA
STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

Începând cu data de 28 decembrie 2020, persoanele care sosesc în Republica Turcia pe cale aeriană trebuie să prezinte la îmbarcare un rezultat negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de intrarea în Republica Turcia. Persoanelor care nu prezintă testul negativ tip PCR nu li se va permite îmbarcarea în aeronavele care au ca destinaţie Republica Turcia. De asemenea, începând cu data de 30 decembrie 2020, obligația prezentării rezultatului negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de intrarea în Republica Turcia, se aplică și persoanelor care intenționează să intre în acest stat pe cale rutieră, feroviară sau maritimă.

Atenție! Începând cu data de 31 decembrie 2020, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care vor efectua tranzit aeroportuar (pe cale aeriană) pe teritoriul Republicii Turcia sunt exceptate de la obligativitatea prezentării la îmbarcarea în aeronavă a unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii, cu condiția rămânerii în zona liberă a aeroportului. Această derogare nu se aplică persoanelor care schimbă aeroportul (ex. aeroportul Sabiha Gökcen cu aeroportul Istanbul sau invers).


DUBAI
STARE DE URGENȚĂ: NU (stare de epidemie la nivel național)

Începând cu data de 7 iulie 2020, în Emiratul Dubai sunt permise zborurile dus-întors, inclusiv pentru turişti. Cursele aeriene se vor efectua doar dacă se înregistrează un număr minim de pasageri, în caz contrar, companiile aeriene anulând sau reprogramând zborurile cu o informare prealabilă.

Conform informațiilor comunicate public de către compania Etihad (https://www.etihad.com/content/dam/eag/etihadairways/etihadcom/Global/pdf/abu-dhabi-travel-guide/flying-to-and-from-abu-dhabi-guide-en.pdf) este permisă intrarea în Abu Dhabi a turiștilor care au ca destinație celelalte emirate, inclusiv Dubai, cu condiția ca persoanele în cauză să respecte regulile de carantină ale emiratului respectiv. Călătorii se pot deplasa dintr-un emirat în altul doar prin intermediul Etihad Chauffeur, Etihad Express Coach or Airport Taxi. Turiștii care au ca destinație emiratul Abu Dhabi trebuie sa se supună, în continuare, unei perioade de carantină de 10 zile dacă sosesc din statele care nu se află pe lista verde. România nu se află pe lista verde.

Este obligatorie efectuarea unui test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu cel mult 72 de ore înainte de sosirea în Emiratele Arabe Unite, inclusiv de către persoanele care tranzitează acest stat. Persoanelor aflate în tranzit li se recomandă consultarea companiilor aeriene pentru informații suplimentare privind această măsură, întrucât în practică pot exista excepții, în funcție de destinația finală a călătorilor. Rezultatul testului trebuie să fie prezentat în format tipărit, în limba engleză.

Pasagerii care îndeplinesc condițiile pentru revenirea în Emiratele Arabe Unite trebuie să efectueze un test şi să prezinte un certificat eliberat de unul dintre centrele medicale aprobate de autoritățile emirateze competente, care să confirme faptul că nu sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Autoritățile medicale de stat pot solicita reexaminarea călătorilor, dacă consideră necesar. La sosirea pe aeroportul Dubai se efectuează un test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, rezultatul acestuia fiind transmis pe telefonul mobil în aproximativ 24-48 de ore. Până la sosirea rezultatului, călătorii trebuie să rămână în izolare.

MALTA
STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL: 

CONDIȚIILE DE CĂLĂTORIE ÎN REPUBLICA MALTA SE APLICĂ TUTUROR PERSOANELOR, INDIFERENT DACĂ AU FOST SAU NU VACCINATE ÎMPOTRIVA COVID-19.

Ținând cont de noile tulpini ale virusului SARS-CoV-2, nu sunt permise călătoriile neautorizate între Republica Malta și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Brazilia și Africa de Sud. 

 

Cetățenii maltezi și cetățenii altor state cu rezidență în Malta pot călători în Malta în baza unei autorizații de intrare în acest stat. Documentul trebuie solicitat la adresa de e-mail: covid19.vetting@gov.mt.

Persoanele care au obținut autorizație de întoarcere în Republica Malta din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Brazilia și Africa de Sud au obligația de a prezenta un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosirea pe teritoriul maltez și de a se supune următoarelor măsuri la sosire: testare moleculară tip PCR pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2, carantină pentru o perioadă de 14 zile, precum și repetarea testului tip PCR între a 5-a și a 7-a zi de carantină.

Lista statelor/zonelor cu care Malta a reluat cursele aeriene (lista se actualizează periodic): Andorra*, Australia, Austria*, Belgia*, Bulgaria*, Canada*, Republica Cehă*, China, Republica Coreea, Cipru*, Croația*, Confederația Elvețiană*, Danemarca, Estonia*, Finlanda, Franța*, Germania*, Grecia*, Hong Kong, Macao, Taiwan (considerând faptul că acestea aparțin de China), Iordania*, Islanda, Indonezia*, Irlanda*, Italia*, Japonia*, Letonia*, Liban*, Liechtenstein*, Lituania*, Luxemburg*, Monaco*, Maroc*, Olanda*, Noua Zeelandă, Norvegia, Polonia*, Portugalia*, România*, Rwanda, San Marino*, Slovacia*, Slovenia*, Spania*, Suedia*, Thailanda*, Tunisia*, Turcia*, Emiratele Arabe Unite, Ungaria*, Uruguay* și Vatican*.

Atenție! Statele marcate cu * sunt incluse în lista statelor/zonelor cu cod portocaliu, pentru care este necesară prezentarea unui test molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 (în caz contrar fiind necesară efectuarea acestuia după sosire sau intrarea în carantină timp de 14 zile). 


EGIPT

La data de 21 ianuarie 2021, Parlamentul egiptean a aprobat decretul prezidențial de prelungire a stării de urgență pentru o perioadă de trei luni, începând cu data de 24 Ianuarie 2021, pe fondul situației de securitate și a măsurilor adoptate pe linia combaterii pandemiei de COVID-19 din Republica Arabă Egipt.
Recomandări pentru cetățenii români care efectuează deplasări către/dinspre România:
Începând cu luna septembrie 2020, toți pasagerii curselor aeriene care intră în Republica Arabă Egipt, prin orice aeroport, trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore anterior călătoriei.
Această măsură se aplică și pasagerilor aflați în tranzit pe aeroporturile din Republica Arabă Egipt, chiar dacă destinația finală nu impune prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.
Este necesar ca testul să fie de tipul RT-PCR, efectuat de către un laborator specializat, autentificat prin ștampilă, fără a fi aplicate pe document corecții și/sau modificări. În mod obligatoriu, testul tip PCR prezentat autorităților egiptene trebuie să cuprindă data și ora recoltării probei biologice și să fie tradus în limba engleză sau arabă, cu mențiunea NEGATIVE.
Singurele persoane exceptate de la măsura prezentării unui test PCR la intrarea pe teritoriul Republicii Arabe Egipt sunt copiii cu vârsta de sub 6 ani. Nu există alte categorii de persoane exceptate.
La sosirea pe aeroporturile din Marsa Matrouh, Hurghada (guvernoratul Red Sea), Sharm El Sheikh (guvernoratul Sinaiul de Sud), Luxor și Aswan turiștii sunt scutiți de obținerea vizei de intrare pe teritoriul egiptean (până la data de 30 Aprilie 2021). Cetățenii români care sosesc direct pe aeroportul din Cairo au nevoie de viză de intrare, care se obține de la Ambasada Republicii Arabe Egipt la București sau direct de la autoritățile de frontieră din aeroport.
În hotelurile desemnate (doar cu ocuparea a 50% din capacitate) vor fi luate măsuri de protecție speciale, iar în cazul depistării unui caz de COVID-19, respectiva persoana va fi carantinată în camere special amenajate în hotel, iar în cazul agravării simptomelor va fi spitalizată (situație care va genera condiții speciale de tratament și întoarcerea în țară pe cheltuiala turistului).


REPUBLICA DOMINICANA
STARE DE URGENȚĂ: NU

 RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Începând cu luna iulie 2020, s-au ridicat restricțiile și s-au redeschis frontierele Republicii Dominicane, precum și aeroporturile din acest stat.
În prezent nu se mai solicită prezentarea rezultatului unui test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea în Republica Dominicană, însă în aeroporturi sau porturi se efectuează teste rapide, aleatoriu. Copiii cu vârsta de sub 5 ani și membrii echipajului sunt exceptați de la această măsură. De asemenea, tuturor pasagerilor li se verifică temperatura la sosire.
Pasagerii care prezintă simptome sau ale căror rezultate sunt pozitive vor fi plasați în carantină, în locuri special amenajate de către autorități. Anterior călătoriei, pasagerii trebuie să confirme cu compania aeriană și cu aeroportul din statul de proveniență informațiile privind cerințele necesare pentru permiterea îmbarcării (prezentarea unor eventuale teste sau alte condiții conexe pentru zborurile către Republica Dominicană sau pentru întoarcerea în statul de proveniență).

 

Declarația pe propria răspundere cu privire la starea de sănătate a pasagerului: Până la data de 31 ianuarie 2021, ca parte a formularelor de imigrare și vamale furnizate de compania aeriană sau de autoritățile dominicane, pasagerii trebuiau să completeze și să trimită formularul numai în format tipărit: Declaración Jurada de Salud del Viajero. Prin acest formular, pasagerii declară că nu au simptome ale infecției cu virusul SARS-CoV-2 și furnizează informații de contact pentru următoarele 30 de zile. Începând cu data de 1 februarie 2021, completarea formularului electronic (E-Ticket) este obligatorie. Formularul poate fi accesat la următoarea pagină de internet: https://eticket.migracion.gob.do. Pasagerii trebuie să completeze un formular pentru sosire și altul pentru plecare, iar sistemul va genera două coduri QR. Cu toate acestea, până la data de 31 martie 2021, autoritățile dominicane vor accepta ambele tipuri de înregistrare pentru a intra în țară: prin intermediul formularelor fizice și prin sistemul digital. Începând cu 1 aprilie 2021, se va utiliza exclusiv formularul electronic.


ZANZIBAR, Tanzania

ncepând cu data de 5 august 2020, toți pasagerii, străini sau rezidenți, care sosesc sau pleacă în/din Tanzania vor fi supuși unei verificări amănunțite COVID-19 si vor trebui sa completeze un formular pus la dispoziție de compania aeriană, maritimă sau terestră cu care călătoresc.
Pasagerii, cetățeni străini sau rezidenți, pentru care țările de origine sau compania aeriană cu care călătoresc le solicită un test negativ pentru infecția cu COVID-19 pentru permiterea călătoriei, vor trebui să prezinte rezultatul acestui test și la sosirea în Tanzania.
Pasagerii care prezintă simptome ale infecției cu COVID-19 vor fi supuși unui control amănunțit și pot fi testați pentru infecția cu COVID-19 (test molecular tip RT-PCR).
Cetățenii români care intenționează să călătorească în Tanzania sunt sfătuiți să solicite informații suplimentare privind condițiile de intrare și ieșire în această țară de la companiile aeriene.
 

EXCEPȚII ȘI PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL:
Transportul intern rutier și feroviar nu este afectat.


MALDIVE
STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL

Începând cu luna iulie 2020 este posibilă intrarea în Maldive pentru cetățenii străini, indiferent de scopul călătoriei.
Turiștii care călătoresc în Maldive vor primi viza în portul de intrare (visa on arrival), cu condiția prezentării unei rezervări confirmate la o stațiune turistică înregistrată la autoritățile locale. Atenție! Potrivit deciziei autorităților din Maldive, în contextul pandemiei de COVID-19, valabilitatea documentelor de călătorie ale cetățenilor străini care călătoresc în acest stat în scop turistic trebuie să depășească 30 de zile de la data intrării în Maldive.
Toate persoanele care călătoresc în Maldive trebuie să prezinte un certificat care să confirme că persoana a fost testată negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2. Testul trebuie să fie de tip molecular (RT-PCR), în limba engleză și efectuat cu cel mult 96 de ore înaintea îmbarcării. Copiii cu vârsta de sub un an sunt exceptați de la măsura prezentării unui test.
Anterior intrării în Maldive (cel mult 24 de ore) toți călătorii trebuie să completeze online o declarație de sănătate - Traveler Health Declaration (https://imuga.immigration.gov.mv);
Dacă pasagerul se va afla în tranzit în timpul călătoriei, testul RT-PCR inițial va fi valabil dacă tranzitul nu depășește 24 de ore. În situația în care tranzitul depășește 24 de ore, pasagerul trebuie să efectueze un alt test RT-PCR, cu cel mult 96 de ore înainte de îmbarcarea în portul de tranzit.
Turiștii care sunt cazați inițial într-o locație turistică sau un hotel din zona Greater Male ca parte a unui sejur împărțit, trebuie să facă teste RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 (chiar dacă dețin un test RT-PCR efectuat înainte de intrarea în țară) dacă durata șederii în zona Greater Male este mai mare de 48 de ore. Continuarea călătoriei va fi posibilă dacă rezultatul testului RT- PCR este negativ.
Posesorii de vize de muncă care au călătorit în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord vor fi supuși măsurii de carantină obligatorie la reședința declarată pentru o perioadă de 10 zile. În perioada de carantină se vor efectua teste RT-PCR la 5 și 10 zile de la sosire. Măsura de carantină va fi impusă și pentru persoanele care au tranzitat printr-un aeroport din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord mai mult de 12 ore. După sosire, într-un termen de la 12 până la 24 de ore, călătorii trebuie să se înregistreze la pagina de internet: https://haalubelun.hpa.gov.mv.
Posesorii de vize care sosesc în zona Greater Male cu un test RT-PCR efectuat cu 96 de ore înainte de plecarea spre Maldive nu trebuie să stea în carantină. Cu toate acestea, toți posesorii de vize, cu excepția turiștilor care sosesc în Maldive și se deplasează spre alte insule decât zona Greater Male, trebuie să respecte măsura de carantină de 10 zile.
Persoanele care sosesc în Maldive, cu excepția turiștilor, pot solicita aprobarea efectuării carantinei la reședință, accesând portalul „haalubelun” https://haalubelun.hpa.gov.mv, înainte de a începe călătoria spre Maldive.
Călătorii care sosesc pentru o vizită de muncă pe termen scurt (mai puțin de 10 zile) vor obține permisiunea specială de la Agenția de Protecția Sănătății (HPA). Permisiunea trebuie solicitată de către angajatorul local.
 

La terminalul de sosiri la aeroport:

Toți pasagerii trebuie să poarte măști, să păstreze distanțarea fizică și să respecte regulile de igienă a OMS și ale Agenției de Protecție a Sănătății din Maldive;
Toți pasagerii care sosesc în Maldive vor fi suspuși unui control medical pentru identificarea simptomelor specifice COVID-19 la terminalul de sosiri;
Turiștii sunt încurajați să instaleze aplicația de depistare a contactelor „TraceEkee”.