Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Prezentare Thailand Thailanda

Prezentare Thailand Thailanda

Cuvântul thai înseamnă liber și descrie perfect felul de-a fi al poporului thailandez. Thailanda este singura țară din sud-estul Asiei care nu a fost niciodată ocupată de vreo putere europeană.

Citeste mai mult

Prezentare Thailand Thailanda


Thailanda, oficial Regatul Thailandei, în trecut cunoscută ca Siam, se află în Asia se Sud-Est și se învecinează cu Cambodgia la Est, Malaiezia la Sud și Myanmar la Vest.

Este o țară vastă, răspândită pe o suprafață de peste 500 mii km pătrați, având o populație de aproape 70 milioane de oameni.

Bangkok, capitala, alături de Phuket sunt probabil cele mai populare destinații de vacanță. Cum din ce în ce mai multe persoane aleg să viziteze Asia, iar regatul thailandez reprezintă primul pas pentru majoritatea, am decis să împărtășim cu voi cât mai multe detalii înainte să vă faceți planuri de călătorie.

 

Tot ce trebuie să știi înainte să ajungi aici

 

Cuvântul thai înseamnă liber și descrie perfect felul de-a fi al poporului thailandez. Thailanda este singura țară din sud-estul Asiei care nu a fost niciodată ocupată de vreo putere europeană.

Calendarul oficial în Thailanda se bazează pe Era budistă, care este cu 543 de ani înaintea calendarului vestic. De exemplu, anul 2000 al erei creștine, este același cu anul 2543 din calendarul erei budiste.

Deși Thailanda este regat, constituția prevede pentru rege puteri directe scăzute, cu toate acestea, el este protectorul budismului thai și un simbol al identității și unității naționale. Actualul monarh, Bhumibol Adulyadej, se bucură de un mare respect popular și autoritate morală, care este ocazional folosită în rezolvarea crizelor politice.

 

Lacașele de cult se numesc wat. Pentru a înțelege importanța wat-ului și influența budismului în gândirea thailandeză este necesară înțelegerea caracterului multifuncțional al mănăstirilor și cât de folositoare le sunt oamenilor de rând. Familiile din zonele rurale se simt în nesiguranță la gândul de a-și ține bunurile de valoare în casă, prin urmare, îl roagă pe stareț să le depoziteze la mănăstire. Wat-ul depozitează documente și artefacte cu semnificație istorică, precum și numeroase reprezentări ale lui Buddha, folosite pentru venerarea publică sau ca obiecte de meditație. De asemenea, călătorii pot fi găzduiți peste noapte la mănăstiri, mai ales când vin la diverse festivaluri.

În ce privește personificarea lui Buddha, thailandezii au creat un tip uman deosebit, considerat una dintre cele mai sugestive expresii ale artei asiatice. În ce privește ornamentele, acestea au copiat caracterul luxuriant al vegetației tropicale pentru împodobirea monumentelor religioase.

 

Thailanda este gazda a 6 situri de patrimoniu UNESCO și oferă o serie de posibilități vizitiatorilor săi, de la explorarea pădurilor luxuriante până la descoperirea misterioaselor temple antice. Fie că te plimbi pe plajele fine, ori că cercetezi piețele plutitoare pentru shopping, atmosfera thailandeză este puțin probabil să te dezamăgească.

 

De la Nord...

Chiang Mai

Regiunea cea mai nordică a Thailandei este frumoasă, originală, aproape neatinsă. Există aproape 300 de temple în Chiang Mai și împrejurimi. Unele mai noi, altele de-o vârstă cu orașul fondat la finalul secolului al XIII-lea. Alături de casele tradiționale din lemn, vei găsi și cele mai atractive obiective ale zonei - Wat Phra Singh, Wat Chedi Luang și Wat Chiang Man – temple ce s-au adunat în mod convenabil unul lângă celălalt.

 

Parcul istoric Phimai

Parcul, situat in provincia Nakhon Ratchasima, protejează unul dintre cele mai importante temple din Khmer din Thailanda. Templul din secolul 12, patrimoniu UNESCO, marchează un capăt al autostrăzii antice Khmer din Angkor. De altfel, arhitectura sa ne amitneste de faimosul său frate, Templul Angkor din Cambodgia. Cu toate acestea, chiar dacă khmerii erau hinduși, templul a fost construit ca unul  budist, deoarece locuitorii din zona Khorat erau budiști încă din secolul al VII-lea. Inscripțiile numesc site-ul Vimayapura (care înseamnă orașul Vimaya), ulterior dezvoltându-se sub denumirea thai Thai Phimai.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Destinatie


Facilitati


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 1 hoteluri

Thailand, Thailanda Vezi locatia pe harta
  • WiFi gratuit
  • Piscină
  • Localizare pe plajă
  • Bar
  • Restaurant