Turul insulei Thassos

  • 12 septembrie 2018

Daca va doriti o vacanta relaxanta, un sejur pe o insula bogata in locuri naturale fermecatoare si in acelasi timp linistite, atunci insula Thassos pare a fi ceea ce va doriti. Daca va sperie faptul ca aceasta insula este o insula mica a Greciei, o insula in care nu aveti ce face decat sa stati la plaja o zi intreaga, atunci trebuie sa va linistiti, deoarece insula nu este perfecta doar pentru cei ce vor un sejur deosebit de relaxant, ci si pentru cei care prefera sa viziteze, sa exploreze locurile de acum si timpurile stravechi.

 

Pentru a economisi timp, solutia optima de a ajunge pe insula Thassos este sa va procurati bilete de avion. Nu sunt printre cele mai ieftine bilete de avion oferite, insa veti economisi bani la cazare, iar cu avionul veti castiga timp pentru a vizita cat mai mult din aceasta insula. Un zbor din Bucuresti pana la Atena nu dureaza mai mult de o ora si 40 minute, dupa care va trebui sa mergeti cu masina pana la Kavala sau Keramoti, de unde veti lua feribotul pana pe insula.

 

Datorita biletelor de avion procurate din timp aveti acum timp sa va bucurati de ceea ce va ofera insula Thassos si pentru aceasta va puteti bucura de un tur al acesteia. Turul din Thassos incepe pe plaja Alexandra, de unde veti calatori cu autocarul catre Panagia, un orasel montan inconjurat de izvoare naturale si nuci. Aici puteti vizita biserica Fecioara Maria si drapelul purtat de regele Richard in timpul cruciadelor, bucurandu-va astfel de farmecul local si istoric al acestei localitati.

 

Turul continua catre peninsula Aliki, o limba de pamant – numita si „Sfanta stanca din Thassos” - imbratisata de doua golfuri naturale deosebit de frumoase. Aici puteti admira ramasitele unui templu care dateaza din secolul VII i.Hr. si biserici bizantine, in timp ce va plimabti de-a lungul plajei din Aliki. Aliki, nu numai o peninsula, dar si un sat cu plaje numeroase si insorite, este si locul de unde a fost extrasa cea mai fina marmura din carierele de aici; dar acum partea de jos a acestei cariere este scufundata in mare din cauza unui cutremur ce a avut loc in antichitate.

 

Turul continua cu vizitarea Manastirii Arhanghelului Mihail, de unde se poate admira o priveliste ametitoare asupra Marii Egee, iar daca aveti noroc, chiar si a muntelui Atos, acest centru religios ortodox al crestinilor. Pentru a intra in manastire sunteti rugati sa va acoperiti bratele si genunchii, deci este recomandat sa aveti la voi un sal sau haine cu maneci lungi. Daca in schimb uitati sa va luati aceste lucruri cu voi, la intrare vi se va oferi posibilitatea sa luati un sal al manastirii, cu siguranta ca acestea sunt curatate periodic.

 

Dupa aceasta ultima oprire spirituala, turul se incheie inapoi la plaja Alexandra, unde puteti ramane sa va petreceti restul zilei sau al serii. Chiar daca un tur aparent modest, el ofera o cantitate de informatie privind viata antica si moderna a insulei Thassos care nu poate fi asimilata decat in conditiile in care turul este relativ scurt, dar foarte intens, asa cum o dovedeste tot ceea veti vedea. Iar faptul ca procurarea biletelor de avion v-a oferit o zi in plus pentru efectuarea acestui tur nu poate insemna decat un avantaj pentru sejurul dumneavoastra.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare

Ce e de facut in Atena
Unde si ce mancam in Atena
Turul orasului Atena
Obiective turistice in Atena