Top parcuri pentru aventurieri

  • 26 ianuarie 2012

Nu trebuie sa fii Bear Grylls ca sa ai parte de adrenalina, emotii, tensiune, distractii si un final in care sa respiri usurat si sa te amuzi de propriiile temeri. Cei insetati de senzatii tari au la dispozitie parcuri de aventura unde sa-si depaseasca limitele in deplina siguranta. Asa ca daca te numeri printre cei curajosi planifica-ti o evadare distractiva intr-unul din parcurile de mai jos. Iar daca nu te lasa inima sa te aventurezi pana acolo, atunci savureaza articolul nostru si provoaca-ti prietenii mai cutezatori la distractie.

Scurt istoric

 C. Th. Sørensen, un arhitect peisagist danez, a creat pentru prima data in 1931 proiectul unui parc ca un "loc de joaca in care copiii ar putea crea si forma din vise o imagine a realitatii". Asa a aparut ideea unui spatiu de joaca aventura. Creat la inceput pentru a satisface fanteziile curajoase ale celor mici astazi parcurile aventura sunt dedicate amatorilor de distractie de orice varsta.

Primul teren de aventura a fost deschis in Emdrup, Danemarca in 1943, in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Iar din 1946 astfel de locuri de joaca aventura s-au raspandit in intreaga Europa, Statele Unite si Japonia.

1. Port Aventura, Spania

Port Aventura este cel mai popular parc de distractii din Spania. Parcul  este intins pe o suprafata de peste 34.000 de metri patrati si se afla la 120 de kilometri de Barcelona. Parcul a fost ridicat dupa modelul celebrului Disneyland si recreaza cinci  decoruri diferite pentru pasionatii de distractii si adrenalina: „China Misterioasa”, „Vestul Salbatic”, „Jungla Polineziei”, „Mediterana” si „Civilizatia Azteca”. Fiecare decor surprinde perfect specificul tematic al fiecarei zone iar momentele de suspans si distractia sunt garantate orice loc ati alege.

2. Gardaland, Italia

Gardaland este cel mai mare parc de aventura din Europa. Parcul se intinde pe 46 de hectare si este asezat pe malul Lacului Garda din nordul Italiei, in apropiere de Verona. Parcul are 38 de atractii impartite in zone tematice de la cursele extreme in  rollercoastere, la “plimbari” in stilul simpaticului Mogli din Cartea Junglei si pana la distractiile inspaimantatoare de pe Insula Dinozaurilor. Pentru ca este situat la 100 de kilometri de aeroport si distractiile din timpul zilei iti vor consuma toata energia  iti recomand sa te cazezi macar o seara la Hotelul Gardaland, de 4 stele, din zona.

3. Universal's Islands of Adventure, Florida

Insulele Universale ale Aventurii din Orlando, Florida, cunoscute si sub numele de "Parcul Tematic Harry Potter" promite aventura in fiecare colt si garanteaza atractii care sa iti faca inima sa pulseze mai puternic. Parcul combina mituri, povesti nemuritoare si eroi din cele mai iubite filme fantastice cu oportunitati de distractii pline de adrenalina. Cea mai populara zona din parc este “Lumea vrajitorilor”.  Alte zone preferate de turisti sunt “Aventurile Fantastice ale lui Spider-Man”, “Jurassic Park” si “Aventurile de pe rau”. Parcul este deschis vizitatorilor in fiecare zi din an.

4. Alton Towers, Anglia

Parcul tematic si de aventura Alton Towers, a fost ridicat pe locul unei vechi case fortificate din Staffordshire si este deosebit de popular printre iubitorii de parcuri de distractie si de senzatii tari. Alton Towers este dotat cu 8 montagne russe-uri si are o gama variata de obiective distractive de la atractii acvatice la caruseluri care iti dau sentimentul ca zbori. Printre atractiile preferate de vizitatorii curajosi se numara Padurea Bantuita, plina de creaturi ascunse gata sa te faca sa incremenesti de spaima.

 

5. Bali Treetop Adventure Park, Indonezia

Bali Treetop Adventure Park este unul dintre cele mai populare parcuri de aventura din Indonezia. Parcul a fost amenajat in incinta Gradinii Botanice din Bali. Parcul pune la dispozitie pe langa atractiile obisnuite si diferite distractii organizate pentru grupuri,dar si servicii de team building. Parcul are in total 72 de provocari pentru toate varstele si nivele de experienta. Printre atractii se numara: poduri suspendate, plase de paianjen, sarituri a la Tarzan, vulpita zburatoare si multe alte provocari distractive.

6. Thrope Park, Marea Britanie

Thope Park este preferatul celor pentru care distractiile cu adevarat fantastice includ fiori reci pe sira spinarii si momente de tensiune. Printre atractiile infricosatoare ale Parcului se numara “Saw alive” in care actori si decoruri infricosatoare recreaza atmosfera din celebra serie horror “Saw, “Saw the ride” – un rollercoaster de groaza, “Detonatorul” – o bomba umana terifianta si “ No way out” – o incursiune intr-un spatiu aparent fara iesire care iti va induce toate simturile intr-o confuzie terifianta.

7. Bellewaerde, Belgia

Bellewaerde este cel mai vechi parc de distractii din Belgia si unul dintre cele mai populare parcuri de aventuri din Europa. Parcul are trasee amuzante, dar si trasee dificile care te lasa fara rasuflare… din fericire nu pentru mult timp. Initial, parcul era o simpla zona de relaxare si agrement dedicata pasarilor si plantelor interesante pentru ca in 1969 sa beneficieze si de o zona safari. Ulterior in 1972, a fost ridicata o zona dedicata leilor pentru ca in 1978 spatiul de joaca sa se transforme intr-un veritabil parc de aventura cu jocuri si trasee suspendate pentru copii de toate varstele.

In Romania, exista doua parcuri de aventura: Aventura Parc Lucianca si Aventura Parc Brasov, iar un al treilea se construieste la 10 kilometri de orasul Bacau si va fi deschis vizitatorilor incepand cu data de 5 august 2012. 


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare