Top 3 activități în Azore - Paradisul neîmblânzit


Prestigiosul ghid Lonely Planet a numit Arhipelagul Azorelor una dintre cele mai bune destinații din lume, în timp ce revista Forbes o declară o destinație unică! Vei găsi o destinație mai puțin populară și autentică, practic, un Paradis neîmblânzit și aproape ascuns de ochii turismului în masă.

National Geographic Traveller susține că natura lor nealterată și modelul sustenabil de turism, le plasează pe locul 2 în lume între destinațiile eco-turistice (🙄). Cert este că aceste insule portugheze au furat inima tuturor profesioniștilor în călătorii, așa că iată topul celor mai faine activități pe care le poți experimenta în Azore:

Whale watching Azores
  1. Whale watching – Azorele sunt incluse în top 10 destinații din lume (ce surpriză) unde poți vedea balene îndeaproape. Apele din jurul insulelor sunt populate cu aproximativ 25 de specii rezidente și migratoare, printre care și cea mai mare specie de balene din lume, balena albastră. Cea mai comună balenă pe care o poți întâlni în apele din arhipelag, este cașalotul, uriașul oceanelor devenit celebru odată cu romanul Moby Dick. Uriaș, întradevăr, fiindcă poate ajunge la 18 metri si 44 tone. (!)
  2. Scuba diving – Temperaturile moderate și claritatea apei sunt caracteristici importante care au transformat Azorele într-o destinație ideală pentru scufundări; asta și probabil faptul ca poți întâlni în jur de 3 specii de delfnii, pisici de mare și o bogată faună marină. Bonus, peisajul subacvatic diversificat, format din rocă vulcanică, favorizează forme spectaculoase precum coșuri de lavă, peșteri și arcade imense. Dacă nici asta nu te mulțumește, ai de ales dintre numeroase parcuri arheologice pline cu epave ale navelor comerciale scufundate de-a lungul timpului și potrivite pentru orice nivel de scafandru.
  3. Hiking – cele 9 insule din arhipelag însumează peste 60 de trasee macate, clasificate în funcție de dificultate și lungime, toate fiind de o bogăție geologică, biologică și istorică extrem de importantă. Poți alege un traseu potrivit pentru tine pe www.trails-azores.com . Vei fi fascinat de coastele abrupte ce se varsă în mare, iar cum vei parcurge insulele înspre interiorul teritoriului vei fi înconjurat de o vegetație bogată și densă. Cascade, podgorii, piscine mareice și mori de vânt, toate spectaculoase, așteaptă parcă să fie descoperite și admirate la tot pasul!
Lookout

A fost greu să nominalizăm doar 3 atracții ale Azorelor fiindcă, într-adevăr, insulele sunt pline de locuri unice și activități pe care le poți face doar acolo. Descoperite în secolul al 15-lea, Azorele au reprezentat punctul de plecare pentru emigrarea în Brazilia, insulele fiind tranzit pentru pirați și marinari, în acea perioadă.

Bucătăria locală este delicioasă și foarte apreciată pentru specialitățile cu ton. Vinul, este unul dintre cele mai apreciate atuuri, numeroasele podgorii prezente pe insule îl fac să fie și foarte ieftin.

Caldera Velha

Deși nu este o destinație căutată pentru plaje exotice, poți găsi cel puțin câte o plajă cu malul lin dacă vrei să faci o baie și să lenevești pe șezlong, de obicei în golfuri mici, ferite de curenți. Surferii și pasionații de yachting sunt, în schimb, fideli țărmurilor din acest arhipelag, diverse pentru toți iubitorii de sporturi nautice.

O mică escapadă în Azore ar trebui să cuprindă, în opinia noastră, minim 3 insule, fiecare dintre cele 9 fiind unice prin ceea ce oferă. Zborul până acolo este de asemenea, destul de lung, având minim o escală pe continent, în Portugalia.

Zborurile între București-Azore le poți găsi în limita a 300 de EURO dacă planifici din timp. Prin urmare, o vacanță aici merită măcar 10 zile din timpul tău. Propuneri de cazare pe fiecare dintre insule am postat aici, iar prețurile pentru 5 nopți de cazare cu mic dejun inclus, pleacă de la 149 EUR/persoană, pe insula principală, Sao Miguel.

Mai multe variante de cazare și sejururi găsești pe site-ul nostru dedicat. Nu ezita să ne soliciți o vacanță personalizată în funcție de perioada și bugetul alocat, în Azore, scriindu-ne toate detaliile pe adresa vacante@gotravel.ro.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare