Top 10 filme de Craciun

  • 21 decembrie 2011

Filmele de Craciun au o traditie la fel de veche ca si istoria cinematografiei insasi. Sunt filme emotionante, magice care ne amintesc de valorile cele mai importante din viata noastra: familia, prietenia, speranta si credinta. Unele filme le revedem in fiecare an cu drag si aproape ca le stim replicile pe de rost. Pe altele o sa le descoperiti acum in topul nostru special...

Toate merita vizionate macar o data in viata!

10. Jack Frost(1998)

Charlie(Joseph Cross) este un baietel a carui singura dorinta este sa il aiba din nou pe tatal sau aproape. Si cum de Craciun, minunile se implinesc, tatal sau mort se intoarce... materializat intr-un om de zapada!

Jack Frost(Michael Keaton) avea o cariera muzicala in ascensiune, dar isi pierde viata in timp ce se intorcea grabit la familia sa chiar in Ajunul Craciunului. Cu noua infatisare, Jack trebuie sa isi rezolve problemele, sa isi convinga baiatul si sotia de noua sa stare si sa fie mai aproape de ei decat a fost in timpul vietii.

O poveste fantastica despre a doua sansa dupa care o sa te topesti de drag!

9. Pur si simplu dragoste (Love Actually 2003)

"Pur si simplu dragostea" este o poveste romantica dulce-amaruie despre oameni obisnuiti. In apropierea Craciunului, in Londra, opt cupluri vad cum dragostea transforma totul din haos.

Aceasta comedie britanica nu este vreo revelatie in domeniul comediilor romantice, ci doar una dintre acele pelicule cu efectul reconfortant al unui ceai cald si aromat intr-o seara geroasa de iarna.

8. Un Craciun printre straini (Surviving Christmas 2004)

Ce ar face un tanar frumos, singur si plin de bani de Craciun? Probabil iti imaginezi acum tot felul de scenarii cu plaje exotice si femei frumoase.

Insa Drew Latham(Ben Affleck) isi cumpara o familie. Dupa ce a pierdut-o pe a sa intr-un tragic accident, Drew s-a concentrat mai mult pe cariera. Dar de sarbatori el se intoarce in casa in care a copilarit si descopera ca acolo locuieste acum o alta familie pe care o plateaste sa-i ofere un camin de Craciun. Doar ca familia sa adoptiva nu este tocmai asemenea familiilor din filme. Tatal e bautor irascibil, mama se gandeste la divort, baiatul se refugiaza in spatiul virtual, fata vrea sa-l dea afara, iar bunicul fumeaza marijuana. Dar chiar si asa, totul se incheie cu happy-end, asa cum ii sta bine unei povesti de Craciun.

7. O poveste de Craciun (A Christmas Carol 2009)

“O poveste de Craciun” este cea mai noua adaptare a romanului “Colinda de Craciun” a lui Charles Dickens. Personajul principal al povestii este meschinul Ebenezer Scrooge. Acesta este vizitat in Ajun de fantomele Craciunului trecut, Prezent si Viitor care ii arata consecintele faptelor sale meschine si viitorul sau intunecat. Ebenezer realizeaza atunci cat de mult a gresit si se schimba intr-un om mai bun.

De-a lungul povestii treci prin mai multe stari. La inceput urasti personajul, il judeci, apoi devii mai ingaduitor, iti trezeste mila pentru ca in final sa te bucuri din tot sufletul pentru schimbarea sa si sa crezi in minunile de Craciun.

6. Drum inchis (Dead End 2003)

Pentru amatorii genului horror propunem o altfel de poveste de Craciun.

Thriller-ul “Dead End” este povestea unei familii fericite care merge la bunici in Ajun de Craciun. Familia era formata din parinti, doi copii mari si iubitul fetei. Pe drum, tatal familiei, Frank Harrington se abate de la drumul obisnuit si o ia pe o scurtatura pentru prima data in 20 de ani. Aceasta decizie s-a dovedit a fi cea mai mare greseala din viata sa.

Filmul este una dintre cele mai bune pelicule horror, plin de suspans si dramatism, perfect pentru o seara inghetata de iarna.

5. Noel (2004)

Noel este o poveste de Craciun care emotioneaza pana la lacrimi, despre cei mai putin favorizati de soarta. Daca prin definitie, Craciunul inseamna compania persoanelor dragi, “Noel” este o poveste atipica, trista, de iarna, despre singuratate.

Destinele unor oameni nefericiti se intersecteaza si se schimba pentru totdeauna chiar in Ajunul Craciunului. Si cu toate ca fimul stoarce cateva lacrimi celor mai sensibili dintre noi, deznodamantul este unul fericit. Si ne arata o data in plus ca de Craciun, miracolul poate veni in orice forma.

4. In timp ce tu dormeai (While You Were Sleeping 1995)

Lucy (Sandra Bullock) este o tanara singura, care isi petrece ziua de Craciun vanzand tichete in gara. Viata ei se schimba insa cand il vede pe Peter si se indragosteste la prima vedere. Barbatul insa nu apuca sa o cunoasca pentru ca este atacat de niste hoti si impins pe sinele de tren. Lucy ii salveaza viata, dar Peter intra in coma si toata lumea ajunge sa creada Lucy este logodnica lui, inclusiv familia barbatului care o adopta imediat. Lucrurile se complica insa cand Lucy se indragosteste de fratele acestuia, Jack iar “logodnicul” ei Peter se trezeste din coma...

3. Miracolul de pe strada 34 (Miracle on 34th Street 1947)

Cum ati reactiona daca un om v-ar spune intr-o zi ca el este Mos Craciun?

Cand un batranel amabil care joaca rolul lui Mosului in magazinul Macy's din New York pretinde ca este adevaratul Mos Craciun, autoritatile il ameninta ca il vor interna intr-un spital de boli mintale. Dar un tanar avocat si spiritul Craciunului vor salva situatia.

Miracle on 34th Street este o poveste clasica de Craciun despre sperante si vise implinite. Filmul ridica o intrebare induiosatoare: “Ce este mai rau? O minciuna care aduce un zambet? Sau un adevar care aduce o lacrima?

Intre fantezie si realitate trebuie sa gasim puterea sa credem ca miracolele exista. Readaptari pentru televiziune ale filmului au fost facute in 1955, 1959 si 1973.

2. O viata minunata (It's a Wonderful Life 1946)

“O viata minunata” este povestea mai putin minunata a unui american hotarat sa se sinucida chiar in Ajun de Craciun. Omul este salvat de ingerul sau pazitor care ii arata cum ar fi aratat orasul sau natal daca el nu s-ar fi nascut. Filmul are toate ingredientele unei povesti siropoase de Craciun: drama, magie, rasete si un final optimist.

Daca te-ai indoit vreo clipa ca viata este minunata si merita traita din plin, trebuie sa te uiti la acest film superb de Craciun. O poveste in fata careia citatul “Nimeni nu este de neinlocuit” isi pierde orice valoare…

1. Singur acasa (Home Alone 1990)

Nu exista Craciun fara “Singur acasa”!

Unii isi uita telefonul, cheile, biletele de avion, gazele deschise… dar sotii McCallister au facut o greseala care a facut istorie… si-au uitat acasa fiul ce mic, pe Kevin(Macaulay Culkin) atunci cand au plecat in vacanta la Paris. Dar cu toate ca este singur de Craciun, baietelul de 8 ani nu este deloc personajul neajutorat la care v-ati fi asteptat. Mai mult, cei care ajung sa strige dupa ajutor sunt cei doi hoti care au hotarat sa-i sparga casa de Craciun pentru ca Kevin le face viata amara.

De la lansare si pana in anul 2009, "Singur acasa" a fost cea mai profitabila comedie lansata vreodata si una dintre cele mai iubite din toate timpurile. De aceea  a fost urmata de nu mai putin de 3 continuari mai mult sau mai putin de succes.


SOURCE AND TAGS