Top 10 destinatii incredibile pentru nunta!

  • 3 februarie 2012

Nunta este un spectacol la care se adauga iubire, emotii si sperante. Actrita Sarah Jessica Parker spunea intr-un interviu ca daca regreta ceva in viata este faptul ca la nunta ei s-a imbracat cu o rochie neagra si a organizat evenimentul ca o petrecere obisnuita de sambata seara.

Cateodata din dorinta de a-ti oficializa cat mai repede minunata relatie pierzi din vedere cat de pretioase sunt amintirile. Noi vrem sa te inspiram sa faci din “ziua cea mare” un eveniment pe care nimeni sa nu-l uite si iti oferim cateva alternative senzationale la ceremoniile organizate in salile clasice. Tu trebuie doar sa spui “da” unei nunti cu adevarat fantastice!

1. Le Chateau d'Esclimont, Franta

In 2011, milioane de femei au urmarit nunta printului William cu Kate si au oftat visatoare. Ce femeie nu doreste ca in ziua nuntii sa fie o printesa inconjurata de priviri admirative? Chiar daca nu faci parte din cercul restrans al norocoaselor pe care le va asteapta un adevarat print in fata altarului, asta nu inseamna ca nu poti avea o nunta regala.

In apropiere de orasul iubirii, Le Chateau d'Esclimont este destinatia perfecta pentru o nunta ca in povesti. Castelul a apartinut familiei La Rochefoucauls si este unul dintre cele mai frumoase locatii de nunta din lume. Invitatii pot fi cazati la castel, iar in timpul zilei au la dispozitie o gama larga de activitati distractive: pescuit, echitatie, excursii in imprejurimi. Domeniul castelului este superb, are 150 de acri, cuprinde un lac si este perfect pentru plimbari romantice tarzii si poze reusite de nunta.

2. Plaja, Thailanda

Ce zici de o plaja intinsa cu nisip alb, fin pe care sa pasesti imbracata in rochita ta ca laptele si o mare linistita si infinita asemenea sufletului tau plin de asteptari din ziua nuntii?

Insulele Thailandei au peisaje splendide, plaje rupte din filmele romantice, resorturi paradisiace si o vreme insorita care sa nu-ti strice planurile nuntii de vis pe plaja. Resorturile au pachete speciale pentru nunti, care se adapteaza la dorintele particulare ale mirilor. Casatoriile oficializate in Thailanda sunt insa simbolice si nu sunt recunoscute din punct de vedere juridic in Romania, dar clipele impartite acolo sunt mai profunde si mai intense decat orice contract. Alte destinatiii ideale pentru o nunta pe plaja sunt: Turtle Island, Seychelles, Sri Lanka, Cancun, Bora Bora sau mai accesibilul Corfu.

3. Hotelul de gheata, Suedia

Icehotel din Lapland, Suedia este cel mai mare hotel de gheata din lume si cuprinde 60 de camere, un apartament de lux, bar, receptie si o biserica unde se pot oficia nunti, toate construite din gheata. Chiar si elementele de detaliu, de la mobilier la candelabre sunt sculptate in gheata. Si ca intr-un basm de iarna, indragostitii care vor sa isi uneasca destinele aici sunt adusi cu o sanie trasa de reni la ceremonie. In camera matrimoniala, mirii au la dispozitie un pat imens de gheata acoperit cu blanuri de ren, iar dimineata sunt tratati cu bauturi fierbinti. Hotelul de gheata este o destinatie speciala pentru mirii nonconformisti a caror pasiune ar putea topii gheata.

4. Roata Ferris, Viena

Viena stie povesti istorice de dragoste si ofera indragostitilor locatii romantice din vremurile Imperiale. Cea mai spectaculoasa locatie pentru nunta este de departe, gigantica roata Ferris din Parcul Prater. Intregul eveniment este gazduit de o gondola in stil art-nouveau ornata superb de designeri de interior locali. Ceremonia incepe imediat ce gondola s-a pus in miscare, iar mirii ajung sa isi spuna juramintele in punctul cel mai inalt, inconjurati de o priveliste a Vienei care iti taie rasuflarea. Intr-o gondola incap cam 12 persoane (de exemplu, sapte invitati in afara de mireasa si mire, doi martori si cel care oficiaza ceremonia). Sunt disponibile pachete personalizate, care includ receptii cu sampanie si alte servicii deosebite. Nuntile se pot organiza de luni pana vineri la ora 16:00 respectiv 18:00 si sambata la orele 10:00, 12:00 sau 14:00.

5. Nunta sub apa, Maui, Hawaii

In Maui, indragostitii isi pot unii destinele in larg, departe de orice décor de nunta traditional. In functie de numarul invitatilor, ceremonia se desfasoara pe o ambarcatiune privata sau la mal, iar punctul culminant al ceremoniei este cel in care mirele si mireasa se inmoaie la propriu unul in fata celuilalt, scufundandu-se in ocean pentru schimbul de juraminte. Esti curios cum se desfasoara acest moment sub apa? E relativ simplu. Cei doi miri isi marturisesc dragostea si devotamentul prin intermediul schimbului de semne manual si al tablitelor subacvatice. Cele mai indraznete cupluri si-au provocat chiar invitatii sa se scufunde pentru a fi alaturi de ei. Pentru pasionatii de scufundari, dar si pentru cei care vor sa iasa din tipar, nunta subacvatica este o alternativa de neuitat.

6. Safari, in Kenya

Pentru aventurieri, reteta noastra pentru o nunta memorabila presupune o calatorie in rezervatiile naturale si in deserturile izolate din Kenya, Africa. Si necesita ceva curaj daca este sa fim sinceri pentru ca in timpul juramintelor mirii au ca “martori”, la cativa metri distanta, animale salbatice. Decorul “festiv” este si el unul atipic... in locul ornamentelor florale, mirii sunt inconjurati de tufisuri africane si arbusti, iar pe fundal se aud ritmurile africane traditionale ale bastinasilor. Printul William a cerut-o in casatorie pe Kate Middleton in acest décor putin pretentios dar plin de frumuseti salbatice. Urmeaza si tu tendinta regala si spune “da” in Kenya.

7. Las Vegas, Nevada

Casatoria este deseori comparata cu jocurile de noroc… investesti suficient si apoi stai cu sufletul la gura intrebandu-te daca esti sau nu castigator. Cinic, dar deloc deplasat. Dar o data ce ai intrat in joc ce ai zice sa oficializezi totul chiar in Las Vegas, capitala mondiala a jocurilor de noroc. Pana la urma nu ai nimic de pierdut! O nunta plina de distractii in stralucitorul Las Vegas este un castig sigur de amintiri memorabile! In Las Vegas se poate casatori absolut oricine, indiferent daca este sau nu rezident al Statelor Unite ale Americii. Peste 120.000 de nunti sunt oficiate in Las Vegas in fiecare an.

8. Gradinile de la inaltime Kensington, Londra

Pentru “aranjamente” florale naturale de nunta alege gradinile regale “suspendate” din Londra.  Amenajate la peste 30 de metri, Kensington Roof Gardens ofera o panorama superba asupra Londrei. Gradinile se afla pe acoperisul unei cladiri din zona comerciala Kensington. Acestea includ gradinile Tudor, gradini cu arcade spaniole si fantani ornamentale si gradinile englezesti, cu paduri.  Gradinile sunt locatii istorice protejate si pot suporta 130 de invitati la ceremonie si pana la 500 de invitati pentru receptie. Décorul splendid pentru poze de inramat apoi si impartit celor dragi este garantat.

9. Marele Zid Chinezesc, China

Pentru o nunta care poata fi urmarita de pe luna alege o ceremonie fastoasa pe una dintre cele 7 minuni ale lumii, Marele Zid Chinezesc. La doar 50 de kilometri de Beijing aproape de sectiunea Shiguan din Marele Zid, deasupra zonei Commune, este o colectie de vile contemporane ale grupului hotelier Kempinski unde se pot organiza Evenimente festive. Receptiile se tin in Club House, care poate gazdui pana la 500 de invitati, in timp ce petrecerile mai restranse se organizeaza in vile sau cabane superbe unde se serveste mancare traditionala. Intreg complexul a fost proiectat de catre 12 arhitecti.  Pentru cei care vor o locatie memorabila pentru nunta lor, cea mai mare constructie de pe glob este cu siguranta o alegere inspirata.

10. In Romania

Daca o nunta in strainatate ti se pare costisitoare si vrei sa-i ai aproape pe tot cei cunoscuti si dragi, alternativele autohtone inedite sunt demne de luat in calcul. Pentru o nunta ca un vis de iarna propunem Hotelul de gheata de la Balea Lac, iar pentru nuntile de vara o ceremonie restransa la malul marii. Iar daca vrei o nunta ca in povesti alege un decor regal. Printre castele din Romania deschise unui astfel de eveniment se numara Castelul lui Dracula, Castelul Iulia Hasdeu din Campina si deja popularele Palate Mogosoaia si Snagov.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare