Recomandarile bloggerilor oficiali de la SM&MS pentru vara 2013!

  • 3 aprilie 2013

Conferinta Social Media and Mobile Strategies reuneste pe 10 aprilie, nume mari din online-ul romanesc si nu numai. Cei care nu au reusit sa-si rezerve un loc la eveniment o sa se bucure la vestea ca vor afla informatii live de la conferinta, direct de la cei mai influenti bloggeri de turism din Romania!

Bloggerii de travel consacrati inspira calatoriile cititorilor lor si sunt persoanele care stiu unde, cum si cand este mai bine sa plecam in vacanta. Si cum majoritatea dintre noi punem la punct planuri de concediu in aceasta perioada , i-am rugat pe bloggerii oficiali SM&MS sa ne recomande o destinatie pentru vara 2013 asa cum ar face-o unui prieten!

Ce ne-au sfatuit si care sunt preferintele lor, descoperiti in randurile de mai jos.

Ioana Budeanu

ioanabudeanu.com

Uita de tot ce stiai pana acum. Uita de locurile superbe ale lumii. Uita de munte sau mare, de orase si de trasee. Pentru ca trebuie sa vezi mai intai Portugalia. Este o tara atat de diferita de tot ce ai simtit pana acum, incat te va tulbura. Lisabona trebuie sa fie orasul de inceput. Sa te bucuri intens de Alfama, sa stai cu localnicii pana noaptea tarziu, in barurile no name si sa bei pe ritmuri dulci de fado. Apoi mergi spre Costa Algarve. Opreste-te pe drum si fii recunoscator ca ai ajuns pana aici. Migdalii infloriti, padurile de pini si portocalii, bisericile medievale si cerul albastru, plajele roz si stancile arse de soare vor crea cadrul unei noi lumi pentru tine. Enjoy!

Adriana Cocic

viajoa.ro

Algarve. Pentru casele albe cu contururi colorate, pentru apusul in Ria Formosa, pentru grotele din Lagos, pentru plajele izolate unde esti numai tu cu marea, pentru cimitirul ancorelor si pentru cel mai bun bacalhau mancat vreodata. Si daca ar fi sa recomand un cartier general in Algarve, cu siguranta ar fi Tavira.

Cezar Dumitru

Imperatortravel.ro

Cea mai dificila intrebare care o primesc deseori este "unde ti-a placut mai mult". Pai as raspunde ore in sir. Intrebarea "ce destinatie sa va recomand" e din aceeasi familie, dar, incerc totusi sa "sacrific" o tona de destinatii preferate pentru a alege ... una. Si totusi, voi incalca consemnul si va voi recomanda doua: Portugalia si Nepal. Pentru cei care doresc sa viziteze Europa, Portugalia este o destinatie care merita cu prisosinta. In ultimul an, am fost de trei ori in Portugalia si am descoperit cat de variata poate fi aceasta tara - un oras, Lisabona, plin de savoare, locuri istorice deosebite, plaje de vis, si nu in ultimul rand, Madeira, insula de smarald! Nepalul imi este o destinatie foarte draga... Kathmandu te proiecteaza direct in secolul XVIII si in aceeasi zi poti savura un rasarit de soare peste  Himalaya, sa faci rafting pe valea Trisuli si sa calaresti un elefant in Parcul National Chitwan !

Carmina Nitescu

turismmarket.com

Poate cele mai cunoscute destinatii de vara la noi sunt Grecia si Turcia. Ambele sunt usor accesibile si se afla in topul preferintelor romanilor. Recomand anul acesta insulele grecesti (Creta, Corfu, Kos, Rhodos, Santorini, Zakynthos) din 3 motive:

- Gasesti aici diversitate: fiecare insula are specificul ei

- Mancarurile traditionale grecesti sunt usor diferite in functie de zona in care mergi

- Poti imbina vacanta de relaxare cu o vacanta activa vizitand locurile mai putin cunoscute ale insulelor

Alexandra Rosu

bloguldecalatorii.ro

Eu am fost foarte impresionata cand, anul trecut la finalul lunii de miere, am ajuns in Dubrovnik (Croatia), dar si in Kotor (Muntenegru). Mi-ar fi destul de greu sa aleg intre cele doua, insă poate nici nu e nevoie, dat fiind cat de apropiate sunt una de alta (90 de km).

Ambele au cate ceva pentru fiecare: istorie, labirint de stradute medievale cochete, posibilitatea de a vedea cetatea de la inaltime, precum si plaje. La acest ultim capitol e posibil ca Dubrovnik sa aiba un punct in plus daca e sa luam in calcul varietatea plajelor.

Anca Serban

1001calatorii.com

V-as recomanda tarile din Balcani – Bosnia si Hertegovina (neaparat Sarajevo si Mostar, care sunt superbe), Muntenegru (care nu mai are nevoie de recomandare, dar daca ar fi sa aleg un singur oras muntenegrean as alege Kotorul), Ohridul din Macedonia (lacul si orasul) si, pentru cei mai indrazneti, Prizren din Kosovo, care a fost o surpriza foarte placuta pentru mine, sau poate, de ce nu, Albania.

Sorin Rusi

airlinestravel.ro

Vara stiu ca se cauta foarte mult litoralul, dar eu recomand o vacanta la Madrid. Este un oras verde, plin de istorie, cu multe muzee si parcuri imense.

Madrid este recunoscut pentru viata de noapte, pentru distractie, evenimente sportive, iar madrilenii sunt mereu veseli si prietenosi. Pentru iubitorii shoppingului recomand bulevardul Gran Via. Pentru cei pasionati de palate si fortificatii, recomand Alcazarul din Toledo, un loc magnific aflat la 70 km sud de Madrid. Nu cred ca se va plictisi cineva in Madrid.

Simona Stanescu

lipa-lipa.ro

Pentru vacanta de vara 2013 am recomanda Ohrid - Macedonia pentru ca este aproape, pentru ca nu presupune un buget mare si pentru ca este un loc superb care pe noi ne-a impresionat. Pentru aventurieri si doritorii de senzatii tari un tur al parcurilor de distractii din Europa nu ar strica. Recomandam doua: Walibi - Belgia (dar ii gasiti in mai multe alte tari) si Europa Park (Germania, Rust).

Pentru acest sezon noi pregatim: Turcia - Istanbul dar poate si alte orase si mai in vara un Eurotrip ce contine: Amsterdam, Europa Park (pentru cea de-a 3-a oara) si Praga. Prima data in Istambul dar il asteptam cu nerabdare pentru cafeaua delicioasa si toate mancarurile turcesti absolut incredibile!

Narcisa Suruianu

travelgirls.ro

Mie imi place sa incep vara mai devreme si sa-mi iau portia de bronz si balaceala inca de la inceputul lunii mai. Daca vrei sa incerci si tu asta, poti merge pe malul Mediteranei, in sudul Italiei, pe insula Corsica ori chiar pe Coasta de Azur. Si in Barcelona e cald si bine si poti sa combini cu succes un citybreak minunat cu leneveala binemeritata pe plaja. De Rusalii profita de zilele libere si pleaca intr-un weekend prelungit. Noi vom fi in Capadocia, sa zburam cu baloanele cu aer cald. In toiul verii ne ferim de caldura. Iti recomand un tur prin muntii Romaniei ori un roadtrip prin Serbia, Muntenegru si Croatia. Ia o ultima portie de vara in septembrie in Portugalia si poti spune ca ai avut un sezon plin!

Dragos Asaftei dragosasfatei.ro

In urma cu exact un an eram in Budapesta. Timp de patru zile am vizitat capitala Ungariei si am descoperit ca un oras poate fi in acelasi timp foarte aglomerat, dar si foarte ordonat. Mi-a placut tare mult modul in care am fost tratat ca turist in fiecare dintre locurile pe care le-am vizitat. Asa cum era de asteptat, eu am fost tot timpul cu aparatul la ochi. Sunt si acum indragostit de modul in care au iesit fotografiile cu Parlamentul Ungariei, cu Casteul Buda sau cu Biserica Matthias.

Arhitectura intregii capitale te poate lasa fara cuvinte de multe ori. E un oras care merita explorat. Poate nu e cel mai frumos oras din Europa, dar cu siguranta este printre cele mai frumoase si spectaculoase si unul care merita vizitat. In incheiere va las cu una dintre fotografiile care mi-a placut cel mai mult.

Multumim tuturor bloggerilor care au contribuit cu recomandarile lor! 


SOURCE AND TAGS