O zi la Giraffe Manor, Kenya


Sanctuarul girafelor din Nairobi, Kenya nu mai are nevoie de nicio descriere pentru pasionații de călătorii, însă puțină lume știe povestea din spatele cortinei. Astăzi descoperim impreuna cum arată o zi la Giraffe Manor!

Acest conac este astăzi un boutique hotel exclusivist, însă nu a fost mereu nici sanctuar pentru faună și nici cea mai instagrammabilă proprietate din Africa. Povestea sa începe în anii ‘30 cand era de fapt o cabană scoțiană de vânătoare pentru societatea înstărită din acea perioadă.

Abia mai târziu, în anii ’70, conacul s-a transformat la 360 grade și a devenit ceea ce este și astăzi, un sanctuar pentru girafele Rothchild’s aflate pe cale de dispariție. În 2009 sanctuarul a găsit o cale originală de a se auto-finanța și a devenit hotel.

Conacul principal oferă doar 6 camere, redecorate individual și cu originalitate în stil art-deco, cu mobilă vintage. Fiecare cameră poartă numele primelor girafe care și-au găsit protecție în rezervație. Ulterior proprietarii au adăugat o anexă construcșiei originale, Garden manor, având grijă să pastreze autenticitatea, folosind materiale reutilizate specifice perioadei istorice. Anexa ofera încă 6 camre pentru oaspeți, și o piscină.

Domeniul rezervației este unul extins având aproape 5 hectare unde turma rezidenta de girafe se plimbă în voie, în timp ce oaspeții Giraffe Manor se bucură de farmecul arhitectural al clădirii, de zonele elegante pentru relaxare, de servicii excepționale și preparate savuroase pregătite special pentru ei.. și bineînțeles, pentru girafe!

 

Fiecare zi la Griaffe Manor este o experiență completă a Africii și a serviciilor hoteliere de lux!

În fapt, fiecare zi decurge la fel, astfel că pachetele turistice oferă de regula 1 noapte de cazare, timp în care se organizează toate activitățile cu girafe.

Proprietatea oferă regim all inclusive, program de activități pentru experiența completă cu girafele, și propriul concierge, care are grija de tine la fiecare pas și bineînțeles se asigură că nu ratezi niciun moment din scopul central al vizitei la Giraffe Manor: interacțiunea cu girafele!

 

Tea o’clock

Check-in-ul se face la ora 12. Se servește prânzul și ai timp de o plimbare până la ora ceaiului. Da, ai auzit bine, ora ceaiului! Este o activitate tradițională la Giraffe Manor. La ora 5 pm concerge-ul te conduce la zona de servire a ceaiului din grădină și vei observa imediat cum girafele încep să se apropie. În timp ce savurezi prăjituri de casă și ceai, vei hrăni girafele cu gustări puse la dispoziție de personalul hotelului. Ele mănâncă doar ceva special pregătit sub formă de peleți din iarbă deshidratată. Deci prăjiturile tale sunt în siguranță.

 

Cina de o mie de stele

Cina la Giraffe Manor este o experiență în natură, cu live-cooking, interacțiune cu natura și admirat de stele pe cerul liber al Africii. Experiența culinară este una desăvârșită conform celor mai rafinate gusturi în ale mâncării, iar serviciul este foarte atent pentru ca totul să-ți fie pe plac.

 

Mic dejun privat

Dacă ești norocos să fii cazat în cameră cu balcon atunci vei avea ocazia să programezi cu concierge-ul personal ora la care vei hrăni girafele de la balcon, în regim privat, chiar înainte de micul dejun. O girafaă sua mai multe se vor prezenta interesate de o gustare delicioasă, la tine la balcon. Este uimitor cum girafele știu exact la ce ora să se prezinte și unde, pentru micile delicii pregătite special pentru ele. Să nu uităm că sunt animale săbatice și personalul sanctuarului nu ganrantează interacțiunea lor mereu. În afara acestor momente, girafele pot fi admirate plimbându-se la orizont printre coroanele copacilor.

 

Mic dejun principal

Micul dejun se petrece la parterul conacului unde geamurile larg deschise permit rezidenților să bage capul în cameră și să servească mâncarea chiar la masă cu tine. Ești mereu în siguranță deoarece personalul hotelului este special pregătit în îngrijirea girafelor și cunosc personalitatea fiecăreia, astfel încât te vor sfătui exact până unde poate merge prietenia cu ele. 

 

Centrul de educație Giraffe Centre

Până la ora de check-out, ai timp de selfie-uri și poze perfecte, în bibliotecă, pe balansoar sau la piscină și de cumpărături în magazinul de suveniruri tematice specifice locației. Nu trebuie să ratezi vizita la Giraffe Centre, Centrul de educație - African Fund for Endangered Wildlife, al cărui scop este să educe copii din zonă cu privire la protejarea speciilor. Pentru tine este ocazia perfectă să te plimbi în natora, acesta fiind pe domeniu Giraffe Manor și bineînțeles, să aflii mai multe despre girafele Rothchild. La Centrul girafelor, vizitatorii se pot apropia extrem de mult de cea mai înaltă specie din lume! Sus, pe platforma de hrănire, girafelor le place să interacționeze cu vizitatorii, întinzându-și limbile lungi și iscoditoare în speranța unui snack.

Vei găsi și elefanți la Giraffe Manor, aceștia au parte de îngrijire și protecție la centru și sunt în aceeași măsură de simpatici!

 

Cum pot rezerva o experiență la Giraffe Manor?

Nu este ușor și nici ieftin, după cum poți să-ți închipui, dar este cu siguranță o experiență ce merită încercată o data în viață. Giraffe Manor se poate rezerva doar prin The Saffari Collection, grupul din care face parte, prin urmare, poți ajunge aici exclusiv prin pachetele organizate de agenții în colaborare cu ei.

Exista pachte cu charter direct și hotel inclus către Kenya, cu sau fără safari, însă trebuie să știi că poți configura excursia ta în Africa cu ajutorul unui consultant, astfel încât să cuprindă și experiența Giraffe Manor, care, pornește de la 1600 EUR/camera dublă, cu toate activitățile enumerate mai sus, incluse.

 

Solicită o ofertă!