Muntenegru, cea mai sigură destinație de vacanță


Muntenegru poate fi declarată cea mai sigură destinație de vacanță, pentru vara 2020. Micul stat din vecinătatea Croației se laudă cu 0 cazuri noi de COVID-19 din 6 mai până acum.
De altfel, Muntenegru este primul stat din Europa care a reuşit să combată SARS-CoV-2. 
Muntenegru a înregistrat un total de 324 de cazuri, dintre care 315 s-au vindecat, potrivit Worldometers. Doar după ce vor trece 28 de zile fără niciun caz nou confirmat, epidemia va fi declarată ca încheiată, potrivit autorităţilor sanitare. 
Interdicțiile de intrare a turiștilor străini sunt în vigoare până la data de 18 mai 2020, conform Ministerului Afacerilor Externe. Mai multe detalii cu privire la restricțiile de călătorie pe teritoriul Muntenegru, aici.

O Croație în miniatură

Când spui Muntenegru, spui relief spectaculos, munte și mare în același loc, arhitectură medievala și unele dintre cele mai frumoase parcuri naturale europene.
Capitala Podgorița, orașele Budva sau ’’perla ascunsa a Adriaticii”, Becici, sunt fermecătoare, cu cetățile lor împrejmuite de ziduri din piatră, astfel vei avea impresia că te afli în Croația. 

4 site-uri de Patrimonu Mondial UNESCO

Muntenegru este un exemplu în ceea ce privește promovarea turistică și este considerat una dintre ,,bijuteriile ascunseʼʼ ale Europei. 
Cele 117 plaje de la Marea Adriatică merită descoperite și te vor încânta cu azurul apei. Pentru cea mai spectaculoasa panorama din Muntenegru, trebuie să ajungi în Golful Kotor, un loc deosebit, străjuit de un oraș medieval cu străduțe înguste. Orașul Kotor este și cel mai vechi oraș fortificat de la Mediterana, parte din Patrimoniul Mondial UNESCO și adăpostește și cel mai sudic fiord european. 

Rafting-ul, un fel de sport național

Pentru țara cu cel mai lung canion din Europa, era oarecum de așteptat ca pe Râul Tara să ai parte cele mai tari senzații cu barca. Ajungi cu ușurință în Canionul Tara și în Parcul National Durmitor, din Budva.

Muntenegru te-a convins? 

Vezi ce opțiuni de vacanțe individuale ai la dispoziție, începând cu 1 iulie 2020, aici.
Contactează un consultant pentru o ofertă de vacanță personalizată, la vacante@gotravel.ro

SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare