Jet Lag - Cum ne recuperam mai repede?


Ai calatorit de curand si suferi de Jet lag? Cu siguranta acesta este cosmarul calatorilor frecventi, mai ales daca deplasarile sunt in zone indepartate ale lumii, peste ocean sau catre Asia. Exista remedii moderne cu ajutorul recuperarii medicale si a medicinei regenerative!

Ce este Jet Lag?

Jet lag este o tulburare temporară de somn, chiar insuficient de temporară pentru mulți călători. Conform Web Med dacă zburăm de la San Francisco la Roma pentru o excursie de 10 zile, de exemplu, poate dura de la 6 până la 9 zile pentru a ne recupera complet. Motivul este că poate dura o zi pentru fiecare fus orar traversat pentru ca organismul nostru să se adapteze la ora locală.

Simptomele Jet Lag-ului

Sigur ai simțit și tu câteva dintre simptomele descrise mai jos, dacă ai zburat vreodata în Maldive sau chiar mai aproape, în Dubai.
  • Somn perturbat, sau chiar insomnie
  • Oboseala în timpul zilei
  • Dificultăți de concentrare și de funcționare 
  • Probleme cu stomacul
Cauzele simptomelor de Jet-Lag

Din fericire, deși este posibil să nu reușim să eliminăm în totalitate jet lag-ul, îi putem reduce efectele cu câteva strategii simple. În primul rând, ne ajută să înțelegem ce este și ce îl cauzează. Jet lag-ul apare deoarece călătoriile rapide ne afectează ritmul circadian - ceasul biologic, care ajută organismul să știe când ne trezim și când dormim. Un alt studiu arată că mediul cu oxigen presurizat din cabina avionului scade concentrația de oxigen, ceea ce contribuie la senzația de oboseală a pasagerilor. Un factor destul de important este circulația sângelui, care este îngreunata de multe ore petrecute în scaunul de avion.

Cum ne recuperam mai rapid din Jet Lag?

Există câteva trucuri de recuperare medicală care ne pot ajuta să fim top-game mult mai repede, care ne permit deci, să păcălim puțin ceasul biologic. 
  1. Simularea orarului de la destinație înaintea plecării: mută ora de somn cu 30 min mai devreme, in fiecare seara, cateva zile la rand inainte de plecare.
  2. Melatonina: ajuta la reglarea ritmului circadian.
  3. Terapie cu lumina: influenteaza reglarea ceasului biologic.
  4. Recuperare cu ajutorul medicinei regenerative: oxigenare, detoxifiere și vitaminizare.
Dacă zburați frecvent și jet lag-ul este o problemă cu care vă confruntati mareu, luați în considerare consultarea unui specialist - un medic sau un psiholog care are pregătire specializată în medicina de recuperare. Iată in detaliu terapiile recomandate de specialistii in recuperare medicala, pentru simptomele de oboseala cronica, insomnie si burn-out.
  • Oxigenarea sanguina se obtine cu ajutorul terapiei de hemotransfuzie majora, care se recomanda in mod deosebit pentru ridicarea nivelului de oxigen din sange dar și pentru eliminearea metalelor grele de la nivel celular.
  • Detoxifierea se obtine pe cale naturala datorita terapiilor regenerative, cu gluthatione - cel mai puternic detoxifiant natural ce conține 3 amionacizi esentiali, 
  • Vitaminizarea are ca scop depasirea momentelor de oboseala intampinate in perioada de Jet Lag si se obtine cu ajutorul cocktailurilor intravenoase - acestea sunt secretul vedetelor de la Hollywood de multi ani, iar acum avem in sfarsit acces si noi la aceste trucuri, prin clinicile private.
Ti-a placut articolul, crezi ca ar fi de folos si altor persoane? Sharing is caring! 


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare

Ce e de facut in Atena
Unde si ce mancam in Atena
Turul orasului Atena
Obiective turistice in Atena