Tot ce vrei să știi despre Insula Réunion


Insula Reunion - Insula Intensă sau The Ultimate Island este un paradis tropical de origine vulcanică în mijlocul Oceanului Indian, la est de Madagascar și sud-vest de Mauritius. 

Insula oferă diversitate în peisaje și cultură și are câteva atribute uimitoare. Potrivit constituției din 4 noiembrie 1958, Réunion constituie un departament de peste mări și o parte integrantă a Franței. Totodată, insula constituie și o regiune ultraperiferică a Uniunii Europene.

O destinație ca nicio alta, Insula Reunion este din ce în ce mai recomandată ca destinație pentru ecoturism și călători iubitori de natură, în căutare de peisaje grandioase și experiențe noi. Marcată de erupții succesive ale vulcanului Piton de la Fournaise, „Sudul Sălbatic” al insulei se remarcă în special ca cea mai autentică regiune a insulei, atât pentru floră, faună, cât și pentru cultura creolă.

Top Facts

  • Insula are unul dintre cei mai activi vulcani din lume - Piton de la Fournaise erupe cel puțin o dată pe an.
  • Piton des Neiges (vârful de zăpadă), un vulcan de șift, este cel mai înalt munte din Oceanul Indian - 3.069 m.
  • Limba vorbită este Creola, o limbă regională oficială (din 2014), vorbită de 90% din populație.
  • Este un paradis al balenelor, Reunion este unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a observa aceste mamifere marine începând cu luna iulie și până în octombrie.
  • Produce cel mai bun ananas din lume, după gustul regal. Mic, dar plină de aromă, ananasul „Victoria” a fost numit după Regina Victoria - careia i-a plăcut extrem de mult ananasul din Reunion.

Cum și când ajungem acolo

Fiindcă este un climat preponderent ploios, e bine să calculați puțin călătoria acolo.

Insula Reunion are o climă sub-tropicală caldă, cu temperaturi ale apei care scad rar sub 23° C. Sezonul uscat este mai-octombrie, cu temperaturi de 20-25° C. Noiembrie-martie este mai umed, cu ploi și ocazionalul ciclon în ianuarie și februarie. Zonele muntoase interioare au un climat aproape temperat. Poate fi răcoros la munte și este recomandat să ai câteva haine calde pentru serile în natură. Bineînțeles, sunt multe alte secrete ce așteaptă să fie descoperite, noi doar am încercat să-ți trezim interesul de a descoperi o destinație mai puțin frecventată, perfectă pentru aventurierii călători.
Poți afla toate secretele insulei și informații despre festivaluri locale, sau recomandări speciale pentru vizitatori, pe site-ul https://ile-de-la-reunion.net/ . Aici am descoperit și vei găsi și tu, o comunitate pasionată, pregătită să-ți dezvăluie toate secretele Insulei Reunion pentru viitoarea ta vacanță în Paradis, formată cu sârguință chiar de o româncă, acum de-a locului. :)

Cât despre zboruri, patru companii aeriene oferă zboruri regulate către Reunion din Franța continentală (Air France, Air Austral, Corsair, French Bee). De asemenea, puteți zbura spre insulă via Mauritius. Aveți posibilitatea să alegeți două aeroporturi: aeroportul internațional Roland Garros, lângă Saint-Denis, și aeroportul Saint-Pierre Pierrefonds din sudul insulei.

Sunt tarife foarte bune din București către Saint-Denis acum, cu compania Air France. Poți zbura dus-întors până în Insula Reunion cu doar 619 EUR/persoană, taxe incluse. Această campanie este valabilă până pe 21 ianuarie 2020! 

Solicită o vacanță personalizată în Insula Intensă la vacante@gotravel.ro și beneficiezi de consiliere profesionistă care îți garantează servicii personalizate, de cea mai înaltă calitate și la cel mai mic tarif al momentului!



SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare