Cum ne adaptăm vacanța la noua normalitate?


Lumea s-a schimbat în ultimele săptămâni și, chiar în perioada în care mulți ne plănuiam concediul de vară. Cum ne adaptăm planurile de vacanță la noua normalitate? 

Am muncit un an fără oprire și pur și simplu nu suntem dispuși să renunțăm la concediul de vară, probabil cea mai așteptată vacanță a anului. 
Nici nu ar trebui. Cu o planificare atentă și cu alegerea potrivită a locului de vacanță, vei avea și anul acesta un concediu de pus în ramă. 
În contextul noii normalități a vieții de zi cu zi, perfecțiunea include și siguranța. Indiferent dacă ai ales ca vara asta să o petreci în România sau, îți faci curaj să ieși din țară către destinațiile consacrate, noi am ales câteva soluții excelente, adaptate celor mai exigente cerințe, car ar putea măcar să-ți dea idei pentru o escapadă.

1. Green Camp, Buzău, Vadu Oii
Statul la cort nu mai e ce a fost! Green Camp promovează conceptul de Glamping - camping in glam! :) Asta înseamnă că ai toate condițiile de confort ale unei camere de hotel și dotări la nivel de 3 stele, chiar dacă grupurile sanitare sunt organizate la comun. Măsurile de curățenie sunt ridicate la nivel maxim. Corturile sunt amplasate pe terase din lemn, la o distanță considerabilă unele de celelalte, pe o pajiște superbă, cu access nelimitat la natura din jur. Micul dejun este servit în fiecare dimineață "în cameră". Ai posibiltiatea de a rezerva și cina în locație. Cât despre activități, zona Buzăului este ofertantă pentru excursii și vizite dar și pentru aventuri precum rafting-ul. Prețurile de cazare pornesc de la 199 lei /noapte, mic dejun inclus, pentru un cort glamping de 2 persoane.


2. Raven’s Nest, Alba-Iulia, Sat Sălciua
Raven’s Nest sau Satul Ascuns mizează, după cum probabil bănuiești, pe izolare romantică. Complexul de case tradiționale așezate în vârf de munte, nu oferă semnal la telefon :) și poate găzdui, doar vara, maxim 26 de oaspeți în cele 11 camere. Acest loc a prins popularitate mai ales după ce cuplul de Travel Influencers - Flying The Nest au ajuns aici și au surprins magia acestui loc mai puțin cunoscut pentru români, însă foarte căutat de străini. Prețurile pornesc de la 135 euro/noapte, camera dublă, mic dejun inclus.


3. Zornitza Family Estate Relais & Chateaux, Bulgaria, Melnik
Am trecut granița la vecinii noștri fiindcă sincer, această locație merită toată atenția. Nu e ceea ce te-ai obișnuit să vezi în Bulgaria. 
Locația bifează toate căsuțele celor mai exigenți oaspeți. Zornitza este chiar un domeniu de familie, imens, se întinde cât vezi cu ochii, însă care nu se aglomerează niciodată. Oaspeții au parte de servicii personalizate și de atenție din partea fiecărui membru din staff. Are doar 16 camere și vile, de 5 stele, adică maxim 32 de oaspeți pot fi cazați aici în același timp. Camerele și vilele sunt dispuse la distanță considerabilă unele de altele. 
Poți să te plimbi ore întregi pe dealurile viticole și să crezi ca ești în Toscana. Poți juca golf, poți avea parte de terapii SPA în Zoma, o zona extinsă dedicată doar relaxării, sau pur și simplu poți să privești căprioarele în timp ce citești în natură. Restaurantul Aestivum servește dish-uri de tip terroir cuisine, adică preparate din ingrediente locale, crescute chiar pe pământul familiei și ridicate la rang de artă de bucătarul locației. Crama domeniului, unde vei avea parte de degustări de vin, prepară sortimente din soiurile locale de colecție. După un sejur aici vei uita și de pandemie.....


4. Grecotel Hotel & Resorts, Grecia
Concernul hotelier a introdus programul Summer by the Beach care descrie propria lor abordare a vacanțelor în contextul noii normalități, oferind vacanțe mai aproape de natură, focusate pe calm și siguranță. În această vară, în zonele vaste ale stațiunilor Grecotels, fiecare cameră va avea propria umbrelă cu șezlong-uri exclusivă, lângă mare. Toate serviciile vor fi oferite cu mare atenție de la distanță, prin respectarea programelor personalizate și a rutelor specifice. Mesele vor fi oferite în curte, în grădină și pe plajă.
Locațiile propuse cât și datele de deschidere, sunt:
  • Attica, Grecotel Cape Sounio, deschis începând cu 1 iulie 
  • Mykonos, Grecotel Mykonos Blu, deschis începând cu 3 iulie
  • Peloponese, Kyllini, Grecotel Riviera Olympia & Aquapark, Grecotel Μandola Rosa, Grecotel La Riviera, Grecotel Oasis, deschise începând cu 3 iulie
  • Peloponese, Achaia, Grecotel Casa Marron, deschis începând cu 3 iulie
  • Peloponese, Kalamata, Grecotel Filoxenia, deschis începând cu 3 iulie


Lista ar putea continua, fiindcă din ce în ce mai mulți hotelieri vin cu inovație și creativitate în întâmpinarea oaspeților. Echipa Go Travel face toate eforturile de a aduce o paletă de propuneri de vacanță complet adaptată noii normalități, fără a face compromisuri la calitate și siguranță.
Cum va arăta vacanța ta, în noua normalitate?

Contactează un consultant pentru o ofertă de vacanță complet personalizată la vacante@gotravel.ro.

SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare