City break în Cracovia - Descoperă comorile din orașele Poloniei


Primul lucru pe care îl facem într-un oraș nou, este să începem cu o plimbare pe străzi. Nu există alt mod de a petrece un city-break, atunci când vrei să descoperi locurile pe cont propriu. Îți faci repede o impresie asupra întregului oraș; acesta va fi și primul lucru de care te îndrăgostești în Cracovia: străzile, atracțiile locale și arhitectura orașului vechi!

Un city break în oricare dintre fermecătoarele orășele poloneze va fi exact ce cauți atunci când vrei să explorezi un loc nou, dar te-ai săturat de opțiunile clasice. Unde mai pui că tarifele la zboruri și cazare sunt foarte accesibile tocmai pentru că nu este o destinație super-populară. Compania LOT Airlines a introdus curse directe din București și Cluj către Cracovia și Varșovia.

Importanță istorică 

Situat pe Vistula (în poloneză Wisła) în regiunea istorică Polonia Mică, orașul datează din secolul al VII-lea! Cracovia a fost de-a lungul vremii unul dintre cele mai de seamă centre culturale, academice și artistice ale țării. Orașul a crescut de la o mică așezare de Epoca Pietrei până la a fi al doilea oraș al Poloniei. 

După Invadarea Poloniei de către Germania Nazistă la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, Cracovia a fost transformată în capitala Guvernământului General al Poloniei ocupate. Populația evreiască a orașului a fost mutată într-o zonă împrejmuită cu ziduri și denumită Ghetoul Cracovia, ai cărei rezidenți au fost apoi trimiși în lagăre de exterminare cum ar fi Auschwitz

În 1978 Karol Wojtyła, arhiepiscop al Arhidiecezei de Cracovia, a fost numit papă sub numele de Ioan Paul al II-lea – primul papă de origine slavă din istorie, și primul papă neitalian în 455 de ani. În același an, UNESCO a aprobat prima listă a patrimoniului mondial, pe care se regăsea și întregul centru istoric al orașului. 

Top 5 cu ce să nu ratezi: 

1. Centrul vechi 

2. Castelul și Catedrala Wawel: Catedrala Wawel este un amestec unic de baroc și gotic, uimitoare atât din interior, cât și din exterior. 

3. Mina de sare Wieliczka: se află în afara orașului Cracovia, deci este potrivită pentru o excursie de o zi. În primul rând, am avut îndoieli dacă o mină de sare ar putea fi destul de incitantă, dar a ajuns să fie una dintre experiențele preferate din Cracovia. Explorează cele trei nivele ale minei și statui minunate de sare, capele sculptate din sare pe drum. 

4. Mâncarea tradițională: nu poți să ratezi zapiekanka și delicioasele dulciuri, pere coapte în foietaj sau gogoșile cu apă de trandafiri

5. Muzeul Schindler 

Excursii organizate și costuri

· Excursie de o zi la Auschwitz-Birkenau si Mina Wieliczka, cina inclusa: de la 78 euro/ adult 

· Mina Wieliczka – Tur cu ghid: de la 35 euro/ adult 

· Zakopane si Muntii Tatra – tur de o zi: de la 72 euro/ adult 

· Muzeul Oskar Schindler – tur cu ghid: de la 23 euro/ adult 

· Rafting pe raul Dunajec si Zakopane- tur privat de o zi: de la 100 euro/ adult 

Prin toată istoria sa lungă și tumultoasă, oamenii prietenoși și arhitectura frumoasă a orașului, Cracovia oferă o minunată atmosferă primitoare și o varietate de comori turiștilor. Cracovia se poate vizita pe tot parcursul anului și oferă o mulțime de oportunități, indiferent de sezon. 

Un city break de 3 zile în Cracovia, în perioada mai 2019 – februarie 2020 pornește de la tariful 196 EURO/persoană pentru zbor direct și 2 nopți de cazare cu mic dejun. Solicită această ofertă Go Travel unui consultant de vacanțe pe adresa vacante@gotravel.ro. Vezi toate ofertele momentului pe site-ul www.gotravel.ro .


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare