Ce e de facut in Thassos

  • 12 septembrie 2018

Insula Thassos, denumita si ‚Insula de smarald’, ofera turistilor un sejur relaxant, dar in acelasi timp plin de activitati, in special daca se hotarasc sa strabata aceasta insula cu un autoturism inchiriat. Astfel, posibilitatea de a vedea si face cat mai mult in timpul pe care il aveti la dispozitie creste cu fiecare kilometru strabatut. Ceea ce se poate vedea si face in Thassos se datoreaza atat reliefului cat si faptului ca locuitorii insulei pastreaza aspectul original, traditional si natural al acesteia, viata de noapte si petrecerile fiind mai putin abundente decat pe alte insule. Dar asta nu inseamna ca ea este inexistenta, ci doar ca este diferita.

 

Fiind o insula, principalele activitati care se pot face pe insula Thassos sunt inotul si relaxarea pe o plaja insorita. Apa marii este intotdeauna limpede, incantand nu numai prin temperatura propice inotului, in special in lunile iunie si iulie, dar si prin coloritul deosebit pe care il are in diverse momente ale zilei. Iar plajele din insula Thassos sunt curate, cu nisip fin, putandu-va bucura de liniste si soare intr-o ambianta placuta sau facand castele din nisip alaturi de copii. Daca a merge la hotel in timpul zilei pentru a manca nu este ceea ce va doriti, plajele va ofera si traditionalele taverne sau baruri unde va puteti bucura de feluri de mancare greceasca savuroase sau de bauturi racoritoare delicioase.

 

Unele din cele mai frumoase plaje de pe insula Thassos sunt plajele Tripiti si Aliki. Plaja Tripiti este renumita datorita faptului ca are o forma de cada, dar si datorita unei grote ce duce spre ocean, care poate fi observata aici. Plaja Aliki este in special renumita pentru nisipul alb, dar si pentru satele din jur si cariera de marmura din imprejurimi. Alte plaje ce pot fi vizitate in Thassos sunt Livadi, care va ofera locuri de campare, si plaja Pefkari, unde se afla numeroase taverne si baruri, pentru a va putea bucura de un pranz grecesc cu muzica traditionala.

 

Pentru cei care prefera sa viziteze, orasele din Thassos sunt adevarate bijuterii istorice si spirituale, capitala cu acelasi nume fiind unul dintre cele mai vizitate locuri din insula. Avand Agora antica drept principal obiectiv turistic, Orasul Thassos releva turistilor si viata locuitorilor din insula antica prin Muzeul de Arheologie de aici. Vizitarea a ceea ce odinioara au fost templele zeului Pan – templu aflat intr-o grota, loc unde se si credea ca acest zeu cu copite de tap ce canta la nai traia – si templul zeitei Atena va vor duce inapoi in timpul mitologic si magic al celor care au contribuit la crearea culturii grecesti.

 

Relieful muntos al insulei ofera si posibilitatea unor plimbari pe carari adumbrite de pini, in timp ce va puteti gandi la spiritualitatea greceasca atat de bine conturata in Grecia, prin manastirile existente in orice loc al acestei tari. Si insula Thassos ofera turistilor posibilitatea de a se bucura de vizitarea unui astfel de lacas de cult, dintre cele mai importante fiind bisericile Sf. Demetrios si Sf. Paraskevi din Theologos Manastirea Archangelos de langa Aliki, Biserica Panaghia, denumita si Fecioara Maria din Panagia sau manastirea Sf. Panteleimonas din Kazaviti.

 

Localitati precum Potos, Limenas (Orasul Thassos) sau Limenaria sunt nu numai frumoase localitati istorice, dar au devenit si importante din punct de vedere turistic. Tocmai din acest motiv aici va puteti bucura de o viata de noapte mai activa decat in restul insulei. Cu toate acestea, farmecul natural al insulei nu este cu nimic intrerupt de aceste activitati moderne, insula Thassos fiind printre putinele din Grecia care si-a pastrat naturaletea.

 


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare

Ce e de facut in Atena
Unde si ce mancam in Atena
Turul orasului Atena
Obiective turistice in Atena