Ce e de facut in Rhodos

  • 12 septembrie 2018

Cea mai mare si cea mai vizitata insula a grupului Dodecanesse se straduieste din rasputeri sa isi atraga turistii. Cand plajele paradisiace, acropolele prafuite sau restaurantele supra-aglomerate nu mai sunt de ajuns, turistii se orienteaza spre noi activitati.

Femeile isi pot imbogati colectia personala de bijuterii dupa un tur la faimosul magazin de bijuterii si obiecte din aur Alexandra Gold, situat in strada Sokratous numarul 18 din orasul Rhodos. Dar aurul nu este personajul principal, cerceii, inelele si colierele din platina si argint ispitind cumparatorii cel putin la fel de mult ca cele din aur.

O experienta foarte placuta poate avea loc chiar la marginea Rhodosului, pe strada care face legatura cu satul Lindos, la numarul 2, fiind situata Cooperativa din Rhodos – un spatiu special amenajat pentru productia de vinuri, care opereaza cu recoltele obtinute de localnici, si care si-a creat o reputatie de invidiat in cei 80 de ani de existenta. Rose, Muscat si Retsina sunt cateva dintre sortimentele vintage care pot fi incercate acolo, dar turul prin imensul magazin ii determina pe multi sa incerce si nume mai obscure, precum un Cair demi-sec.

Una dintre activitatile de noapte cu cea mai mare cautare implica o vizita la Casino Rhodos, situat tot in orasul Rhodos, pe strada Papanikolaou la numarul 4G. Locatia este multifunctionala, punand la dispozitia turistilor, pe langa un restaurant si un hotel, un centru de relaxare deschis toata noaptea, care contine sute de aparate si jocuri functionand pe baza de sloturi, zeci de jocuri de masa si alte sapte baruri si restaurante in incinta cazinoului. Totusi, pentru familiile cu copii, accesul ar putea fi o problema, caci persoanele cu varsta sub 23 de ani nu sunt primite.

Greu de crezut, dar si consumul excesiv de inghetata in forme si arome inimaginabile constituie o modalitate delicioasa de petrecere a timpului liber. Una dintre cele mai populare gelaterii se afla chiar in mijlocul satului Lindos, unde turistii pot intarzia chiar si toata noaptea, alternand inghetatele cu cocktailuri dintre cele mai dulci. Privelistea cu Acropola Lindos la orizont si marea, care poate fi admirata de pe terasa amplasata pe acoperisul locatiei este si ea cu adevarat deosebita.

Antichitatile sunt o pasiune a multor turisti, iar destinatia preferata de acestia in Rhodos este vestitul magazin Kalogirou Art, de pe strada St. Panetiou numarul 30. Amplasat chiar langa unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice, Palatul Marilor Mesteri, acest magazin este o opera de arta in sine cu podelele lui din mozaic si gradinile suspendate care il incadreaza. De la obiecte decorative de mici dimensiuni pana la covoare si piese de mobilier, oferta este mai mult decat incantatoare.

O activitate de seara reconfortanta, deloc solicitanta, poate fi experimentata la Paffuto, pe strada Evripidou numarul 10, unde, in fiecare seara, au loc reprezentatii muzicale live ale unor artisti locali sau contractati din strainate. Muzica buna este intretinuta cu o lista de vinuri europene si grecesti.

Una dintre experientele cu adevarat speciale, pe care niciun turist nu trebuie sa o rateze in Rhodos, este vizita la Green Shop, o locatie din strada St. Sokratous numarul 143. Magazinul este specializat in produse de ingrijire corporala din ingrediente naturale, diferite sortimente de uleiuri de masline, condimente, lichioruri, dar si dulciuri traditionale grecesti – halva din susan sau baclavale. Toate sunt produse pe plan local, si, in functie de cantitate, oricine isi permite sa le incerce, macar ca mici suveniruri.

Cei care nu se satura niciodata de facut cumparaturi se vor simti ca in paradis la Rhodos Shopping Center situat pe bulevardul Rider la numarul 1. Se poate ajunge acolo cu autobuzul numarul 458, statia de coborare fiind chiar statia Rhodos; cu trenul, pe peronul caruia sunt indicatoare clare spre linia care duce la acest mall si care stationeaza la cinci minute distanta de locatie; si chiar cu feribotul care opreste la Meadowbank. Oricine ajunge acolo in intervalul orar 09.00 – 18.00, indiferent de ziua saptamanii, va avea parte de o adevarata excursie prin sutele de magazine.

Cata vreme resursele financiare nu s-au epuizat, turistii din Rhodos nici nu vor sa auda de incheierea sejurului.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare

Ce e de facut in Atena
Unde si ce mancam in Atena
Turul orasului Atena
Obiective turistice in Atena