Ce e de facut in Atena

  • 12 septembrie 2018

Capitala europeana vizitata de turisti de-a lungul anului datorita climei calde, mai racoroasa primavara si toamna, Atena este si un centru economic datorita caruia viata atenienilor si grecilor este mult imbunatatita. Desi criza din acesti ani a afectat Grecia si implicit si Atena, acest oras ramane indubitabil un oras ce atrage diversi turisti, indiferent de greutatile economice pe care le intampina. Iar pentru cei care se intreaba ce e de facut in Atena, raspunsurile sunt multe si ele sunt completate de ce se poate face si vedea in afara Atenei.
 

Astfel, pentru cei care adora marea, o zi petrecuta pe plajele din sudul Atenei nu poate fi decat una relaxanta si minunata, datorita plajelor curate si a marii care ofera turistilor nu numai un loc minunat pentru exersarea inotului, dar si o oportunitate de a savura un peisaj maritim deosebit si romantic. Iar de-a lungul plajei, daca doresti sa te feresti de caldura amiezii, gasesti mici cafenele ce ofera bauturi racoritoare si mancare ateniana la preturi rezonabile.

 

Daca in schimb preferati plantele in locul marii, Atena ofera turistilor diverse gradini in care sa petreaca o zi relaxanta, intr-un decor luxuriant si frumos colorat. Parcul National Parnitha ofera turistilor alei bine marcate, izvoare si pesteri in zonele protejate. Gradina Nationala a Atenei este situata in centrul orasului. Aici puteti savura linistea unei zile calde sau puteti admira cele doua elestee cu apa curata si limpede; o vizita la gradina zoologica de aici este si ea un mod placut de a va relaxa. Pentru cei care vin in Atena alaturi de familie, parcul ofera copiilor si locuri de joaca, astfel incat este propice activitatilor familiale mai relaxante sau mai ludice. Zona dealurilor Philopappos, Pnyx si Ardettos, este ea insasi un parc urban ce ofera un spectacol deosebit datorita micilor paduri de pini si altor arbori plantati aici.
 

Daca insa preferati cumparaturile plimbarilor in natura, trebuie sa treceti pe langa pietele ambulante, unde vanzatorii pot fi foarte deschisi dar si foarte insistenti. Piata Monastiraki, aflata in districtul Plaka, ofera locuitorilor din Atena, dar si turistilor, posiblitatea de a petrece cateva ore admirand si cumparand diversele suveniruri, piese antice sau chiar haine de firma.

 

Piata centrala este inca un loc ce merita vazut, oferind turistilor un spectacol diferit fata de ceea ce sunt ei obisnuiti sa vada. De aici puteti cumpara fructe proaspete, legume, ulei si vinuri traditionale toate la kilogram, alegand cantitatea dorita, dar mai ales cumparand cat de mult doriti, preturile fiind foarte accesibile. Tot aici puteti descoperi si piata de carne, unde puteti achizitiona miel, porc, vita sau peste, pentru unii turisti fiind un spectacol sangeros, pentru altii oferind o alta viziune asupra gatitului.

 

Atena insa nu este doar locul in care sa veniti, vedeti, gustati, admirati. Atena este o capitala culturala, unde arta are un aport deosebit la viata atenienilor, dar si la istoria culturala a lumii. Astfel, teatrul ofera turistilor posibilitatea de a patrunde in tot ceea ce inseamna stil de viata atenian. In Atena exista 148 de scene de teatru care gazduiesc actori de renume ce joaca in piese la fel de faimoase. Totusi, cele mai renumite sunt teatrul Herodes Atticus, unde se tine si Festivalul Atenei, care poate fi vazut din mai pana in Octombrie. Dar si arta cinematografica este la mare valoare in Atena, aici putandu-se viziona filme in aer liber; iar cei pentru care muzica este elementul fara de care viata nu are farmec, o vizita la Sala de Concerte Athena este cea care va fi punctul culminant al vizitei in Atena.

 

Pentru nopti zgomotoase, daca doriti sa incercati dansul grecesc (sau orice alt tip de dans) nu trebuie sa ezitati sa incercati unul din numeroasele locuri de divertisment oferite de aceasta capitala. Cluburi precum Athens Bar Crawl sau Posidonio  sunt doar cateva ce ofera turistilor doritori o seara dansanta de exceptie in Atena.

 


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare

Ce e de facut in Atena
Unde si ce mancam in Atena
Turul orasului Atena
Obiective turistice in Atena