Cat de importanta este pentru tine petrecerea de Craciun a companiei?

  • 14 noiembrie 2012

Cineva spunea ca “afacerile nu se amesteca cu placerea” dar in cazul evenimentelor festive cu colegii de munca, reusita unei petreceri este esentiala pentru evolutia pozitiva si pe termen lung a companiei.

Go Travel a inteles inca de la inceput cat de mult conteaza intalnirile angajatilor, dincolo de cadrul rigid al raporturilor profesionale. Profesionistii nostri organizeaza circa 600 de evenimente in fiecare an pentru diferite companii din portofoliul agentiei. De-a lungul timpului si multumita experientei acumulate, suntem in masura sa va prezentam cateva dintre avantajele organizarii unui eveniment cu angajatii companiei precum si cateva dintre asteptarile pe care trebuie sa le aveti de la un asemenea eveniment, in cazul de fata, petrecerea de Craciun. In acelasi timp, vrem sa va prezentam ce nu trebuie sa faceti din postura de invitat. Pana la urma, nu doar de organizatori depinde reusita evenimentului ci de fiecare dintre cei prezenti.

Avantajele petrecerii de Craciun a companiei:

  • Imbunatatirea comunicarii dintre angajati

Departe de cadrul rigid al locului de munca, comunicarea deschisa este unul dintre cele mai importante avantaje. In mod normal la petrecerea de Craciun nu ar trebui sa fie abordate subiecte legate de munca dar toata lumea stie ca este inevitabil. Si aceste discutii pot aduce beneficii companiei si angajatilor. La inceputul petrecerii, intr-un cadru placut si destins, oamenii ajung sa empatizeze, sa-si impartaseasca problemele unii-altora si sa gaseasca impreuna solutii.

  • Introducerea colegilor noi

Intr-o companie mare, aparitia unui coleg nou este trecuta deseori cu vederea. Dar o petrecere de Craciun este o sansa ca acesta sa fie prezentat echipei si sa se integreze mai usor in colectiv. Daca colegul nou este o persoana timida si tinde sa se retraga intr-un colt, ar putea fi perceput de catre colegi ca o persoana aroganta si nesuferita. Asa ca, este misiunea sefului sau sa il introduca in discutii si sa-l prezinte tuturor, mentionand cateva din calitatile sale si misiunea sa in companie.

  • Aplanarea conflictelor

Mai mari sau mai mici, mocnite sau deschise, conflictele sunt inevitabile intr-o organizatie. In orice colectiv exista puncte de vedere diferite si este inevitabil sa nu apara discutii in contradictoriu. Pentru ca acestea sa nu degenereze este esential ca oamenii sa aiba ocazia sa se detaseze, sa comunice dincolo de cadrul profesional si sa-si impartaseasca relaxi punctele de vedere. Si daca la mijloc este si o petrecere de Craciun, contextul  este cu atat mai favorabil. Orice divergenta este lasata in urma pentru ca este traditional sa fim mai buni in aceasta perioada. Petrecere de Craciun este o ocazie buna de a aplana conflictele.

  • O altfel de socializare

Cand ies din tinuta “office”, oamenii renunta de obicei si la privirile serioase si preocupate si devin mai joviali, mai zambareti, mai prietenosi si evident… mai placuti. S-ar putea sa descoperi ca acei colegi pe care ii evitai pe holurile companiei pentru ca ti se pareau prea scortosi sunt de fapt dansatori excelenti sau parteneri fascinanti de discutie. Iar daca va descoperiti si pasiuni comune, ei bine ,aceasta este inceputul unei prietenii.

Ce NU va recomandam la un astfel de eveniment:

  • Consumul in exces

Indiferent ca este vorba de mancare sau de bautura, persoanele care servesc moderat din fiecare fel sunt cele care impresioneaza placut. Asa ca nu te lasa tentat sa te incarci cu trei platouri pline cu mancare doar pentru ca sunt acolo, la dispozitia ta si nici nu servi prea mult alcool chiar daca din experienta iesirilor cu prietenii ai convingerea ca nu te ametesti usor.

  • Izolarea intr-un grup

Cu cat compania este mai mare, cu atat se formeaza mai multe grupuri. Chiar daca persoanele din grupul tau nu par interesate de compania celorlalti, tu migreaza din cand in cand de la un grup la altul si socializeaza cu cat mai multa lume

  • Generozitatea exagerata

Daca intentionezi sa le iei cadouri colegilor afla inainte daca mai sunt persoane cu o asemenea initiativa. Pe o parte, daca o sa incerci sa joci rolul lui Mos Craciun, unii colegi ar putea privi gestul tau frumos ca pe o incercare disperata de a iesi in evidenta. Pe de alta parte, daca majoritatea aduc o atentie, ai grija sa nu ramai mai prejos.

  • Lauda de sine
Crezi ca petrecerea de Craciun este o ocazie buna sa-ti povestesti realizarile dar, de fapt, nimeni nu apreciaza compania unei persoane care se place prea mult. Spune cate ceva relevant despre tine si apoi intreaba-i pe ceilalti ce au mai facut, lauda un coleg care merita aprecierea ta si completeaza discutiile celorlalti doar atunci cand ai ceva interesant de spus.

  


SOURCE AND TAGS