Cariere de urmat pentru iubitorii de calatorii

  • 30 aprilie 2012

“Fa ceea ce iti place!”. Aceasta este una dintre regulile de succes enuntate de Steve Jobs intr-un discurs sustinut in fata absolventilor Universitatii Stanford. Daca calatoriile sunt pasiunea vietii tale atunci esti in locul potrivit. Indiferent de varsta, niciodata nu este prea tarziu sa te orientezi spre o cariera care sa te duca departe. Cum ar fi sa escaladezi muntele intr-o saptamana si in alta sa te plimbi pe coridoarele Palatului Versailles? Iti spunem noi cum!

Insotitor de bord

La intrebarea: “Ce vrei sa te faci cand o sa fii mare?”, baieteii vor indica numele unui fotbalist celebru. Fetitele, in schimb, nu vor spune nici un nume dar o sa iti explice ca vor sa fie balerine, doctorite sau stewardese. Aceasta ultima varianta este sursa multor fantezii inca cu anii ’20, cand femeile au cucerit cu zambetul lor placut si stapanirea de sine un domeniu care era pana atunci rezervat doar barbatilor. Daca iti place sa zbori in diferite colturi ale lumii fa un job din asta. Ai nevoie doar de curaj, o sanatate de fier si de un aspect fizic placut.

Ghid turistic

Pentru orice pasionat de istorie si calatorii aceasta este o combinare perfecta a “afacerilor cu placerea”. Din pozitia de ghid turistic explorezi marile orase ale lumii, aprofundezi culturi diferite, afli povesti interesante pe care sa le impartasesti si altora si mai primesti si bani pentru asta. Poti sa fii ghid al unei anumite locatii (muzeu, castel etc.) sau sa insotesti grupuri de turisti in diferite parti ale lumii. Pentru a fi ghid turistic ai nevoie de cunostinte solide de istorie si cultura si sa stapanesti cel putin doua limbi straine.

Jurnalist/ Blogger de turism

Un exemplu de succes si o dovada vie ca indemnul lui Steve Jobs are rezultate este bloggerul de turism Razvan Pascu, un adevarat etalon pentru pasionatii de calatorii si de condei. Blog-ul sau a fost desemnat anul trecut ''Blog-ul de Turism al anului 2011". Agentii de turism printre care si Go Travel, companii aeriene, hoteluri, pensiuni, birouri de turism, banci si site-uri de turism au ales sa fie promovate prin intermediul blogului sau. Asa ca se poate! Daca ai ceva inspiratie, determinare si lucruri interesante de spus cu siguranta se vor gasi oameni care sa creada in succesul tau si sa investeasca in pasiunea ta!

Arheolog

Fiecare ne-am imaginat macar o data in jocurile copilariei noastre ca facem o descoperire fantastica, in fata blocului sau in curtea bunicii. Cand am crescut, am aflat ca aceasta este “un joc” si pentru oameni mari doar ca pentru ei terenul este lumea intreaga. Orice arhelog are nevoie de o singura descoperire extraordinara pentru a castiga faima mondiala. Arhelogii sunt mai mult decat oameni gata in orice clipa  sa dezgroape trecutul… sunt aventurieri, spirite libere, pregatiti sa puna orice pietricica deosebita intr-un context istoric.

Profesor de limba engleza

Altadata meseria de profesor era o onoare deosebita. Astazi, locurile de la catedra sunt ocolite cu gratie de tinerii absolventi dornici de castiguri rapide. Profesorii de engleza insa nu au de ce sa isi faca griji. Ei sunt avantajati pentru ca stapanesc una dintre cele mai vorbite limbi din lume si se pot acomoda usor in diferite culturi din jurul globului unde  se studiaza limba engleza. In general, unui profesor de engleza venit din strainatate i se asigura cazare si un salariu tentant. Profesorii de engleza se pot integra in diferite cicluri de studiu din strainatate, de la gradinita la facultate.

Personal pe yacht de croaziera

O croaziera pe un superyacht este un vis devenit realitate. Cum ar fi daca ti-as spune ca poti experimenta viata pe un yacht de lux si ca la finalul calatoriei poti sa te alegi si cu cateva mii de euro? Nu este vorba despre vreun concurs cu un premiu exceptional ci de un loc de munca. De la capitanul navei, la ingineri care sa supravegheze motoarele, la bucatari si pana la cei care se ocupa de intretinerea curateniei, fiecare, indiferent de pregatire, isi poate gasi un loc pe un vas. Iar la avantaje putem adauga si faptul ca oaspetii yachturilor sunt, in general, din patura cea mai inalta a societatii: afaceristi, politicieni si vedete.


SOURCE AND TAGS