Antalya, destinatia potrivita pentru vacanta de vara ideala..

  • 2 aprilie 2015

Antalya este situata in sudul Turciei, la intalnirea muntelui cu marea. Capitala a Rivierei Turcesti, aceasta ii fascineaza pe iubitorii de inaltimi cu muntii sai Taurus, pe iubitorii de plaja cu turcoazul Marii Mediterane, pe pasionatii de istorie cu relicvele sale antice si pe avangardisti cu resorturile moderne. Pentru ca Martie este perioada perfecta pentru a porni in cautarea vacantei de vara, in randurile ce urmeaza, o sa gasesti argumentele potrivite pentru care a alege aceasta destinatie, care inca din anii 1960 si-a castigat locul printre destinatiile preferate ale calatoriilor..

Istorie

Impatimitii de istorie si arhitectura care poposesc aici sunt mai mult decat incantati cand ajung sa exploreze centrul istoric al orasului, Kaleici, monumentele antice – Turnul Ceas, Turnul Hidirlik, Poarta lui Hadrian si vechile ziduri ale orasului, Muzeul de Arheologie sau siturile Karpuzkaldiran, dealul Tunek, parcul Karaalioglu si podul Arapsu. De fapt, intreaga Antalya, cu ramasitele vechii civilizatii romane, sub stapanirea careia s-a dezvoltat o lunga perioada de timp, este un adevarat muzeu in aer liber.

Cazare

Nici cazarea, nici mancarea si nici locurile de distractie nu reprezinta o problema in AntalyaCu un buget pornind de la 500 Euro, un turist se poate bucura de un sejur de 4* sau 5*, cu toate taxele in pretul biletului, cu servicii all inclusive si acces la serviciile spa si la piscinele hotelului. Barut Hotels Lara Spa, Royal Wings Lara si Sunrise Queen sunt cele mai populare, dar oferta este infinit mai mare.

  Shopping

    In bazaruri sau magazine de lux se vand cele mai renumite carpete impletite de mana, obiecte din ceramica pictate manual sau pipe facute de meseriasi locali. Aurul si pielea sunt cele mai populare, servind ca baza pentru produse de foarte buna calitate, pe care milioanele de turisti se grabesc sa le cumpere pentru a lua cu ei macar o particica din insorita statiune. Ataturk, MMM Migros si Konyaalti sunt cele mai sofisticate magazine din oras, unde se vand textile, pantofi si posete sub semnatura celor mai celebri designeri turci.

  Restaurante

Pofticiosii se abtin cu greu de la delicioasele preparate traditionale care se servesc chiar si la colt de strada. Se consuma aici foarte mult fructele de mare si carnea de miel, al caror gust exceptional este dat deopotriva de prospetimea ingredientelor si de calitatea condimentelor cu care sunt asezonate. Iar localnicii sunt atat de prietenosi, incat este o adevarata placere pentru ei sa invite turistii la o cana de ceai sau cafea – refuzul nu prea este o optiune, fiind considerat o mare impolitete si jignire.

 

Inca nu ti-ai planificat vacanta de vara?  Te-ai gandit la o destinatie dar nu stii care sunt cele mai bune oferte si hoteluri? Trimite-ne o cerere pe vacante@gotravel.ro si impartaseste-ne dorintele tale pentru cea mai buna vacanta. Vei fi contactat in cel mai scurt timp de unul dintre consultantii nostri. ;)

 

SOURCE AND TAGS