Al Ula, Arabia Saudită - Cea mai nouă destinație luxury


Destinația Al Ula este in sensul direct una ne-explorată, deoarece până în 2019 a fost închisă pentru turiști. 
Deși momentan din cauza COVID e-visa este temporar suspendata, costul unei vize ar fi de 132 USD, si odată obținută e valabilă 1 an, pentru 90 zile de călătorie.

Un lucru important pe care trebuie să-l cunoască turiștii este că pentru a filma anumite locuri este nevoie de permisiunea autorităților, si nu se permite consumul alcoolului (poți ajunge la închisoare).
Arabia Saudită are mai multe orașe principale care pot fi vizitate, cele mai renumite fiind Riyadh si Jeddah însă, noi spunem că cel mai frumos este AL ULA. De fapt, ca sa ajungi la cel mai apropiat aeroport de AL ULA (care este la 25 km distanta) oricum trebuie sa zbori prin Riyadh sau Jeddah, deci ai ocazia să vizitezi măcar 2 orașe extraordinare.

Pentru luna martie zborurile ajung la un cost destul de mare, aprox. 1570 EUR cu bagaj de cală, configurate pentru 3 zile in Riyadh și 3 zile în Al Ula, cu Turkish Airlines. 
Da ustură un pic preturile la bilete dar, este cu adevărat o călătorie unica; Arabia Saudita fiind una dintre cele mai conservatoare țări musulmane care abia a început un pic sa se schimbe.
Ca sa fie mai clar chiar si in ziua de azi au loc execuțiile publice. :(

One more fact, ei nu au transport public așa ca aici te poti deplasa doar cu UBER sau rent-a-car (prețul începe de la 205 EUR/7 zile).
Daca ne oprim in Riyadh desigur ca trebuie de vazut Kingdom Centre - clădirea etalon. 99 etaje, 300 m înălțime. De ce e mai interesantă decât Burj  Khalifa? Datorită formei neobișnuite si a  locului cu cea mai frumoasa priveliște de unde se vede tot orașul: SkyBridge.


Riyadh mai are si muzee, si gradina zoologica si cetatea Masmak construita in 1856, dar daca tot ai 1500 EUR de bilet se poate merge si la shopping, Arabia Saudita e o tara bogata si respectiv aici se găsesc si cele mai renumite brand-uri pentru cunoscători.

Vreau totuși sa explic de ce AL ULA este un oraș deosebit.
In primul rând este o regiune încă neexplorata, până in ziua de azi nimeni nu știe câte monumente istorice se afla aici, deoarece încă nu s-au descoperit toate. In al doilea rând, anual aici se organizează festivalul WINTER AT TANTORA (de obicei dec-ianuarie si durează trei luni). În aceasta perioada in desert se construiesc: restaurante, opțiuni de cazare si se organizează concerte săptămânale.

Începem cu cazarea, 

Poți opta pentru un trailer:

Nu va faceți griji, aerul condiționat este inclus 😊

Sau te poți caza în Vila in Ashar Valley Resort:


Sau in hotel Sahari Resort:


Restaurantele la fel, sunt ceva unic. Cine poate sa spună ca a luat cina in deșert?


PS. Au si food-trucks si restaurante cu stele Michelin, așa ca ai de unde alege.

Iubești muzica? Iată Al Maraya Concert Hall; așa ceva chiar că nu ați văzut, clădirea e făcută complet din oglinzi (si este in cartea Guinnes):


Dar pe lângă toate acestea, mai avem si următoarele priveliști:


FUN FACT: Este un teritoriu de mărimea Belgiei.


Mai sunt multe de spus despre AL ULA, dar mai ales de descoperit. :)
Până atunci, inspirație!

Contactează-ne pentru o idee de vacanță, un sejur personalizat sau o escapadă last-minute, la vacante@gotravel.ro.

SOURCE AND TAGS