Reykjavik, după aurora boreală și nu numai


O destinație de adăugat la lista voastră și foarte interesanta este Reykjavik, Islanda. Cetățenii români nu au nevoie de viză, însă momentan este necesară o carantină de 14 zile de la momentul ajungerii pe insulă, sau, 2 teste PCR negative.

Însă, dacă plănuiești o călătorie, Aeroportul de baza e Keflavik, iar un zbor din București ar fi prin Amsterdam cu un cost de aprox. 480 EUR, bagaj de cală inclus. Cazarea rezervată din timp se poate găsi si la 20 EUR/noapte in hostel, sau pentru pretențioși găsim și hoteluri de 5* mult mai piperate.
Si cel mai bine ar fi să închiriezi o mașină pentru a reuși sa vizitezi nu doar capitala, ci toata țara, costul începe de la 30 EUR/zi.

Desigur trebuie sa faci o poza la Sun Voyager:


Islanda este o tara insulara care este înconjurată de Oceanul Arctic si Atlantic. De facto, înainte de al doilea Război Mondial era o tara destul de săracă, supraviețuind doar din agricultura si pescuit. Dar nu asta ne interesează ci vulcanii activi, izvoarele geotermale, gheizerele, munții, plaje cu nisip negru, ghețarii si desigur, Aurora Boreala. :) 
Aici depinde si cum ti-o fi norocul, dar cele mai bune luni de a vedea Aurora sunt Septembrie si Octombrie.

Reykjavik, desi dupa populatie este un oras destul de mic – doar cca 120 mii de locuitori, are destul de multe activități interesante nu doar pentru turiști. De exemplu, deoarece au o abundența de apa termală, localnicii se relaxează in cele 18 bazine publice din capitală. Dacă vrei doar experiența Blue Lagoon, te așteaptă o călătorie de 50km din Reykjavik în aproximativ 45 minute, însă ai grijă să rezervi din timp.

Tarifele pleacă de la 45 EUR/persoană și ar fi bine să rezervi direct la ei pe site, imediat ce ți-ai cumpărat biletul de avion.

O atracție din oraș este biserica Hallgrímskirkja, având 74.5 m înălțime si vizibilă de la orice colt al orașului.


Daca vrei sa explorezi 1200 ani de istorie, desigur trebuie vizitat muzeul național construit in 1863:


Pe lângă acesta mai este si Muzeul Maritim din 1947, Muzeul Saga cu figuri de ceara, dar si Settlement Exbition care are elemente din cea mai veche casa ever (anul 870).

One more thing, gheizerele, una din putinele tari unde le poți vedea:


Sau poate ți-ar plăcea si la plaja Geotermala Nauthólsvík unde poți avea noroc de temperaturi chiar și de 19 grade C, in timpul verii:


Sau la plaja cu nisip negru (doar ca aici nu se recomanda sa intri in apa):


Si cum, fără Balene? Bineînțeles că nu. Poți vizita muzeul Whales of Iceland sau mai bine mergi sa le vezi personal. O excursie de câteva ore cu barca rapidă costă aproximativ 150 EUR/persoană.


BONUS: Golden Circle - ruta ce pleacă din Reykjavik, pe care poți vizita cele mai multe obiective turistice din sudul Islandei.


In concluzie, Reyjkavik este una din destinațiile pentru care merită să sacrifici un buget mai mare decât pentru alte vacanțe, pentru că promite și livrează o gama larga de emoții pe care nu o sa le poți simți nicăieri!

Până atunci, inspirație!

Contactează-ne pentru o idee de vacanță, un sejur personalizat sau o escapadă last-minute, la vacante@gotravel.ro.

SOURCE AND TAGS