5 obiective de vizitat la mare, în Bulgaria


Marea Neagră oferă multe alternative când vine vorba de stațiuni pe litoral, fie în România sau în Bulgaria. Pentru mulți români distanța este neglijabilă iar granițele nu mai reprezintă de mult un impediment așa că se bucură de toate surprizele ce le rezervă natura de-a lungul coastei, de la Năvodari și până la Nessebar. Putem găsi multe de făcut într-o vacanță și bineînțeles că vizitele la obiective turistice din străinătate fac orice sejur mai interesant. Hai să vedem ce obiective turistice putem vizita atunci când mergem la mare, în Bulgaria!
  1. 1. Palatul Reginei Maria din Balcic este fosta reședință de vară a reginei și se laudă cu planurile ahitecturale realizate de arhitecții italieni Amerigo și Augustino. „Cuibul Liniștit”, a fost construit în 1927 cu un buget imens, în urma căruia își desfășoară frumusețea ți impozanța corespunzătoare pe Malul Mării, în centrul unei grădini bogate.
           
  1. 2. Grădina Botanică din Balcic este a doua atracție ca importanță din oraș. Amenajată pe aproximativ 16 hectare, dispusă pe un deal abrupt ce coboară în șase terase spre mare reprezentând fiecare copil al reginei, grădina înglobează peste 3000 de specii de plante ce fac parte din 35 de familii florale și 800 de genuri ce compun o diversitate incredibilă de soiuri. Muzeul de istorie este de asemenea un obiectiv ce merită bifat. Acesta a fost înființat în 1907 cu ocazia primelor săpături arheologice ale lui Karel Shkorpil, ce studia în orașul Balchik mormântul unui preot și doctor român înainte de Hristos. Numeroase descoperiri ce includ vase din bronz, ceramică și sticlă, instrumente chirurgicale și accesorii, pot fi admirate în muzeu.
3. Capul Kaliakra, Kavarna, este o formațiune de rocă ce se întinde 2 kilometri în mare iar pentru iubitorii de natură este cea mai impresionantă parte din coasta Mării Negre. Numele său înseamnă "Capul Frumos", acordat după culoarea purpurie a stâncilor sale. Înalțimea pereților abrupți ce sfârșesc în mare ajunge la 70 de metri. Ruinele din zona stâncilor sunt rămășițele cetății vechi de la Kaliakra.               4. Orașul vechi Nessebar este așezat pe o mică peninsulă în Marea Neagră, legată de orașul nou Nessebar doar printr-un istm lung și îngust. Fondat în jurul anului 3000 î.Hr. de către traci, acesta este unul dintre cele mai vechi orașe din Europa, de asemenea fiind considerat cel mai bogată așezare cu monumente arhitecturale din Evul Mediu, din Bulgaria. Tot în Nessebar vei găsi și cel mai mare Aqua Park din Bulgaria. Aici puteți experimenta cu gașca placerea River Rafting și alte 20 de atracții unice. Lungimea totală a toboganelor depășește 1300 metri, fiind înconjurate de castele, insule exotice, piscine, jacuzzi, restaurante mediteraneene, și cocktail baruri, toate te vor convinge că merită să petreci o zi de relaxare aici. 5. Manastirea Aladja din secolul 13, Nisipurile de Aur, face parte din parcul natural Zlatni Pyasatsi. Merită vizitată datorită pereților deosebiți pictati iî culori vii, ce datează de la începutul Erei Medievale. Un plus de spectaculozitate este oferit de faptul că mănăstirea a fost amenajată în galeriile unor peșteri și a fost locuită de călugarii hermiți. Chiliile călugarilor, săpate direct în rocă, erau construite la înalțime, pe 2 nivele, și erau conectate prin scări exterioare. Chiar dacă vara e departe, planurile bune se fac din timp! Noi iubitorii de mare visăm mereu la soare cald și nisip fin. Valurile mării reușesc să ne calmeze și să ne reîncarce bateriile. După o zi de vizite la obiective turistice probabil cel mai bun lucru este să te odihnești pe un șezlong! Alege unde vrei să îți petreci vacanța în Bulgaria, cu cele mai bune tarife de pe litoral. Perioada Early Booking a început, dar nu durează mult, așa că rezervă acum un sejur de 7 nopți, all inclusive în Nessebar, cu tarif de la 286 euro/persoană, hotel Festa Panorama 4*, în plin sezon. Alege din numeroasele oferte Early Booking pentru Vara 2018, aici!

SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare