5 Activități de făcut în Gran Canaria


Una dintre cele mai iubite insule din arhipelagul Canarelor, Gran Canaria are o mulțime de plaje de o mare frumusețe. De la golfulețe liniștite în sud la stațiunile aglomerate, unde sporturile nautice sunt la ele acasă, pe insulă găsești garantat plaja perfectă pentru tine. Cu o biodiversitate uimitoare, peisajul se schimbă și el, de la o zonă la alta, așa că iată 5 activități de facut în Gran Canaria, pentru a profita la maxim de insulă!   Dune de nisip, plajă cu palmieri sau păduri tropicale?  
  1. Situată pe coasta sudică a insulei Gran Canaria și renumită pentru dunele de nisip și pentru lungimea plajei ce se întinde pe o distanță de aproximativ 6 km, stațiunea Maspalomas reprezintă destinația perfectă a iubitorilor de plajă. Dunele pot fi străbătute fie la pas, fie pe cămile, și oferă un habitat excelent pentru foarte multe specii de plante rare. În partea vestică a acestei rezervații naturale, poți vizita El Oasis, un centrul comercial mărginit de laguna La Charca, înconjurată de palmieri și declarată arie protejată.
  2. Din Maspalomas poți ajunge ușor în cele mai mari parcuri acvatice ale insulei – Aqualand Maspalomas, Holiday World, Palmitos Park (unde se află și un acvariu, dar și un pavilion al fluturilor și foarte multe specii de orhidee) sau parcul tematic Soux City (o replică a Vestului Sălbatic). Tot pe coasta sudică a insulei Gran Canaria, se află și stațiunea Puerto Rico, una dintre cele mai populare destinații de vacanță a turiștilor de pretudinteni, în special a celor cu familii, datorită climatului ideal de care beneficiază.
  3. Principalele atracții din stațiune sunt reprezentate de plajele Amadores și Puerto Rico. Considerată inima acestei localități și una dintre cele mai bine cotate plaje spaniole, Plaja Amadores (Plaja îndragostiților), pe lângă faptul că oferă cele mai bune facilități, dispune și de un teren de mini-golf, unde te vei distra cu familia sau cu prietenii.
  4. Vrei un cadru pitoresc, cu stânci abrupte, palmieri și pomi fructiferi? La o altitudine de 600 m deasupra nivelului mării, găsești unul dintre cele mai frumoase sate montane ale insulei Gran Canaria, cunoscut ca și Fataga, sat protejat de Valea Barranco de Fataga sau Valea celor 1000 de palmieri. Localizat la o distanță de 30 de minute de nordul stațiunii Playa del Ingles și cu o vechime de mai bine de 2000 de ani, în Fataga exista multe ferme și case vechi, unde locuitorii cultivă lămâi, portocali și caiși. Odată ajunsă în aceste locuri, vei avea ocazia să colinzi micuțele magazine de artizanat, de unde poți achiziționa tot felul de produse realizate manual. Datorită frumuseții sale, Fataga face parte din lista Patrimoniului Mondial UNESCO.
  5. Un oraș ce merită vizitat este și Arucas, numit mai demult Arehucas, cunoscut sub numele de "Capitala Florilor" sau " Capitala Bananelor". Aici se găsește o catedrală neogotică absolut impresionantă, care seamănă ca stil cu celebra Sagrada Familia din Barcelona. A fost construită între 1909 și 1977 cu piatră din propria carieră, urmând planurile lui Manuel Vega Mar, un arhitect catalon, discipol al lui Gaudi, de unde și asemănarea cu catedrala din Barcelona.
  Gran Canaria este o destinație fantastică pentru familii, cu aproape 60 de kilometri de plaje și o rezervație naturală impresionantă. Este un adevarat continent în miniatură, unde vei găsi multe lucruri ce îți pot face fiecare zi specială. Aici poți admira balenele, te poți plimba în pădurile de pini sau poți da o raită la parcul de distracții, poți vizita muzee, sau poți pur și simplu să te întinzi la soare pe una din plajele de vis. O astfel de vacanță pornește de la 861 euro/persoană, pentru 7 nopți de cazare la hotel de 3*, bilet de avion, taxe și transferuri incluse! Această ofertă face parte din finalul sezonului early booking, asa că, grabește-te! Vezi mai multe oferte de vacanță, aici.

SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare