4 activități de făcut în mini-vacanța de Paște, în funcție de destinație


Este deja luna martie, nici nu ne dăm seama cum zboară timpul. Ne-am pregătit deja cu planurile pentru a petrece frumoasele sărbători pascale în cele mai frumoase destinații. Fiindcă vrem să profităm la maxim de fiecare zi liberă, orice weekend prelungit se transformă într-o mini-vacanță. Ne planificăm deja și programul de activități,  fiindcă indiferent de vârstă, de la mici la mari, ne vom bucura de activități în natură și de petrecerile tematice de Paște. Haideți să vedem cum ne putem petrece timpul în funcție de destinație, cu 4 activități de facut cu partenerii de vacanță!  
  1. Vânătoare de comori pe plajă!
Celebra vânătoare de ouă de Paște nu mai are nevoie de nicio descriere. Importată de pe continentul american, se potrivește de minune unei zile însorite la mare. Poți plasa mici indicii pe nisip și veți reuși să creați chiar un traseu avansat pentru marea căutare. Deși pare o activitate pentru cei mici, aceasta se poate adapta cu ușurință adulților folosind incentive diferite. Puteți să vă distrați copios cu ouă de plastic umplute cu răvașe prezicătoare ale viitorului, cu bilețele de adevăr sau provocare sau pentru cei mai petrecăreți dintre noi, chiar cu alcool. Sună mai interesant, nu?  
  1. Drumeție pe cărări montane!
Iubim razele de primăvară cu primele lor zvâcniri de alint, mai ales dacă vacanța noastră ne poartă la munte. Paștele tradițional într-un cadru feeric, natural poate fi cea mai bună alegere pentru relaxare cu familia. Deși poți găsi activități organizate de hotelieri pentru oaspeții de toate vârstele, cel mai indicat este să profiți de efectele benefice ale naturii. Munții Carpați abia așteaptă să te plimbe pe nesfârșite trasee turistice, cu grade diferite de difucltate. Nu le vei găsi cu greu, orice localnic te poate îndruma către o poieniță cu toporași și ghiocei. După câteva ore de explorat sigur vi se va face poftă de o gustare așa că ar fi bine să aveți pregatite câteva sendvișuri fiindca meritați să savurați un picnic în natură!    
  1. Distracție termală pentru zile reci!
Din ce în ce mai multe hoteluri din România înțeleg că turismul de calitate necesită investiții în activități diversificate pentru orice anotimp. Oaspeții se pot bucura astfel de vacanță indiferent de vremea de afară. Cele mai reușite sejururi din sezonul rece sunt cele în destinații calde, însă ne mulțumim și cu alternativa imediat următoare – un hotel cu facilități SPA sau cu parc acvatic. Câteva zile cu masaj, înot și saună te pot ajuta să-ți încarci bateriile dar și să socializezi cu alti turiști.      
  1. Divinitate și gastronomie
Obiceiurile de Paşte nu diferă mult de la o zonă a lumii la alta, ci ţin în special de specificul gastronomic. Masa de Paște va include mereu ouăle roșii, drobul de miel și pasca. Peste tot se prepară mâncăruri tradiţionale, cum ar fi Pasca la ruşi şi români, Osterstollen în Germania, Baba Wielancona la polonezi. Cel mai des, aceste mâncăruri sunt binecuvântate la biserică, alături de ouă şi carne. Prima cină de Paște se savurează în familie imediat după slujba de Înviere. Dimineața, există obiceiul ca toată familia să se spele într-un lighean în care au fost puse ouă roşii şi bani de argint sau de aur, crezându-se că toţi vor fi astfel sănătoşi şi prosperi. În funcție de zona unde veți petrece aceste sărbători, veți participa la obiceiuri locale care mai de care mai inedite. La catolici, există o serie de obiceiuri specifice, care se regăsesc în Transilvania. Cel mai spectaculos şi mai bine cunoscut este Stropitul, practicat de popoarele cu origine germanică în amintirea zeiţei fertilităţii şi a primăverii. În Ardeal, tinerii maghiari obişnuiesc să împodobească, de sâmbătă noaptea, cu crengi de brad porţile caselor unde locuiesc fete nemăritate. Fetele care au pândit toată noaptea la ferestre ştiu pe cine să răsplătească, astfel că flăcăii primesc în ziua de Paşte bucate sau bani.   Cu gașca de prieteni sau împreună cu familia, indiferent unde vă poartă mini-vacanța de Paște sigur veți avea ce povesti și aminti! Cel mai important este să vă planificați din timp, fiindcă sejururile de poveste necesită puțină planificare și organizare. Alege un Paște tradițional românesc, un sejur de 3 nopți într-una din destinațiile propuse de noi, cu tarife de la 38 euro/noapte, ce include și cina festivă din prima zi de Paște. Găsești toate ofertele disponibile aici. Vacanță placută!

SOURCE AND TAGS