Travel Tipster - resursa ta de recomandari turistice

Dus-intors Dus
Afiseaza si zboruri low cost
Prefer zboruri directe
Adulti
Copii
(2 - 11 ani)
Bebelusi
( < 2 ani)
  • Persoane / camera

Lufthansa

cere oferta

Promotii bilete de avion Lufthansa

Despre Lufthansa

Originile Lufthansei provin de la "Deutsche Luft Hansa Aktiengesellschaft" ( redenumit Lufthansa in 1933) format din imbinarea intre "Deutsche Aero Lloyd" (DAL) si "Junkers Luftverkehr" pe 6 ianuarie. Noua companie aeriana isi realizeaza logo-ul, desenat de "Deutsche Luft-Reederei" in 1919 , de la DAL, iar combinatia de culori albastru-galben de la Junkers.
Incepe sa onoreze zboruri din 6 aprilie cu o flota de 162 de aeronave, de 18 tipuri. Zborul catre China a fost evenimentul extrordinar al anului.

Lufthansa face parte din Star Alliance, care inglobeaza si companiile Air Canada, Air New Zealand, ANA, Asian Airlines, Austrian Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, Spanair, TAP, Thai Airways International, United, US Airways si VARIG. Star Alliance are acces la 795 de aeroporturi din 139 de tari. Aproximativ 384 milioane pasageri zboara anual cu acest consortiu. Star Alliance are 338.930 angajati si o flota de 2.554 aeronave. Lufthansa este membru Star Alliance inca din 1997.

Bagaje

  1. Pasagerii care calatoresc la clasa economica pot avea un bagaj de 20 kg (44 lbs) fara taxe suplimentare. Pasagerii care calatoresc la clasa Business pot avea un bagaj de 30 kg (66 lbs).
  2. Pasagerii care calatoresc la first class pot avea un bagaj de 40 kg (88 lbs). Aceste restrictii de greutate se aplica tuturor zborurilor spre si din toate tarile, cu exceptia Statelor Unite, Canada si Mexic.
  3. La cursele spre si din Statele Unite, Canada si Mexic se aplica criteriul "Piece Concept". Prin urmare, toti pasagerii pot transporta doua bagaje scutite de taxe. Cele doua bagaje nu trebuie sa depaseasca 158 cm fiecare (lungime+ latime+ inaltime). Incepand cu 1 noiembrie 2005, greutatea maxima permisa este de 23 kg  per bagaj.

Bagaje de Mana

  1. Un singur bagaj, este permis la bord pentru fiecare pasager. Doua bagaje sunt premise daca se calatoreste la clasa I sau la Business. (Exceptie fac zborurile spre si dinspre Canada, Statele Unite si Mexic unde este permis un singur bagaj indiferente de clasa).
  2. Bagajul de mana nu trebuie sa depaseasca in dimensiuni 55x40x20 cm sau 22x16x8 inch sau greutate mai mare de 8 kg (16, 7 lbs).

Bagaje Speciale

  1. Se aplica taxe speciale pentru urmatoarele bagaje speciale: bicicleta, placa de surf sin windsurf, schiuri.