Travel Tipster - resursa ta de recomandari turistice

Dus-intors Dus
Afiseaza si zboruri low cost
Prefer zboruri directe
Adulti
Copii
(2 - 11 ani)
Bebelusi
( < 2 ani)
  • Persoane / camera

British Airways

cere oferta

Despre British Airways

Principalele baze operationale sunt cele doua mari aeroporturi ale Londrei: Heathrow si Gatwick. Spre deosebire de alte companii aeriene din lume, British Airways este detinuta in totalitate de investitori privati dintre care aproximativ 50% din proprii angajati.Implicarea companiei in toate aspectele legate de zbor i-au adus de-a lungul timpului numeroase premii, nominalizari, distinctii si prezenta in topul celor mai importante companii din lume. In anul 2005 a fost votata de catre cititorii revistei Business Traveller ca cea mai buna companie aeriana din lume, cea mai buna companie de scurt curier, cel mai bun FIRST class, cel mai bun BUSINESS class, cel mai bun ECONOMY class si cel mai bun program de fidelizare FREQUENT FLYER.

Pentru pasagerii fideli compania British Airways a creat un program special Executive Club. Intra si tu in clubul British Airways si vei beneficia de numeroasele avantaje oferite atat de compania British Airways cat si de membrii aliantei One World si nu numai.

Informatii pentru pasageri
British Airways ofera pasagerilor sai mai multe clase de confort pentru ca tu sa ai libertatea de a alege cel mai potrivit serviciu pentru tine: First, Business class - Club World si Club Europe, Premium economy class - World Traveller Plus, Economy class - World Traveller, Euro Traveller si UK Domestic. 

Special pentru pasagerii care schimba aeroportul din London Heathrow in London Gatwick si vice-versa, British Airways ofera gratuit pasagerilor sai biletele de National Express, indiferent de cabina in care calatoresc. Pentru rutele unde nu exista conexiune in aceeasi zi British Airways ofera cazare gratuit pasagerilor care calatoresc cu British in cabinele World Traveler Plus, Club World si First. 

Economiseste timp si foloseste serviciile on line oferite de British Airways: check-in on line ( vezi demo aici), ghiduri ale destinatiilor, Mobile BA, informatii despre pasager solicitate in avans, asistenta speciala, etc. Poti oricand sa consulti paginile dedicate informatiilor despre bagaje, aeroport si securitate sau informatii noi despre Aeroportul Heathrow.

Politica de bagaje de mana a British Airways este:
* Un bagaj, nu mai mare de 56cm x 45cm x 25cm (22 inches x 17.5 inches x 9.85 inches) (inclusiv rotitele, buzunarele si manerele acestuia), care sa nu cantareasca mai mult de 23Kg si sa poata fi asezat, de catre pasager, in compartimentul de deasupra capului.
* In plus, poate fi transportata o geanta sau valiza de marimea unui laptop,

 ale carei dimensiuni nu trebuie sa depaseasca 45cm x 36cm x 20cm. Daca sunt depasite aceste dimensiuni, una din cele doua valize de mana va trebui predata la cala si exista posibilitatea de a plati excedent de bagaj, conform tarifelor publicate.

BAGAJUL DE CALA  

1.Pasagerii care calatoresc la clasa economic dinspre/catre Statele Unite ale Americii, Canada, Bermuda, Argentina, Mexic si Caraibe vor avea dreptul sa transporte gratuit un singur bagaj de maxim 23 kg, si nu doua ca pana la aceasta data;
2.Dimensiunile bagajului de cala, maxim admise: 190cm x 75cm x 65cm (75ins x 29,5ins x 25,5ins);
3.Taxa pentru a doua piesa de bagaj este de 40 lire, apoi 90 lire pentru urmatoarele;
4.Taxa "Heavy bag charge" (taxa pentru bagajul foarte greu) pentru gentile cu greutatea intre 23kg si 32kg creste de la 25 lire la 30 lire;
5.Pentru zborurile din interiorul Marii Britanii, taxa pentru bagajul in plus va creste la 35 lire pentru fiecare bagaj in afara celui admis gratuit;
6.Pasagerii care detin carduri de fidelitate Executive Club Gold si Silver au dreptul la 2 genti in loc de una.
Pasagerii care calatoresc cu mai multe companii trebuie sa verifice politica de bagaje a fiecarei companii implicata in calatorie.