Zakynthos - vacanța la care nici nu visai!


Din adâncurile Mediteranei se înalță în fiecare dimineață cel mai frumos răsărit iar valurile spumegânde ale mării se rătăcesc printre stâncile greoaie. O multitudine de culori intense te cheamă să faceți cunoștință. Zakynthos îți va oferi vacanța la care nici macar nu ai îndrăznit să speri până acum.

Zakynthos este a treia insulă ca mărime a Greciei și mai este numită și ,,Veneția Sudului”. Se spune că această insulă a fost descoperită de fiul regelui Troiei și în cinstea lui poartă și astăzi numele de Zakynthos. De-a lungul timpului insula a fost ocupată pe rând de francezi, romani, italieni, britanici și alții, fiecare lăsându-și o amprentă vizibilă asupra sa, chiar și astăzi, din punct de vedere cultural și arhitectural. Zakynthos este o insulă care își fascinează fiecare vizitator. Tu unde crezi că îți vei arunca privirea mai întâi? Spre azuriul mării, verdele munților împăduriți, auriul nisipurilor sau spre culorile prăfuite ale istorie? Ești un iubitor de mare și de istorie în același timp? Suntem fericiți să te anunțăm că nu puteai găsi un loc mai potrivit de atât pentru vacanță!

Muzeul Bizantin adăpostește printre numeroasele picturi religioase din perioada post-bizantină și o machetă a insulei care o înfățisează așa cum arăta la jumatatea secolului XX. 

O frumoasă amprentă a istoriei este așa-numita ,,Fortareață Venețiană”. Arheologii spun ca în locul în care este amplasat acest edificiu a fost o veche cetate medievală. 

Ai avut și tu o broscuță țestoasă când erai mic? Măcar ți-ai dorit una? Sau desenele tale preferate au fost ,,Țestoasele Ninja”? Acum ai ocazia să vezi mai multe țestoase la un loc decât ți-ai închipuit că vei privi vreodată. Localitatea Marathonisi este paradisul lor! Mai mult decât atât, ea însăși este în formă de broască țestoasă!  

Cea mai interesantă priveliște o vei avea cu siguranță din orășelul Volimes! Nu cumva să îl ratezi! Îți dorești să cunoști cu adevărat insula Zakynthos?  Localitatea Bohali, amplasată pe un deal, este înconjurată de verdeață și oferă o deosebită panoramă asupra insulei. Bohali păstrează cu sfințenie obiceiurile locului și te întâmpină cu numeroase cafenele construite în forme tradiționale.

Cel mai intens albastru văzut vreodată se ascunde, pentru tine, iubitorule de mare, printre Grotele Albastre – o formațiune geologică mai puțin obișnuită, dar plină de mister și culoare. Pentru o vacanță colorată de minunățiile naturii și frumusețile istorice, GoTravel îți propune o vacanță în insula Zakynthos și OFERTE la fel de speciale ca însăși deosebita insulă!

SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare