Weekendul evadărilor fantastice


De ce aşteptăm oare un an întreg ACEA vacanţă grozavă pentru a ne “răzbuna” lipsa de timp de peste an înlocuind stresul cu relaxările leneşe, zgomotul telefoanelor de la birou cu sunetul mării sau străzile aglomerate şi prăfuite cu cărările şerpuite de munte? De ce să nu ne bucurăm mai des de astfel de experienţe? Avem doar o singură viaţă şi o vacanţă pe an înseamnă să trăim de prea puţine ori cu adevărat. Iar dacă angajamentele importante de afaceri, targeturile, deadline-uri şi obligaţiile sociale în continuă schimbare nu-ţi permit o vacanţă prelungită din când în când, asta nu înseamnă că nu poţi evada cel puţin un weekend pe lună într-un loc grozav! Poate nu ai resurse sau timp pentru o destinaţie exotică din străinătate dar ce te opreşte să descoperi locuri minunate de care te despart două-trei ore? Mai ales că un weekend plănuit cum trebuie poate să-ţi dea sentimentul plăcut al unei vacanţe complete, plus amintirea unor experienţe cu care să-ţi inspiri colegii luni dimineaţa şi un zâmbet pe buze care să nu te părăsească toată săptămâna.

Unde mergi?

Nu te aventura pe distanţe prea mari. Ideea nu este să te oboseşti pe drum. Din Bucureşti de pildă, poţi fugi spre Constanţa şi să te bucuri de mare, soare, nisip fin şi un bronz subtil dacă este vară. Sau poţi pleca spre Braşov unde să vizitezi obiective turistice interesante, să faci drumeţii, să-ţi pui curajul la încercare în Aventura Park, să te distrezi la sky dacă este iarnă sau să respiri pur şi simplu aerul revigorant de munte şi să te laşi încântat de privelişti minunate. De asemenea, în orice anotimp poţi să apreciezi un oraş cultural ca Sibiu sau poţi să iei pur şi simplu harta ţării nostre şi să alegi la întâmplare un loc pe care să-l explorezi. Iar dacă dispui de un buget ceva mai generos profită de o ofertă last-minute şi fugi într-un oraş din străinătate. După o săptămână în care cuvântul de ordine este planificare nici nu-ţi imaginezi cât de eliberator este să te laşi ghidat de inspiraţia de moment.

Unde te cazezi?

Asta depinde, în principal, de suma pe care eşti dispus să o aloci escapadei tale de weekend. Dacă bugetul îţi permite, optează pentru o cameră într-un hotel cu cât mai multe facilităţi: piscină, sală de fitness, spa sau jacuzzi pentru ca mica ta vacanţă să se transforme într-un răsfăţ regal. Pentru un city-break low-cost însă, poţi alege o pensiune cu puţine margarete sau poţi închiria o garsonieră… în definitiv este vorba de doar două zile, iar locuri interesante sunt afară şi abia aşteaptă să fie descoperite. Dar nu uita că indiferent de grosimea portofelului, cel mai important este să găseşti o cazare cât mai aproape de obiectivele turistice esenţiale pentru a nu-ţi irosi weekend-ul rătăcind inutil.

Unde mănânci?

Ai doar 2 zile la dispoziţie aşa că oricât eşti de gurmand nu opta pentru regimul all inclusive. Doar nu vrei să-ţi risipeşti timpul preţios în restaurantul hotelului! Varianta ideală este demipensiune. Ieşind la masă în oraş ai şansa să vezi mai multe locuri şi poţi încerca restaurante cu diferite specialităţi.

Unde te distrezi?

Un “search” pe google şi afli totul despre evenimentele interesante din oraş, concerte, cele mai cool cluburi, cele mai primitoare cafenele şi cele mai distractive activităţi. Echitaţie, pescuit, nataţie, tenis sau shopping… alege destinaţii care îţi oferă “condiţii” pentru pasiunile tale. Dar nu îngrămădi prea multe activităţi în cele 2 zile. Doar nu vrei să te epuizezi, ci să te relaxezi şi să te bucuri în tihnă de fiecare clipă liberă. De pildă, vineri seara propune-ţi să explorezi oraşul şi obiectivele sale într-o plimbare şi răsfaţă-te cu un cocktail la o terasă şi rezervă ziua de sâmbătă petrecerilor în club.

Toţi vorbim despre cum să “trăim clipa” şi să profităm la maxim de viaţă, dar înlăturăm bucurii mici şi mari dintr-o comoditate păguboasă. Nu o să te înveţe nimeni să fii fericit şi nici nu o să ai vreo revelaţie care să-ţi schimbe viaţa în timp ce stai tolănit pe canapea sâmbătă seară şi butonezi cu graţie telecomanda. Aşa că ia-ţi “zborul” ori de câte ori ai puţin timp liber şi ţine minte că cele mai frumoase locuri sunt cele pe care nu le-ai văzut încă.

Poate îţi surprinzi familia cu o iniţiativă grozavă, mobilizezi câţiva prieteni sau te aventurezi de unul singur în necunoscut... faptul că schimbi peisajul două zile pe săptămână te va umple de senzaţii plăcute. Şi la final te va mai chinui o singură întrebare: ”Ce am făcut cu timpul meu liber până acum?”.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare