Turul orasului Atena

  • 12 septembrie 2018

Important centru turistic in Grecia, dar si capitala europeana importanta datorita istoriei adanc inradacinate in antichitate, Atena este acel oras care atrage prin bogatia arhitecturala deosebita si prin numeroasele legende care inconjoara fiecare obiectiv turistic de renume in oras. Centrul vechi al Atenei, odinioara un plan restrans in cadrul orasului, este continuat de cel modern intr-o armonizare perfecta a vechiului si a noului. Cu toate acestea, ceea ce atrage turistul cu adevarat in Atena este centrul vechi, un centru care poate fi strabatut pe jos atat timp cat esti incaltat cu pantofi adecvati.

 

Desi centrul vechi este mic, imprejurimile Atenei sunt si ele obiective turistice care atrag turistii dar mai ales grupurile, Atena nefiind un oras care sa merite gustat de unul singur. Astfel ca, daca totusi va aflati singuri in Atena, cereti la hotel informatii asupra modului in care puteti sa luati parte la unul din tururile orasului. Daca insa nu doriti sa asteptati pana ajungeti la hotel pentru acest lucru, puteti alege virtual unul din tururile oferite in Atena. Depinzand de agentiile care le ofera, aceste tururi pot fi de durate diferite, private sau in grup, si in intregime flexibile, putand alege sa vedeti acele obiective pe care le doriti din cele recomandate de ghizii dumneavoastra.

 

Turul de 6 ore oferit celor care sunt in trecere in Atena dar doresc sa vada tot cea ce este mai frumos si deosebit in acest oras este potrivit celor care isi doresc un tur privat, alaturi de un ghid deschis, bun cunoscator al orasului, incepand de la istoria lui din antichitate pana in modernism, dar si a locurilor celor mai bune in care sa mancati sau sa va petreceti timpul liber. Turul se face cu masina, putand fi luat atat de la aeroport cat si de la hotel, si cuprinde acele obiective turistice precum: Acropole – Partenon – Plaka – Agora antica – Thiseio – templul lui Vulcan – Kerameikos – Templul lui Zeus – Arcul lui Hadrian – Parlamentul – mormantul Soldatului Necunoscut – stadionul Panatenian – noul muzeu Acropole – Dealul Lycabettus.

 

La Kerameikos veti putea citi placile funerare din acest cimitir vechi, care a fost odinioara si cartierul olarilor din Atena antica. Turul continua cu vizitarea diverselor vestigii, dar cu siguranta veti dori sa vedeti schimbarea garzii din fata mormantului soldatului necunoscut din fata Parlamentului, dar si sa incheiati turul in varful dealului Lycabettus, unde sa admirati biserica ortodoxa Sf. George, inainte de reintoarcerea in linistea si calmul hotelului.

 

Alte tururi ale Atenei pot dura o zi intreaga, adica 8 ore, si pot include locuri care se afla in afara orasului. De exemplu, turul orasului Atena si al capului Sounion este unul dintre acestea. Turul se face tot cu masina si incepe prin vizitarea centrului Atenei, cu Acropole, Parlamentul si toate celelalate vestigii ateniene, o vedere panoramica a orasului fiind nelipsita. Insa turul continua cu un drum bogat in peisaje insorite spre capul Sounion, unde veti putea admira templul lui Poseidon, care aminteste de legenda in care acesta se afla intr-o stransa competitie cu zeita Atena. Daca in cearta lor pentru a deveni patronii orasului Atena zeita a adus pacea, Poseidon a adus locuitorilor mandria maritima, el fiind cel care dintr-o lovitura de trident a facut sa izvorasca un rau cu apa sarata.

 

Tururi ale Atenei pot fi facute si in mai multe zile, dar acest lucru inseamna ca veti putea vedea, pe langa toate acele vestigii istorice din centru, si imprejurimile orasului, putand vizita viile grecesti din care se face acest vin deosebit, sau oracolul din Delphi si manastirile din Meteora.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare

Ce e de facut in Atena
Unde si ce mancam in Atena
Turul orasului Atena
Obiective turistice in Atena