Turist sau călător? Află ce eşti şi Austrian Airlines te premiază!

  • 8 decembrie 2015

Ilustraţiile pregătite de Holidify, o companie ce promovează turismul in India, ne-au atras atenţia şi ne-au determinat să ne punem un mare semn de întrebare. Ce suntem atunci când plecăm în vacanţă, turişti sau călători? Înainte de a răspunde, trebuie să te asigurăm că nu există un răspuns mai bun sau mai rău şi că totul depinde de stilul tău de viaţă sau cum eşti tu ca persoană.  În cazul de faţă, orice răspuns este permis atunci când iubeşti să călătoreşti! Pentru a te provoca să ne răspunzi, Go Travel şi Austrian Airlines au pus la bătaie 4 premii interesante:
  • Premiul 1: O machetă de dimensiuni mari cu un avion Austrian Airlines (scale 1:100);
  • Premiul 2: O machetă de dimensiuni mici cu un avion Austrian Airlines (scale 1:200);
  • Premiul 3: Un hanorac personalizat cu Austrian Airlines;
  • Premiul 4: Casti de urechi personalizate cu Austrian Airlines.
Tot ce trebuie să faci este să citesti articolul, sa ne răspunzi printr-un comment pe Facebook la întrebarea “Ce eşti, turist sau călător?”, să dai LIKE şi SHARE la postare şi să mai aştepţi 3 zile pentru a afla dacă eşti fericitul câştigător. Extragerea o vom realiza în data de 10 Decembrie 2015, prin random.org. În afară de ilustraţiile de mai jos, îţi dăm noi un hint! Turiştii sunt acea categorie de oameni interesaţi de cultura unei ţări sau a unui oraş fără a ieşi din zona lor de confort. Aceştia preferă să călătorească în grup, să folosească cât mai puţine mijloace de transport pentru a ajunge la obiectivele turistice şi să viziteze cele mai populare locuri. Călătorii, pe de altă parte, sunt recunoscuţi pentru spiritul lor independent şi aventuros, cu o curiozitate uneori nebunească şi cu o capacitate de a aprofunda oricând şi prin orice fel cât mai multe informaţii sau cunoştinte despre acel loc sau acea cultură. Selfi stick & trepied

O diferenţă vizibilă ar fi că turiştii preferă selfie-urile sau să se fotografieze cu obiectivele, în timp ce călătorii sunt mai pasionaţi de fotografierea monumentelor, oamenilor, locurilor sau naturii.

Taxi & munte

TouristsvsTravelers03

Dacă un turist obişnuit îşi începe ziua urmând un traseu recomandat pe diferite site-uri, un călător adevărat porneşte la drum doar cu o hartă în mână, un rucsac bine-dotat şi cu un chef de aventură nemaipomenit.

TouristsvsTravelers05

pat & sezlong

Un turist alege întotdeauna hotelurile plasate central, în timp ce un călător ar renunţa la acestea în detrimentul nopţilor în natură, alegând un cort sau o cabană îndepărtată.

TouristsvsTravelers04

TouristsvsTravelers06

Identifici un turist după traseul său de neclintit, fără abateri de la reguli şi, mai ales, fără opriri până la destinaţie. Călătorii, de pe altă parte, iau întotdeauna în calcul rute ocolitoare, pregătiţi parcă să descopere la fiecare colţ ceva special.

TouristsvsTravelers13

Un turist se pregăteşte cu mult timp înainte de plecare, spre deosebire de un călător, care îşi ia doar un rucsac şi pleacă la drum.

Singur & grup

Singurătatea într-o ţară străină este foarte apreciată de călători, însă nu acelaşi lucru ar putea să-l spună şi turiştii, care preferă vacanţele în grup sau minim doi.

Turist sau călător? Scrie-ne pe Facebook şi câştigă unul din premiile oferite de Austrian Airlines şi Go Travel :).

SOURCE AND TAGS