Tot ce trebuie să știi înainte să pleci în vacanță


DNDÎnainte să pleci în vacanță trebuie să te asiguri că lași totul în ordine acasă. Urmează să te desprinzi, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, de viața ta obișnuită și suntem siguri că de abia aștepți, însă nu ar fi plăcut ca după o perioadă de relaxare să te întorci acasă și să dai peste o nebunie totală. Tot ce trebuie să faci este să urmezi câteva reguli simple ori de câte ori pleci în vacanță pentru a rămâne într-o stare bună chiar și după concediu.
  1. Plătește-ți facturile. Înainte să pleci, roagă un prieten sau programează-ți tranzacțiile. Nu contează cum, important e să o faci. Nu ai nevoie de stres atunci când te întorci din vacanță, plus că banii ți se scurg printre degete în concediu, așa că este bine ca lucrurile să fie planificate din timp.
  2. Setează-ți e-mailul pe hold sau roagă-ți un prieten să aibă grijă de corespondența ta virtuală. Nu este o idee prea bună să ai un mesaj prestabilit care să îi anunțe pe ceilalți că ești plecat. Trebuie să te ferești de prădătorii de locuințe, dar în același timp trebuie să te desprinzi de tot de viața ta obișnuită pentru o relaxare totală.
  3. Treci pe la xerox înainte să pleci. Trebuie să te asiguri că ai copii dupa cele mai importante acte ale tale – pașaport, cărți de credit, bilete de avion. Este bine să ai mereu o variantă de rezervă. Dacă se întâmplă să le pierzi nu trebuie să intri în panică, vei avea o variantă de rezervă la care poți apela în caz de urgență.
  4. Organizează-te. Asigură-te că vor ști și colegii tăi de muncă despre plecarea ta și că nu ești disponibil în perioada vacanței. Verifică-ți calendarul pentru a ști ce întâlniri sau probleme de serviciu ai fi avut în acea perioadă și reprogramează-ți tot ce poate fi reprogramat.
  5. Lasă-ți casa în ordine. Când te vei întoarce va fi un calvar să știi că pe lângă despachetat vei avea de făcut și ordine iar dacă vei fi obosit poți să te arunci liniștit când ajungi în patul tău confortabil fără să te așezi pe cămașa ta preferată.
 

SOURCE AND TAGS