Top 5 destinații de 1 Decembrie


1 decembrie este motivul perfect pentru o vacanță! Ne plac minivacanțele pentru că ne oferă ocazia unui city-break sau chiar pentru un sejur de relaxare completă. Avem la dispoziție oferte din ce în ce mai complexe și destinații foarte accesibile, fie că vrem să ajungem într-un loc mai călduros sau că ne dorim să avem o listă cât mai lungă de obiective și atracții de vizitat.  

Să trecem în revistă cele mai potrivite destinații pentru a petrece mini-vacanța de 1 decembrie!   

Vremea. Climatul orașului este influențat de Marea Mediterană iar acest fapt caracterizează aerul cu o umiditate crescută. În luna decembrie sunt in medie până la 15 zile de ploaie, iar temperatura se situează în jurul valorii de 12 grade celsius. Valorile de la începutul lunii de iarnă pot varia pe timpul zilei între 9 si 15 grade. Totuși, vremea în Istanbul diferă de la o zonă la alta a orașului datorită reliefului variat. Partea asiatică are, în general, condiții meteo mai blânde, de vreme ce partea europeană este mai răcoroasă. 
Obiective și activități. Metropola este cel mai populat oraș din Turcia și în același timp cel mai bogat din punct de vedere cultural și social. Istanbul se bucura de o diversitate cuceritoare, iar zumzetul vieții de zi cu zi te va cucerii. Nu rata înghețata turcească și vizitează neaparat Bazarul de condimente, unde vei fi cucerit de aromele orientale și culorile necenzurate ale sortimentelor. Credeai că doar în Lisabona te poți plimba cu tramvaiul? Ei bine, nu rata Tramvaiul Roșu din cartierul Taksim care îți va arăta Istiklal Caddesi, sau strada de shopping plină de magazine, cu haine sau cu dulciuri turcești, vânzători ambulanți. Din celebrul bulevard poți ajunge ușor în bazarul de pește, Balik Pazari, unde vei găsi nu doar pește ci și suveniruri și multe restaurante. Istanbul-ul mai este celebru și pentru numeroasele pisici, pe care nu ai cum să nu le smotocești, pe străduțele pitorești din jurul Galip Dede unde cu siguranță îți va plăcea forfotul  teraselor și modul cum cobori printre magazine și ajungi la podul Galata. Dacă nu te-ai oprit la vreo terasă, trebuie să poposești la una dintre bărcile de lângă pod, cu pește proaspăt pescuit și perpelit. Se mai pot spune multe despre orașul de pe două continente, însă cele mai frumoase lucruri se descoperă explorând.   


Vremea. Dacă planifici o călătorie în Dubai trebuie să stii că prima săptămână din luna decembrie este cea mai bună pentru plajă. De ce? Clima din această destinație prezintă două sezoane – cel cald și cel foarte cald! Sezonul propice pentru a călători în Emirate este din octombrie până în aprilie. Prin urmare, în decembrie te va întampina o atmosferă extrem de plăcută cu temperaturi ce variază între 25 și 29 de grade celsius, în tandem cu o briza moderată. Pe parcursul lunii, temperatura medie din timpul zilei se stabilizează undeva în jurul a 25 de grade celsius, ceea ce îți va oferi o vreme bună pentru a explora destinația și pentru plimbări lungi în portul Marina. 
Obiective și activități. În Orașul recordurilor, ne putem imagina că există cele mai tari atracții turistice și că poti avea activități care mai de care mai extreme. Vom începe cu doza cea mai tare de adrenalină de luat din Dubai – SkyDive, saltul cu parașuta deasupra Palm Island!  Curajoșii se vor bucura de un salt în tandem cu un instructor profesionist  de la o altitudine maximă de 4.000 metri. Nu este de ratat nici Dubai Aquarium & Underwater Zoo fiind una dintre cele mai exotice și impresionante atracții. Aici poți experimenta lumea acvatică într-un mod unic, cu Shark Scooter. Cu ajutorul unui mic submarin te poti scufunda alături de rechini. Programul de conservare a rechinilor de la Dubai Aquarium & Underwater Zoo își propune să înlăture stereotipurile din jurul rechinilor, educând oamenii și sensibilizându-i, deoarece numărul acestora din sălbăticie continuă să scadă. Nu în ultimul rând, trebuie să vizitezi cel mai nou muzeu inaugurat în 2017 în Dubai, Museum of the Future. Muzeul își propune să atragă atenția asupra a trei provocări principale care rezultă din schimbările climatice - alimentarea cu apă, securitatea alimentară și orașele autosuficiente.   


Vremea. Irlanda, în Decembrie, nu prea are cu ce se lăuda; deși temperaturile medii se situează între 9 și 13 grade, vântul bate constant și te poți aștepta la orice fenomen meteo, de la ploaie, ceață, grindină, zăpadă, toate chiar la intervale foarte scurte de timp. Așa că hai să vedem cu ce compensează această destinație, de se află pe lista noastră. 
Obiective și activități. Echipați și pregătiți cu pelerine - așa se vizitează Irlanda. Dublin, capitala Irlandei, este așezată pe malul râului Liffey, locul unei vechi civilizații celtice. Orașul se simte mai mult ca un orășel provincial, foarte verde, cu mai multe case decât blocuri, liniștit și fără prea mult trafic, la prima vedere. Nu trebuie să vă mire prezența, pe marginea străzilor din oraș, a semnelor de circulație de atenționare pentru căprioare! Însă, veți afla că viața de noapte din Dublin este chiar la polul opus al vieții liniștite de peste zi. Printre cele mai importante obiective turistice se află casele unde s-au născut Oscar Wilde și Ducele de Wellington. Catedrala Bisericii Creștine este cea mai mare din țară, veche din secolul al XII-lea și reconstruită de mai multe ori, de vikingi și englezi. Nu este de ratat nici Catedrala Sfântul Patrick, locul unde au fost botezați de Sf. Patrik, primi celți creștini. Castelul Dublin a fost construit acum 900 de ani și este încă folosit ca centru de primire al celor mai importanți oaspeți oficiali. Jumătate din locuitorii orașului au sub 25 ani, sunt prietenoși și puși pe distracție așa că îi vei găsi în pub-urile din cel mai modern cartier al orașului, Temple Bar. Aici poți petrece până dimineața alături de localnici, după care poți face o plimbare matinală în parcul Phoenix, parcul central cu 11 km de alei.


Vremea. Orașul de Aur, își întâmpină vizitatorii cu atmosfera rece, dar îmbietoare de iarnă însorită. Vremea aici seamănă foarte mult cu cea de la noi așa ca luna decembrie se recomandă cu temperaturi reci și precipitații moderate. 
Obiective și activități. Cel mai frumos sezon de vizitat Praga este luna Cadourilor, fiindcă orașul este gazda unuia dintre cele mai frumoase Târguri de Craciun din Lume! Așa că, primul loc unde trebuie să ajungi este în Piața Veche a Primăriei unde este amenajat în toată splendoarea faimosul târg. Bradul din fața Primăriei este uriaș și este împodobit cu mii de beculețe și ornamente superbe. Steaua căzătoare din vârf, atrage toate privirile încă de când pășești în piață. Te îmbie cu mirosuri aromate toate căsuțele cu delicatese și mâncare gătită. Poți petrece o zi întragă acolo fără să te plictisești. Unul dintre cele mai importante obiective din Praga se află în apropiere, așa că poți urmări gongul Ceasului Astronomic construit in 1410 și poți observa celebra procesiune a celor 12 apostoli, la fiecare oră fixă. Nu rata vederea panoramică asupra pieței vechi pe timp de seară, din Turnul Ceasului, care îți va părea un orășel de turtă dulce din cărțile pentru copii.   


Vremea. Climatul în Iordania este condiționat de altitudine și diferă destul de mult de la teritoriile înalte la zonele mai joase precum Valea Iordanului si Golful Aquaba. Luna decembrie este considerată cea mai rece din an, acest lucru însemnând temperaturi de până la 15 grade, în medie. În capitala Amman, vremea poate fi surprinzător de rece iarna, când s-au înregistrat și ninsori ocazionale. 
Obiective și activități. Iordania este un loc binecuvantat cu o mare frumusețe. Tocmai de aceea, cel mai bun mod de a vizita țara este sa vă planificați plecarea cu un circuit organizat. Aici puteți vizita Măreața Petra, orașul cioplit în stâncă, una dintre cele 7 Noi Minuni ale Lumii. Unul dintre cele mai cunoscute sit-uri arheologice este Trezoreria, un templu cu o înălțime de 42 metri, săpat în stil grecesc. Amman este orașul așezat pe 7 coline și găzduiește numeroase vestigii antice, precum templul lui Hercule. Orașul Alb te surprinde însă prin contraste, de la luxul și opulența cartierelor rezidențiale ajungi la corturile refugiaților palestinieni. Iordania este locul unde s-au succedat numeroase civilizații dintre Marea Roșie și Marea Moartă și care au lăsat în urmă cele mai importante vestigii din Orientul Mijlociu. Orașul roman Jerash trebuie sa fie pe lista ta. Cel mai bine conservat oraș antic roman te va uimi cu bulevardele largi străjuite de coloane imense, cu temple, agora de spectacole și cu Poarta lui Adrian. Printre ruine, localnicii își pasc turmele de căprițe, totul părând să se rupă dintr-un fragment istoric pictat pe ziduri vechi. Fiind o țară acoperita pe trei sferturi de deșert, trebuie să vizitezi cel mai mare Wadi din Iordania, Valea Lunii sau Wadi Rum. Aici vei admira frumusețea rocilor din granit, răsărite parcă din neant și colorate în variate nuanțe de roșu. Cea mai înaltă stâncă este de fapt un munte, Um Dami, cu o altitudine de 1840m. Nu degeaba face parte din patrimoniul UNESCO. Aici ai ocazia să petreci o noapte alături de beduini, care te vor îmbia cu ospitalitate și ceai de salvie, sau să faci o plimbare cu cămila.   Savurează atmosfera unică din Orașul Roz, Petra, în realitatea 360. 



 Cu siguranță ai vrea să știi ce buget trebuie să aloci pentru un Sejur de 1 Decembrie, așa că iți spunem noi – tarifele pornesc de la 250 euro/persoană. Pentru mai multe oferte si detalii dar și pentru a cere o ofertă personalizată, nu ezita să ne scrii la vacante@gotravel.ro sau să suni la numărul nostru 021 305 99 55.    

SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare