Top 10 destinatii de Revelion

  • 9 decembrie 2011

Artificiile sunt pregatite deja de lansare si sampania este asezata la rece. Iar pe 31 decembrie, o lume intreaga va astepta cu sufletul la gura ultima bataie de ceas din 2011. Daca nu ai planuit deja unde vei petrece acest moment magic si buzunarul tau suporta o rezervare pe ultima suta de metri, atunci ia in considerare unul dintre orasele de mai jos.

Pentru o vacanta cu stil am adunat 10 dintre cele mai sofisticate destinatii de Revelion din care poti alege una pe gustul tau. Iar odata ajuns la destinatie te sfatuim sa nu faci excese de alcool. Pentru ca atunci cand vizitezi locuri spectaculoase in momente speciale ar fi ideal sa ti le amintesti dimineata.

1. New York

Mai bine de un miliard de oameni privesc cu sufletul la gura momentul aprinderii artificiilor si al eliberarii confetti-lor in Times Square pe micile ecrane, dar nimic nu se compara cu senzatia pe care o traiesc un milion de oameni la fata locului. Probabil ca scena nu iti este straina: numaratoarea inversa care iti face inima sa bata mai tare, masele fluturand accesorii gratuite, explozii colorate si confetti care plutesc in aer. Intregul New York se transforma intr-o petrecere gigantica, care dupa miezul noptii se muta in sutele de cluburi, discoteci si restaurante din oras. Macar o data “gusta” si tu “live” din experienta Big Apple.

2. Sydney

Daca vrei sa fii cu un pas inaintea tuturor, Sydney este destinatia perfecta pentru ca este primul super-oras care intampina Anul Nou. Festivitatile cele mai importante sunt concentrate in Sydney Harbour si incep in jurul orei 20.00 cu o ceremonie menita sa indeparteze spiritele rele, urmata de o ploaie impresionanta de artificii si de o parada cu nave luminate. Aventurieri, nonconformisti, oameni puternici si iubitori de spectaculos isi dau intalnire de Revelion in capitala Australiei, la unul dintre cele mai impresionante spectacole de lumini. Tu ce zici de o baie in ocean chiar de Anul Nou, cand artificiile explodeaza pe cer?

3. Rio de Janeiro

Un Revelion Brazilian, Reveillon, cum il numesc localnicii, are toate ingredientele unei distractii pe cinste: ritmuri fierbinti si molipsitoare de salsa, costume exotice, cocktailuri si femei superbe. Iar la ora 12.00, petrecerea atinge punctul culminant odata cu ploaia de artificii. Locatia este Copacabana, una dintre cele mai frumoase si mai populare plaje din lume. Aici se intalnesc aproape doua milioane de oameni pentru o petrecere care tine o zi si o noapte.

Pont: Traditia de Revelion in Brazilia presupune un “dress code”: trebuie sa te imbraci in alb pentru ca anul care vine sa fie unul mai bun.

4. Bangkok

Unul din cele mai populare destinatii din acest an vrea sa incheie in mod epic 2011 si promite experiente de 5 stele. Piata Central World din Bangkok are pretentia de a fi punctul 0 al lumii in acest an de Revelion si pregateste un spectacol impresionant de sunete si lumini, pe fundalul unor concerte ale celor mai populari artisti locali. Iar daca ajungi in Bangkok si nu vrei sa ratezi momentul magic de la miezul noptii vino in Piata Central World cu cel putin doua ore inainte de 12.00. Altfel risti sa ramai prins intr-unul din celebrele ambuteiaje din intersectia Ratchaprasong, inchisa traficului dupa ore 18:00

5. Paris

De Revelion, cea mai romantica destinatie din lume este scaldata intr-o baie de multime si acoperita de lumini colorate. Champ-Elysees se aglomereaza inca din jurul orei 21:00 in asteptarea focurilor de artificii de la miezul noptii. Restaurantele, cluburile sau chiar tarabe improvizate ii asteapta pe cei un milion de petrecareti cu bauturi, croisante pariziene si papillotes, niste bucatele de ciocolata care, odata desfacute din ambalaj, pocnesc asemenea artificiilor.

Intampina Anul Nou in stil parizian cu un pahar de vin fiert, cidru sau sampanie. Si fireste, nici un revelion la Paris nu ar fi complet fara traditionalul sarut pasional de la miezul noptii.

6. Las Vegas

In Orasul Pacatelor, poti sa pariezi fara frica ca vei avea parte de un Revelion spectaculos, plin de distractii si cu 0 restrictii. Capitala Jocurilor de Noroc ofera din toate fara limite. Pe strazi, in cazinouri sau in cluburi, oamenii se lanseaza in petreceri nebune stropite din plin cu alcool. De Revelion In L.A. poti asculta live concetele unora dintre cei mai iubiti cantareti ai planetei. Jay-Z, Coldplay sau Rihanna sunt gata sa cucereasca cu ritmurile lor orasul din inima desertului.

7. Amsterdam

Tot ce-i interzis e palpitant… era versul unei melodii hip-hop. Iar daca vrei sa incepi noul an cu senzatii tari si placeri interzise, Amsterdam te asteapta ofertant si mai ales tolerant cu excesele. Petrecerea de Anul Nou se tine in fiecare colt al orasului, iar euforia noului an se prelungeste mult dupa miezul noptii. Revelionul olandez poarta numele de Oudjaarsdag sau Oudjaarsavond ( Ziua Anului Vechi) si este unul dintre cele mai distractive din lume.

8. Londra

Cel mai popular oras din lume nu se dezminte nici pe ultima suta de metri.  Atunci cand Big Ben bate miezul noptii, un spectacol impresionant de artificii este lansat de la 135 de metri inaltime, de pe London Eye si poate fi admirat din orice punct al Londrei. Cele 15 minute cat dureaza exploziile sunt memorabile. Iar daca ai alaturi persoana iubita si vrei sa ii oferi un moment special alege o plimbare romantica cu vaporul pe Tamisa sub o ploaie de artificii.

9. Tokyo

In Tokyo, sarbatoarea incepe cu cateva zile mai devreme, pe 29 decembrie si continua pana la 04 ianuarie. Asta inseamna o saptamana intreaga de petreceri in care se danseaza pe strazi, se canta si se mananca bucate traditionale in timp ce locuitorii mai religiosi merg in pelerinaj la temple si se roaga pentru anul viitor. Miezul noptii este marcat de sunetul clopotelor de la templu. Prima zi din an este o zi importanta, deoarece este una dintre cele doua zile din an in care Palatul Imperial este deschis publicului.

10. Barcelona

In capitala Cataloniei, petrecerea dintre ani poarta numele de Nochevieja(Noaptea veche). Multimile se intalnesc in Plaza Cataluña si intampina noul an cu un entuziasm vulcanic, strigate, muzica si focuri de artificii. Si conform traditiei, la miezul noptii, locuitorii din Barcelona inghit 12 boabe de struguri, cate unul pentru fiecare bataie de ceas pentru ca urmatoarele douasprezece luni sa fie norocoase. Petrecareti tarzii prin definitie, locuitorii din Barcelona se distreaza pana in zori. Intampina prima dimineata din 2012 in stilul lor, admirand rasaritul pe plaja…


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare