Top 10 castele europene de poveste

  • 14 iulie 2011

Sunt povesti pe care le spui fara sa stii unde s-au nascut, dar mai ales locuri pline de povesti pe care nu ti le mai spune nimeni…

In calatoriile tale de multe ori ajungi sa treci pragul unor asemenea locuri cu rasuflarea taiata pentru ca sunt decoruri rupte parca din visele copilariei. Sunt castelele care iti gazduiau iluziile… obisnuiai sa iti proiectezi viitorul in camerele lor spatioase. Si indiferent unde ai ajuns astazi, cauta ca in fiecare vacanta sa te intorci in vremea cand erai o printesa fragila sau un print indraznet. Viziteaza cele mai frumoase castele ale batranului continent si incepe sa crezi din nou in magia unor constructii exatraordinare.

Astazi iti povestim despre cinci castele europene fantastice.

10.       Castelul Hohenschwangau, Germania

Castelul Hohenschwangau este situat intr-un loc spendid, in mijlocul padurii si aproape de lac. Prima data a fost mentionat oficial in secolul XII si de-a lungul timpului a suferit numeroase transformari, dar a scapat ca prin farmec de distrugerile celor doua razboaie mondiale. Este cunoscut ca fiind locul unde a crescut regele Ludwig al II-lea si i se spune pe drept “castelul din povesti”. Nu beneficiaza doar de o arhitectura fantastica dar si de faptul ca este amplasat intr-un loc feeric. De aceea este vizitat in fiecare an de 300,000 de turisti.

9. Castelul Windsor, Anglia

Castelul Windsor este una din locuintele oficiale ale reginei si unul dintre cel mai bine pastrate castele din lume. Windsor este cel mai vechi si mai mare castel locuit din lume. Castelul se intinde pe 5 hectare.  Camerele arata fabulous si sunt decorate cu unele din cele mai pretioase opere de arta din colectia regala ce include picturi ale lui Rembrandt, Rubens, Canaletto sau Gainsborough. In 1992, un incendiu a devastat aproape 100 de camere ale Castelul. Din fericire, majoritatea camerelor afectate nu erau mobilate asa ca au fost crutate comorile artistice ale Castelului. Iar procesul de restaurare a dat o noua definitie luxului regal. Cu aproape 1000 de ani de istorie, castelul Windsor gazduieste povesti moderne cu regi si regine, printi si printese.

Pentru a vizita castelul, trebuie sa platesti £ 16,50, dar poti beneficia de reduceri substantiale daca vii aici cu familia sau in grupuri organizate.

8. Castelul Bran, Romania

Castelul Bran nu este un decor din basme. Povestile care se leaga de numele sau pomenesc vampiri insetati de sange si oameni care dispar fara urma. Castelul este faimos in intreaga lume sub numele de Castelul Dracula, datorita legendelor ce au inspaimantat intreg mapamondul despre sangerosul voievod Vlad Tepes. Situat undeva la granita dintre mit si realitate si personaj al cartii Dracula a lui Bram Stoker, Bran a avut intotdeauna o aura de mister care atrage turistii straini ca un magnet. Asezat la marginea trecatorii Bran,intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, Bran ramane mai presus de orice o bijuterie arhitecturala fara egal.

Intrarea in castel este 20 de lei.

7. Castelul Praga, Cehia

Castelul Praga a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai mare castel dintre cele vechi care au mai ramas in picioare. Primele ziduri ale castelului au fost ridicate in jurul anului 870 pentru ca astazi sa imbine toate stilurile arhitecturale la moda in ultimul mileniu. Castelul Praga include Catedrala St. Vitus, Biserica Sf. Gheorghe, o manastire si alte cateva palate mai mici, gradini si turnuri de paza. Majoritatea castelelor din zona sunt deschise vizitelor turistice, iar multe dintre ele s-au transformat in muzee, gazduind periodic expozitii unice.

6. Castelul Balmoral, Scotia

Din cele 3000 de castele ale Scotiei am ales unul care te face sa te gandesti instantaneu la o poveste cu printese. Castelul Balmoral este o constructie extinsa pe mai bine de 260 de kilometri patrati ai unei mosii din zona Aberdeenshire, Scotia, cunoscuta ca Royal Deeside. Proprietatea a fost un cadou al Printul Consort Albert pentru sotia sa, regina Victoria si in prezent este folosita ca resedinta regala de vara.

Castelul Balmoral poate fi vizitat de turisti in timpul lunilor mai, iunie si iulie si pretul de intrare este de   7 €.

Urmatorul articol este o invitatie in cele mai frumoase cinci castele europene...

Continuarea aici.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare