Top 10 castele europene de poveste(2)

  • 15 iulie 2011

Astazi incheiem topul castelelor din povesti cu primele cinci, cele mai frumoase din Europa.

Continuarea de aici.

5.   Castelul Hohenzollern , Germania

Situat pe un munte, la 855 metri inaltime si la doar 80 km sud de Stuttgart, castelul a fost resedinta familiei Hohenzollern pentru cateva secole. Castelul dateaza din secolul XI si de atunci a suferit numeroase transformari. Varianta pe care o poti vizita astazi a fost terminata in 1867 si arata fabulos. La intrarea in castel este desenat arborele genealogic al familiei de Hohenzollern si ultimul descendent imortalizat este insusi Regele Mihai al Romaniei.

Pretul pe care trebui sa il platesti pentru a admira interioarele castelului este de 9 €.

4.   Castelul Peles, Romania

Castelul Peles din Sinaia este cu adevarat o constructie de basm. Ridicarea sa a inceput in 1873 la dorinta regelui Carol si la ea au contribuit constructori din toata Europa. Aici se refugiau vara Regele Ferdinand si regina Maria. Astazi este apreciat ca fiind cel mai important ansamblu arhitectonic de tip istoric din Romania. Castelul este inconjurat de sapte terase decorate cu statui, fantani sculptate in piatra, vase ornamentale si marmura de Carara. Patrimoniul artistic al castelului cuprinde colectia de arta plastica si decorativa, statui, vitralii, piese originale de mobilier ce dateaza din secolul XV, decoratii din lemn si peste 4000 de arme.

3.   Castelul Chambord , Franta

Castelul Chambord este cel mai mare si mai frumos dintre castelele de pe Valea Loarei. Peste 2000 de oameni au muncit la ridicarea si decorarea acestei minuni a renasterii ce numara in total 440 de camere, 365 seminee si 84 de scari. Este un mister cine a proiectat aceasta impresionanta capodopera, dar toate indiciile duc spre Leonardo da Vinci cu toate ca acesta a murit inainte sa fie pusa prima piatra la temelia castelului. Castelul servea la satisfacerea a doua pasiuni a regelui Francisc I, cea pentru vanatoare si cea pentru arhitectura fabuloasa. Iar daca este sa ascultam gurile rele, alegerea acestui loc a fost determinat si de legatura sa cu Claude Rohan, al carei palat se afla in apropiere. Situat in inima unei paduri, Castelul Chambord a inspirat locuinta Bestiei din povestea Disney, Frumoasa si Bestia.

2.    Castelul Alcazar de Segovia, Spania

Este castelul clasic din povesti cu sant, pod mobil si turnulete . Plasat strategic in varful unei stanci si la punctul de intalnire a raurilor Eresma si Clamores, castelul a fost  destinat initial sa fie o fortificatie importanta. In Evul Mediu avea un rol esential in proiectul de aparare a tarii. Mai tarziu a devenit resedinta regala si model pentru castelele din filmele lui Walt, ba chiar pentru intreg proiectul parcului Disneyland.

Te costa 4.50€ sa vizitezi acest castel,  iar daca vrei sa asculti intreaga sa poveste afla ca in schimbul unui euro in plus beneficiezi de serviciile unui ghid.

1. Castelul Neuschwanstein, Germania

Asezat in decorul idilic al Muntilor Alpi, Neuschwanstein ar putea trece usor drept castelul Frumoasei din Padurea Adormita de la Disneyland. Panorama sa este spectaculoasa, aspectul castelului este fabulos. Neuschwanstein este proiectia lui Christian Jank, un fost designer de scene de teatru, declarat nebun inaintea finalizarii constructiei. Poate asa se explica amploarea ametitoare a castelului si amplasarea sa neobisnuita. Castelul ridicat in 1896, trebuia sa fie refugiul regelui bavarez Ludwig al II-lea care din pacate a murit inainte sa-si vada visul terminat. Din acest motiv au fost finalizate doar 14 camere din cele 200 de incaperi planuite, iar “camera tronului” nu a avut niciodata vreun tron. De la moartea regelui pana astazi, peste 60 de milioane de oameni au venit aici sa vada castelul din povesti.

Pretul de intrare in castel este de 9 € pentru un adult.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare