Top targuri de Craciun

  • 19 octombrie 2015

Începutul lunii decembrie înseamnă mai mult decât o explozie de luminiţe colorate, atmosferă festivă şi cumpărături făcute în ritm ameţitor. Înseamnă emoţie, daruri şi vise împlinite. Şi poate că printre cele mai frumoase momente se numără cel în care alergi cu plasele încărcate de cumpărături în căutarea cadourilor perfecte. Atunci, în febra lunii decembrie, te provocăm să te opreşti o clipă… priveşte cu atenţie frumuseţea din jur şi bucură-te de emoţia acestor momente speciale. Dar nu oriunde, ci într-unul din târgurile de Crăciun atât de populare din Europa. 1. Paris 15 Noiembrie 2015 - 4 Ianuarie 2016

Piata de Craciun Paris

Tradiţia pieţelor de Crăciun de la Paris, datează din secolul XIV şi de atunci au făcut istorie. Oraşul luminilor este presărat la sfârşit de an, de la un capăt la altul cu târguri de Crăciun, din Saint-Germain-des-Pres până în Satul Disney. Organizate în locuri iconice, deosebit de populare, acestea adună cele mai frumoase articole de sezon de la preparate culinare tradiţionale, la ornamente, accesorii şi tot felul de alte lucruri care să îţi umple braduleţul de Crăciun.

Cea mai mare şi mai cunoscută Piaţă de Crăciun se întinde de pe celebrul Bulevard Champs-Elysées până în sensul giratoriu de la Place de la Concorde şi este deschisă până la data de 04 Ianuarie 2016. Piaţa numără mai bine de 300 de standuri din lemn sculptat cu ornamente de sezon. Dacă ai venit cu copii sau pur şi simplu spiritul Crăciunului a trezit copilul din tine atunci îţi recomandăm să vizitezi Piaţa de Crăciun de la Disney Village, care e deschisă până pe 3 ianuarie 2016.

2. Praga 28 Noiembrie 2015 - 01 Ianuarie 2016

Piata de Craciun Praga

În perioada sărbătorilor de iarnă, Praga îşi scaldă clădirile gotice în lumini sclipitoare cu ocazia târgului de sezon, numit sugestiv "Winter Wonderland". În Praga, pieţele de Crăciun sunt formate din mici cabane din lemn decorate splendid, care adăpostesc produse tradiţionale cehe de la mâncare caldă (cârnaţi, porumb pe ştiulete, produse de patiserie şi specialităţi locale) până la obiecte de artizanat, accesorii hand-made, ornamente de sezon, faimoasa bere Cehă şi alte băuturi calde.

Cele mai frumoase şi mai populare pieţe de Crăciun din oraş sunt organizate în Piaţa Oraşului Vechi şi în Piaţa Wenceslas. Piaţa de Crăciun din inima oraşului este înţesată de comercianţi şi turişti curioşi, inclusiv în ziua de Crăciun şi Anul Nou. Aici este amenajată o iesle de lemn ce imortalizează scena naşterii Domnului. Dar de departe cel mai impresionant element din Piaţa este Bradul de Crăciun. Acesta este ridicat în fiecare an în Piaţa Oraşului Vechi şi este drapat într-o vâlvătaie de lumini sclipitoare, pornite în fiecare seară în jurul orei 17 ce luminează încântătorul orizont sobru, gotic şi oferă o privelişte spectaculoasă. În plus, un program de concerte de colinde şi dansuri populare rulează zilnic pe o scenă ridicată în Piaţa Oraşului Vechi. Iar dacă însoţeşti cumpărăturile de Crăciun cu o cană de vin fiert care să te încălzească şi să te înveselească atunci o să ai parte de o experienţă de neuitat.

3. Bruxelles 27 Noiembrie 2015 – 3 Ianuarie 2016

Piata de Craciun Bruxelles

Târgurile de iarnă de la Bruxelles fac parte din seria de evenimente “Les plaisirs d’hiver” (Plăcerile Iernii), ce includ şi animaţii stradale, concerte, patinoare în aer liber şi degustări de preparate în braseriile din oraş. Târgurile de Crăciun sunt situate lângă sediul Bursei, în Piaţa St. Chaterine şi în Marche aux Poissons. Acesta din urmă este deschis de pe 27 Noiembrie până pe 3 Ianuarie şi se întinde pe mai bine de doi kilometri.

Aproximativ 240 de standuri propun vizitatorilor cadouri de sărbători, preparatele tradiţionale, dar şi faimoasa ciocolată belgiană, care de Crăciun vine cu noi arome. Produsele de artizanat sunt creaţii provenite din Provence, Elveţia, Irlanda şi Austria. În plus, în timpul weekendurilor aici au loc reprezentaţii folclorice, dar şi numeroase concerte şi spectacole de teatru în stradă.

4. Viena 13 Noiembrie - 26 Decembrie 2015

Piata de Craciun Viena

Sofisticata Viena se îmbracă în haine pretenţioase de sărbătoare şi îşi întâmpină milioanele de turişti din întreaga lume, cu lumini electrizante şi pieţe ofertante de sezon. Capitala Austriei găzduieşte nouă pieţe de Crăciun, dintre care cea mai cunoscută şi mai impresionantă este Rathausplatz. Târgul se desfăşoară în zona Palatului Schonbrunn şi a Primăriei din oraş, clădirile iconice ale Vienei.

Târgurile de Crăciun din Viena au o tradiţie bogată. Primele au fost organizate cu secole în urmă şi erau numite iniţial pieţe de decembrie, apoi pieţele lui Thomas, iar abia din secoulul al XVIII- lea poartă numele pieţe de Crăciun. De atunci şi până astăzi doar aroma de castane prăjite, alunele caramelizate, bomboanele de ciocolată şi vinul fiert (Gluhwein) s-au păstrat. Altfel, fastul secolului XXI nu poate fi comparat cu nimic. În aproape 130 de căsuţe din lemn se vând decoraţiuni, jucării şi obiecte de artizanat, haine şi accesorii.

5. Sibiu 20 Noiembrie – 26 Decembrie 2015

Piata de Craciun Sibiu

Dacă atmosfera feerică din Viena nu îţi este accesibilă, anul acesta vizitează cea de-a noua ediţie a târgului de Crăciun de la Sibiu. Organizată în Piaţa Mare a oraşului, târgul de Crăciun învie ceva din atmosfera capitalei Austriece. Printre atracţiile cele mai speciale se numără ieslea, o reproducere excepţională, de dimensiuni reale, din lemn, a scenei Naşterii Domnului. Câteva mii de sibieni şi de turişti s-au perindat încă din prima zi a târgului, pe 20 Noiembrie, prin Piaţa Mare privind cu poftă la bunătăţile cu care au fost ispitiţi de comercianţii din toate colţurile ţării.

Până pe data de 4 Ianuarie ai timp să îţi programezi şi tu o mică escapadă în fosta capitală europeană ca să te bucuri de spiritul unic al sărbătorilor, de ritmurile de colinde şi de cadouri deosebite de Crăciun.

Ofertele noastre pentru aceste Târguri de Crăciun şi multe altele găsiţi aici.

SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare