Ski-ski-schimba decorul iarna asta! Alege Austria.

  • 14 octombrie 2011

Skiori profesionisti si amatori entuziasti au decis ca Austria este in topul destinatiilor pentru cel mai iubit sport de iarna. Vremea placuta, pante excelente, scoli de ski renumite in lumea intreaga, resorturile luxoase din satele pitoresti, bucataria delicioasa, localnici primitori si o multime de obiective fantastice sunt doar cateva din motivele prin care Austria isi justifica popularitatea mondiala.

Probabil te-ai visat si tu cel putin o data savurand un vin fiert la o cabana din Alpii austrieci sau alunecand plin pe gratie pe partiile perfecte. Iarna asta este timpul sa-ti transformi fantezia in realitate. Planuieste din timp o vacanta de vis si nu uita ca sunt o multime de lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand iti programezi bugetul pentru vacanta de iarna. Transportul este una din primele griji. Cea mai rapida si mai comoda modalitate de a ajunge in Austria este calatoria scurta cu avionul. Poti face o afacere buna daca iti rezervi biletul de avion din timp. Si acelasi lucru este valabil si in cazul cazarii. In satele pitoresti incantatoare vei descoperi resorturile luxoase, splendide, cu facilitati deosebite si standarde ridicate de calitate, dar si pensiuni micute si primitoare cu tarife accesibile. Apoi ia in calcul cheltuielile pentru mancare, taxe locale, costul inchirierii, echipamentelor si instructiunilor de ski. Daca iti rezervi biletul de avion din timp, optezi pentru o pensiune modesta, self-catering si iti aduci propriul echipament de ski, costurile vacantei tale fantastice in Salzurg de pilda, sunt comparabile cu un sejur la Sinaia.

Austria are aproximativ 22.000 de kilometri de partie si circa 800 de statiuni montane de ski si snowboard. Statiunile lor sunt incomparabil mai mari decat cele romanesti, cu retele de sute de km de partii pentru toate categoriile de pregatire si varsta.

Regiunea de ski Arlberg (Tirol) reuneste cinci statiuni din vestul Austriei. Cu doar 240 de kilometri de partie amenajata si altitudini de 1350-2650 m, Arlbergul are gondole, telecabine, teleschiuri si telescaune cu o capacitate de 120.000 de persoane pe ora. Asa ca aceasta zona nu este recomandata incepatorilor care isi fac cu greu loc printre skiorii antrenati. Cea mai cunoscuta statiune este Sf. Anton, deosebit de apreciata de skiorii avansati si experti si de snowboarderilor tineri, energici si agresivi. Pe langa partiile perfecte pentru ski, Arlbergul are si alte distractii de iarna: tobogane pe zapada, plimbari cu sania, patinoar, bowling in aer liber, piscine interioare incalzite, tenis, biliard, cinema.

Innsbruck este o regiune de ski caruia i se spune justificat “mall-ul alpin” cu o lungime totala a partiilor de 320 km si 75 de instalatii de transport pe cablu. Acest domeniu schiabil din apropierea orasului Innsbruck, este o alegere perfecta atat pentru pasionatii de schi si snowboarding cat si pentru iubitorii de peisaje montane splendide. Innsbruck este format din statiunile: Axamer Lizum, Glunzeger, Patscherkofel, Seegrube, Kuhtai, Oberperfuss, Schlick si a Ghetarul Stubai. Indiferent ce statiune alegi trebuie sa stii ca ai la dispozitie un skibus gratuit cu care poti ajunge in toate statiunile regiunii.

Salzburg este una dintre zonele cele mai faimoase, mai mari, mai frumoase si mai pitoresti ale Austriei. Statiunile care formeaza aceasta regiune sunt Abteanau, Flachau, Fuschlsee-hof Bei Salzburg, Lammertal Dachstein West, Pichl Bei Schladming, Ramsau, Schladming,  Wagrain, Werfenweg. Statiunile au in total 352 km partii de schi, de snowbord si sanius cu grade diferite de dificultate la altitudini intre 650-2200 m. Acestea sunt deservite de 106 instalatii de transport pe cablu cu o capacitate de 140 000 pers/ora iar 280 km partii sunt dotate cu tunuri de zapada.

Nu este de mirare ca turisti din toata lumea aleg in fiecare iarna Austria ca destinatie de ski. Temperatura in Alpi variaza in jurul a 20 de grade chiar si in luna Ianuarie si zapada pufoasa perfecta pentru ski tine pana primavara. Chiar daca esti putin familiarizat cu acest sport de iarna afla ca in Austria sunt cele mai renumite scoli de ski din lume cu instructori foarte bine pregatiti. Acestia stiu mai multe limbi de circulatie internationala si te ajuta sa te familiarizezi cu claparii si betele daca esti incepator sau iti pot oferi cateva trucuri de profesionisti daca esti déjà pasionat.

Dar mai mult decat o experinta la ski, Austria are toate ingredientele unei vacante de iarna perfecte. Plimbari romantice cu sania trasa de cai, excursii prin peisaje fantastice, patinaj si alte sporturi de iarna te asteapta in statiunile austriece. In plus, sunt disponibile numeroase facilitati de spa si relaxare, atractii turistice, buticuri cu obiecte autohtone sau ale unor branduri internationale si cafenele unde te poti incalzi cu o ciocolata calda.

Dar poate cea mai incantatoare fata a Austriei este cea traditionala, pitoreasca. Marile resoturi de ski au fost ridicate in jurul unor asezari seculare unde arhitectura si traditiile din regiune sunt o atractie in sine. Daca intentionezi sa-ti planifici vacanta de iarna si cauti o experienta autentica atunci proiecteaza-ti planurile in peisajul feeric austriac, locul de nastere al schiului alpin.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare