Reach for the ski(y)!

  • 5 octombrie 2011

Dupa ce depozitam hainele de plaja, scuturam ultimele urme de nisip din geanta si ne acomodam cu decorul putin prietenos al copacilor aproape dezgoliti, gandurile incep sa zboare la o iarna ca in povesti, cu vin fiert, munti coplesiti de zapada pufoasa si partii de pe care sa ne aruncam indrazneti. Si fara sa desconsideram farmecul nostalgic al zilelor de toamna, acum este timpul pentru planuri minunate de vacante la ski. Cu atat mai mult cu cat in aceasta perioada tarifele sunt reduse, oferta bogata si asteptarile… inalte!

Daca nu ai schiat pana acum nu mai lasa sa treaca inca o iarna fara sa experimentezi cel mai iubit sport din sezon. Iti recomand sa mergi in prima vacanta la ski in strainatate, unde experienta noua si grozava o sa se imbine fericit cu descoperirea unor locuri deosebite.

Daca te numeri printre norocosii care si-au pus claparii in picioare si au testat sentimentul senzational al alunecarii in gol inseamna ca iti imaginezi deja cum o sa te avanti pe crestele muntilor in iarna asta. Si ofertele noastre pentru o  vacanta la ski pica la fix. Pentru o avalansa de distractie viziteaza iarna asta celebrele partii bine intretinute din Austria si Franta sau pe cele faine de tot ale vecinilor nostri bulgari!

Statiunile montane fantastice ca Salzburg si Tirol ale austriecilor nu mai au nevoie de nici o prezentare, dar despre cele bulgare se poate sa nu stii prea multe.

Pamporovo din Bulgaria, de pilda, este o statiune de ski accesibila, perfecta pentru cei care abia se familiarizeaza cu claparii si betele. Partiile de ski ale statiunii au o lungime totala de aproximativ 40 km, grade diferite de dificultate, iar centrele de inchiriere echipamente sportive se afla in imediata apropiere a partiilor de ski. Un avantaj este ca iti poti rezerva din timp inchirierea echipamentului de ski. Si cel mai important, in statiune sunt peste 100 de instructori care vorbesc fluent diferite limbi straine. Ei sunt cei care iti pot da verde la distractie pe partie. Apropo, in Europa dificultatea partiilor este data de culori, de la verde pentru cele mai usoare, urmate de albastre, rosii, negrul evidentiindu-le pe cele mai dificile. Si cu toate ca nu sunt adepta ideii ca trebuie sa pui raul inainte o sa adaug si faptul ca serviciul de salvamont functioneaza 24 de ore din 24.

Bansko este statiunea de ski numarul unu din Bulgaria si cel mai modern centru de ski din Europa de Est. Statiunea are o retea impresionanta de partii de peste 65 km si cele mai lungi sezoane de ski dintre toate statiunile (15 decembrie – 15 mai). Cele 44 de tunuri de zapada functioneaza continuu pentru prelungirea sezonului.

Pentru schiorii experimentati recomand Borovets, cea mai veche statiune montana a Bulgariei. Statiunea gazduieste numeroase competitii sportive de iarna, aici organizandu-se mai multe Campionate Mondiale.

Printre atuurile statiunii se numara 45 km de partii moderne de dificultati diferite pe care se schiaza pana la altitudini de 2.700 m, telegondola moderna, teleschiuri duble, telescaune de 4 locuri si 14 tunuri de zapada ce asigura perfecta stare a partiilor intreg sezonul. Si pe langa conditii excelente pentru ski, ofera facilitati pentru snowboarding, sarituri, biathlon si ski fond atat ziua, cat si noaptea, pe partii iluminate.

Alege-ti destinatia de iarna in functie de cat de pregatit esti, de buget si de asteptari. Planuieste si rezerva-ti vacanta la ski chiar de azi ca sa beneficiezi de preturile reduse si disponibilitate maxima. Numeroase oferte turistice de iarna si mii de kilometri de partii te astepta in sezonul rece 2011-2012. Tu trebuie doar sa decizi in ce directie mergi iarna asta si cat de sus vrei sa ajungi!


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare