Printul Charles, despre frumusetea salbatica a Romaniei: “N-am mai vazut ceva asemanator, n-a mai ramas asa ceva nicaieri.”

  • 31 octombrie 2013

Miercuri seara, la hotelul Pullman din Bucuresti, a fost lansata a treia parte a seriei documentare "Wild Carpathia", considerata cea mai buna ecranizare a Romaniei turistice. Aceasta a treia parte a seriei a fost numita sugestiv "Wild Forever" si prezinta o incursiune in zone superbe ale tarii noastre, printre care orasul Cluj-Napoca, cimitirul de la Sapanta, Maramuresul, Bucovina, Muntii Fagaras, Valea Zalanului si satul Saschiz. 

Documentarul a beneficiat de prezenta speciala a Printului Charles care a vorbit cu mult drag despre Romania, traditiile sale si frumusetea sa salbatica. Referindu-se la aceasta din urma, Printul Charles a declarat: “N-am mai vazut ceva asemanator, n-a mai ramas asa ceva nicaieri. Sunt o bijuterie din coroana Romaniei. Poate oamenii nu vad asta, dar Romania este o tara minunata.”

Referindu-se la poporul roman, Printul Charles a spus ca: “Aici traiesc oameni remarcabili, care nu se dau batuti. Au trait experiente ingrozitoare, care i-au afectat foarte mult: cele doua razboaie mondiale si toate celelalte suferinte traite de la al Doilea Razboi Mondial pana acum. Acesti oameni au trecut prin multe, au vazut multe suferinte, distrugeri, iar vietile le-au fost distruse. Le suntem datori sa gasim o cale pentru un viitor mai bun, care sa le pastreze cultura, traditiile si valorile".

In plus, Printul Charles si-a manifestat ingrijorarea cu privire la modul in care aceste locuri vor fi conservate in timp si a tras un semnal de alarma: “Pericolul globalizarii in masa e dat de faptul ca, inainte sa-ti dai seama, iti pierzi identitatea culturala.”

In documentar, apar si doua personalitati din lumea muzicala, Loredana Groza si Grigore Lese, care vorbesc despre Romania. Grigore Lese vorbeste despre traditiile vechi ale Romaniei si prezinta o nunta traditionala din Maramures. Loredana Groza vorbeste despre piesele ei inspirate din muzica veche ca de o punte de legatura intre generatii.

Documentarul "Wild Carpathia" a fost finantat de Ministerul Turismului si va fi difuzat de Travel Channel pe 8 noiembrie, de la ora 21.00. Va invit sa redescoperiti frumusetile tarii noastre, in acest documentar facut din iubire pentru Romania.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare