Prima vacanţă a prichindelului tău


 Anul acesta v-aţi gândit să plecaţi cu prichindelul vostru în vacanţă? Să ascultaţi valurile mării şi să construiţi trainice castele de nisip împreună? Ştiţi şi voi că e încă destul de mic şi s-ar putea să vă facă zile fripte, dar visaţi la clipa asta de ceva timp şi pur şi simplu nu o mai puteţi amâna. Nu-i nimic, luaţi-vă inima-n dinţi şi noi venim cu sfaturile pentru o vacanţă perfectă alături de cea mai importantă persoană din viaţa voastră!

1 - Alegeţi o destinaţie potrivită pentru întreaga familie! Vă aduceţi aminte cum acum câţiva ani băteaţi cluburile-n lung şi-n lat iar dimineaţa vă prindea pe plajă lângă o sticlă de vin? Probabil sunteţi deja conştienţi că aceasta va rămâne doar o amintire frumoasă dacă decideţi să plecaţi cu cel mic. Cautaţi staţiuni şi hoteluri unde sunt organizate activităţi pentru prichindei! Cu siguranţă veţi găsi suficiente şi veţi ajunge şi voi să vă distraţi alături de copilaşul vostru!

2 - Vacanţa începe cu împachetatul! Poate nu vi se pare chiar atât de important, dar un bagaj prost făcut vă poate compromite vacanţa atunci când decideţi să îl luaţi pe cel mic după voi. Încearcaţi să limitaţi pe cât posibil bagajul vostru, lucrurile copilaşului vor fi numeroase şi indispensabile! Înainte de a vă apuca de aranjat lucrurile în geamantan, vă sfătuim să vă faceti o listă, astfel veţi fi siguri că nu uitaţi vreun lucru important.

3 - Nu uitaţi să aveţi în bagaj o mică trusă de prim-ajutor! Câteva medicamente nu strică niciodată, iar dacă cel mic păţeşte ceva, până ajungeţi la un doctor puteţi ţine lucrurile în frâu! Nu va luaţi după voi alte medicamente decât cele pe care vi le-a recomandat medicul pentru copilaşul vostru! Atunci când plecaţi cu cel mic la drum, e mai bine să puneţi răul înainte decât acesta să vă prindă pe picior greşit.

4 - Drumul până la destinaţie, mai lung sau mai scurt, poate părea o vesnicie pentru un copil. Aveţi grijă să aveţi după voi jocuri şi cât mai multe jucării pentru a-l distrage până veţi ajunge la hotel! Dacă se va plictisi, s-ar putea ca drumul să devină un calvar, aşa că mai bine pregătiţi-vă din timp!

5 - Nu uitaţi că aţi decis să plecaţi în vacanţă cu mititelul vostru pentru a petrece timpul cu el! Chiar dacă hotelul la care v-aţi cazat are o multitudine de activităţi în care copilul vostru poate fi atras astfel încât voi să profitaţi de vacanţă doar împreună, nu uitaţi că aţi decis să plecaţi în vacanţă cu mititelul vostru pentru a petrece timpul cu el! Nu-l lăsaţi prea mult în grija angajaţilor hotelului! Vacanţa în familie poate fi mult mai frumoasa decât v-aţi putea imagina dacă reuşiţi să gestionaţi lucrurile aşa cum trebuie.

Trebuie să vă obişnuiţi cu ideea că nu voi veţi fi vedetele vacanţei acesteia, dar asta nu înseamnă că trebuie să vă puneţi cu totul în slujba copilului vostru. Încearcaţi să găsiţi o cale de mijloc, să descoperiţi activităţi distractive pe care le puteţi face împreună. Nu uitaţi că aţi muncit tot anul, aţi aşteptat momentul concediului şi meritaţi vacanţa asta chiar un pic mai mult decât credeţi! Aşa că nu vă neglijaţi nici pe voi, dar nici pe prichindelul vostru! Echilibrul este cel mai bun răspuns!


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare