Pedalăm și vizităm! TOP 3 cele mai prietenoase orașe pentru bicicliști


În Copenhaga sunt oficial mai multe biciclete decât mașini, în Olanda oamenii pedalează fericiți către orice destinație iar 'praghezii' se bucură de soare și trasee pitorești în afara Orașului de Aur. Cine spune că nu putem și noi, turiștii, să luăm exemplul marilor orașe din Europa și să explorăm noi destinații de pe bicicletă? Poate fi cu adevărat inedit să vedem orașele și atracțiile turistice de pe doua roți, să ne bucurăm de plimbările în natură în timp ce pedalăm spre următorul obiectiv. Să vedem unde putem să pedalăm și vizităm, în top 3 cele mai prietenoase orașe pentru bicicliști!  

1. Copenhaga, Danemarca

Danezii sunt recunoscuți drept latinii nordului, datorită firii lor exuberante, prietenoase dar și pentru numărul impresionant de biciclete din marile orașe. Oficial, Copenhaga găzduiește mai multe biciclete decât automobile, ceea ce provoacă primăria la adevărate strategii de logistică și investiții în tehnologie de ultimă oră, pentru a soluționa ambuteiajele 'raiderilor'. Vizitatorii însă, vor fi întâmpinați cu ospitalitate și zâmbete de către localnici, cărora le place mult să intre în vorbă cu turiștii. Bineînteles, te vei simți mai admirat dar și încurajat să te plimbi cu bița pe benzile special destinate bicicletelor.  

2. Amsterdam, Olanda

Deși designul traseelor și tehnologia  nu se ridică la nivelul celor de ultimă generație din Copenhaga, Amsterdamul rămâne cel mai cool oraș în care să pedalezi. Fiecare stradă are farmecul său și se vede clar că vehiculul pe două roți este principalul mod de deplasare al olandezilor, în orice colț al țării. Vizitarea infinitelor câmpuri de lalele din împrejurimi, cu ajutorul bicicletei îți va aduce relaxare și priveliști de neuitat. Dacă ai noroc de vreme prielnică, nu rata licitația de flori din Aalsmeer sau celebrele mori incluse în patrimoniul Unesco, Morile de vânt de la Kinderdijk. Cel mai frumos aspect va fi că toate potecile vor părea că sunt făcute pentru turiști veseli pe biciclete!  

3. Praga, Cehia

Orașul de pe Vâltava încurajează din ce în ce mai mult deplasarea pe bicicletă. Sunt doar câteva zone unde pistele de bicicliști sunt marcate cu galben, așa că uită-te atent după semnele de îndrumare. Deși Praga mai are ceva de muncă în materie de piste și facilități pentru bicicliști, până la nivelul orașelor precum Viena sau Strasbourg, autoritățile acordă atenție sporită acestui subiect, tratat cu importanță în marile capitale ale lumii. Bicicliștii trebuie să se adapteze condițiilor, să fie atenți să descalece în zonele pietonale și mai ales, să se bucure de priveliștea de pe malul râului și să profite de peisajele împrejurimilor orașului, fiindcă până la urmă, pedalatul are avantajele sale! Atmosfera de vacanță ne dă energie să petrecem ore în șir în aer liber, să batem la pas toate străduțele, să savurăm efervescența locului.. Însă trebuie să știi că poți bifa mai multe obiective într-o zi și în același timp să te relaxezi, în excursii ghidate pe bicicletă. Un astfel de circuit te poate costa maxim 680 de euro, pentru 7 zile de explorat în Olanda, pe tărâmul lalelelor și al morilor de vânt, cu cazare, transport și bicicletă incluse. Nu va trebui să îți faci griji nici pentru momentele când vei fi prea obosit să mai pedalezi, fiindcă poți să te odihnești oricând în autocarul ce însoțește grupul în permanență. Mai multe detalii despre pachete de circuite cu bicicleta, program și perioadele disponibile, poți afla aici.

SOURCE AND TAGS