free
hit counter
Paradisul fascinant al insulelor Maldive... Cât de multe știi despre el? - GoTravel, bilete de avion, rezervari hoteluri, destinatii de vacanta

Travel Tipster - resursa ta de recomandari turistice

Suna un agent

0 800 800 676

Paradisul fascinant al insulelor Maldive… Cât de multe știi despre el?

Localizate de-a lungul Ecuatorului, la sud de India și la vest de Sri Lanka, insulele Maldive își desfășoară frumusețea radiantă. Ceea ce le face unice sunt atolii naturali și recifurile, plajele cu cel mai fin nisip din lume, dispersate ca niște bijuterii pe o suprafață de 823 km. Populația este astăzi un mix de civilizații, rodul intersectării multiplelor rute antice de comerț al zonei –  indiană, africană, europeană, arabă, asiatică.

Natura unică a insulelor

Arhipelagul Maldivelor găzduiește circa 1200 atoli, printre care unele dintre cele mai mici insule din lume, cu dimensiuni de câțiva metri pătrați, cea mai mare abia atingând 6 km lungime. Din totalul insulelor, 800 sunt încă nelocuite, iar turiștii pot fi găzduiți pe aproximativ 110 dintre acestea, unde se află hoteluri si resorturi. Multe dintre insulele indisponibile turiștilor sunt utilizate pentru agricultură, industrie sau în scopuri guvernamentale.

Insulele Maldive sunt de origine coralină, de aceea nisipul plajelor este uimitor de fin și de alb. Plajele coraline reprezintă sub 5% din totalul plajelor din lume, majoritatea fiind formate din cuarț. O mare parte din responsabilitatea păstrării frumuseții plajelor o poartă peștele papagal, care se estimează că produce până la 1 tonă de nisip pe an.

 

 

 

 

 

 

Cel mai mare pește din lume, rechinul-balenă, își are sanctuarul oficial în apele calde din jurul insulelor. Acesta poate ajunge la 15 metri lungime și nu este periculos pentru om, hrănindu-se cu plancton, pești, moluște și crustacee.

În lagunele cristaline din jurul atolilor navighează încă marinari autentici pe ambarcațiunile tradiționale dhoni, unii dintre căpitanii acestora orientându-se încă cu ajutorul stelelor, strecurându-se printre corali după semnele  date de mișcarea valurilor.

Tradiții și simboluri locale

Tradițiile localnicilor sunt fascinante și începem sa le aflăm de când ne uităm la simbolismul steagului lor. Verdele simbolizează pacea si Nucul de Cocos, arborele național, semiluna albă – islamul, culoarea roșu păstrând amintirea sângelui vărsat în războiul de independență. Cocotierul este emblema insulelor Maldive, simbolizat pe stemă, acesta oferind singura sursă de umbră naturală. Ei trăiesc până la 100 ani și pot crește 30 metri, lemnul lor fiind folosit la construirea bărcilor dhoni.

Bodu-Beru este instrumentul care da sunetul specific, ritmat al muzicii tradiționale locale. Aceste ritmuri sunt aproape transcendentale atunci când le asculti, fiind o reminiscență a unei vechi linii genetice din zona Africii de est.

Moneda locală este decorată cu un alt simbol al Maldivelor – scoicile Cowry, care se găsesc cu milioanele pe plajele nesfârșite și care erau folosite ca monedă de schimb în timpurile medivale.

Delicii maldiviene

Deși resorturile din insulele Maldive oferă o largă varietate de mâncăruri internaționale, noi credem că a încerca noi sortimente culinare în locurile unde călătorim completează plăcerea experienței.

Tonul proaspăt este principalul fel de mâncare servit, preparându-se în diverse rețete: fiert, afumat, uscat la soare. Tonul de tunel, tonul mic, tonul fregate și tonul galben sunt preferatele specii. Tonul procesat sau “Peștele Maldive” este produs în Maldive și este o marcă a bucătăriei maldiviene. Acesta îl puteți întâlni apoi în preparate cași condiment, sub formă de fulgi, pentru a da aroma mâncării, sau ca umplutură în gustări de tip patiserie.

Garudya este o supă clară din pește, preparată de asemenea cu unul dintre tipurile de ton. În mod tradițional ea se prepară doar cu apă și sare, servindu-se fierbinte cu orez, lămâie, ceapă și chilli.

Nucile de cocos sunt folosite în majoritatea preparatelor maldiviene. Acestea sunt rase, stoarse pentru laptele de cocos, sau presate pentru ulei. Există 3 etape de dezvoltare a nucilor de cocos care sunt folosite. Prima etapă se numeste Kurumba, când carnea acesteia este moale și poate fi mâncată iar apa servită ca băutură răcoritoare. Alte fructe cu care vă veți desfăta în Maldive sunt pandanus, banane, mango și papaya.

Taro, cartofi dulci, tapioca sunt utilizate în prepararea pâinii. Lipia numită Roshi este tradițională. Dintre deliciile cele mai îndrăgite vă recomandăm preparatele Dhon Riha – curry maldivian de ton și Theluli Mas – pește picant prăjit.

Insulele Maldive poartă recordul celei mai joase țări din lume, situându-se în medie la 1,5 metri peste nivelul mării. Răsfață-te cu câteva imagini de senzație din insulele paradisului:

 

Tariful pentru un sejur de Revelion în insulele Maldive pornește de la 2068 Euro/persoană pentru un pachet de 7 nopți/10 zile, în perioada 28.12.2017-05.01.2018. Prețul include transportul cu avionul și cazarea într-un resort de 5 stele, demipensiune și cina de Revelion.

Gaseste-ți vacanța aici: http://www.gotravel.ro/Revelion-2018-Maldive

 

 

Save

Save

Save