Minunea din desert: Cea mai mare gradina naturala de flori s-a deschis in Dubai!

  • 6 martie 2013

Dubai este fara nici o urma de indoiala orasul superlativelor! Tot ceea ce s-a realizat in ultimii ani in materie de obiective turistice este luxos, spectaculos si gata sa taie rasuflarea oricarui turist. In timpul ascensiunii sale spectaculoase, Dubaiul a fost, pe rand, elogiat pentru indrazneala si realizarile sale exceptionale dar si criticat pentru grandomania sa excesiva.

In 2013, Dubai nu se dezice si bifeaza inca un record mondial: cea mai mare gradina naturala de flori din lume! Si cea mai spectaculoasa, am indrazni noi sa adaugam, cu atat mai mult cu cat este amenajata in mijlocul desertului!

Dubai Miracle Garden are peste 45 de milioane de flori pe o suprafata de 72000 de metri patrati. Cateva dintre speciile de flori au fost plantate pentru prima data in Emirate. Exceptional la aceasta gradina este faptul ca pe langa paturile traditionale de flori, aranjamentele florale sunt dispuse si in forma de stele, arcade, iglu sau piramide. In plus, exista sapte aranjamente florale in forma de inima, care simbolizeaza cele sapte state ale Emiratelor Arabe Unite. Compania Akar, cea care este insarcinata cu amenajarea spatiului a declarat ca felul in care sunt dispuse aranjamentele florale se va schimba in fiecare sezon, astfel incat turistii sa aiba parte de o experienta diferita de fiecare data cand viziteaza gradina.

Parcul poate fi vizitat de luni pana vineri in intervalul orar 10.00 – 22.00. In weekend, programul de vizitare este prelungit pana la miezul noptii. Gradina va fi inchisa in lunile fierbinti de vara. In iunie pana in septembrie, in Dubai, temperatura medie este de 40 de grade Celsius.

In luna octombrie a acestui an se va incheia o a doua faza de dezvoltare a proiectului ce include o gradina in forma de fluture, un spatiu de joaca pentru copii, magazine si restaurante.

Credit foto: Dubai Miracle Garden


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare