Miami, mi amor

  • 13 ianuarie 2015

Daca raiul ar fi fost o plaja si nu o gradina poate ca am fi fost si astazi acolo! Pe pamant insa, Miami este locul pe care te rogi sa nu-l parasesti niciodata. Paradisiac de frumos, dar pacatos de fiebinte, “Orasul soarelui” este localizat in Florida, Statele Unite. Punctul cel mai atractiv din oras il reprezinta statiunea pe care o lume intreaga o adora, Miami Beach, situata in apropierea Cheilor Floridei.

Miami seduce cu nisipul fin, apa limpede, falezele strajuite de palmieri, oceanul albastru ca cerul si temperaturile semitropicale, ideale tot timpul anului. Toate condimentate cu restaurante exotice, zgarie-nori, magazine de lux si cluburi in care sangele latin pulseaza pana in zori pe ritmuri salbatice.

Miami este intelegator cu excesele. Cat despre diferente, ele sunt un cocktail irezistibil. Culturi diferite traiesc intr-o simbioza perfecta. Locuitorii sunt oameni placuti ca zilele insorite. Localnicii iti zambesc ca unui prieten vechi si drag. Le poti zambi inapoi si legi o conversatie sau te poti opri pur si simplu sa admiri atmosfera plina de caldura fara sa fii deranjat de priviri iscoditoare. Si daca nu era de ajuns, la gradina zoologica din Miami, un cimpanzeu a adoptat doi pui de tigru. Asta da lectie de toleranta!

 Ca turist in Miami, o sa fii ispitit sa te intinzi pe nisipul incredibil de fin si sa privesti la infinit oceanul. Si o sa simti deja ca ai parte de cea mai grozava experienta din viata ta. Insa propunerea mea pentru o zi perfecta suna cam asa: incepeti ziua cu o alergare usoara pe plaja(un sport local), fa plaja, dupa-amiaza dedic-o cumparaturilor si seara unei cine delicioase care sa iti dea energie pentru o noapte nebuna in care sa dansezi pana in zori. Si intre toate nu ignora scopul principal al oricarui turist, acela de a vizita. Sunt multe zone in Miami care o sa-ti duca entuziasmul peste limita. Zona rezidentiala Coral Gables este una dintre ele, admirabila prin arhitectura eleganta, unde remarcabil este Hotelul Biltmore, Gradina Tropicala Fairchild si Piscina Venetiana. Little Havana este o zona frecventata de turisti, unde poti cumpara vestitele trabucuri cubaneze si unde se organizeaza anual Festivalul Calle Ocho.  Ar mai fi cartierul South Beach, a carui puncte turistice “forte” sunt cladirile Art Deco si bulevardul Ocean Drive, unde vedete precum Gloria Estefan, Ricky Martin, Enrique Iglesias, Shakira sau Donatella Versace isi plimba plasele incarcate de cumparaturi de la un boutique de lux la altul si frecventeaza restaurantele exclusiviste si barurile pline de stil si de lume buna. Apoi Greater Miami este centrul comercial, financiar, cultural, sportiv, de divertisment, de transporturi si un centru de turism.

In ceea ce priveste arhitectura, Miami tinteste tot mai sus. Orasul este pe podiumul american in ceea ce priveste numarul de zgarie-nori.  Dupa Chicago si New York, Miami se apropie indraznet de cer. Doar anul trecut au fost finalizate nu mai putin de 24 de constructii uriase. Pentru un oras unde turismul este vital, cea mai inalta constructie este firesc, un hotel. Hotelul Four Seasons are de 240 metri si merita vizitat indiferent daca ramai peste noapte sau nu. Poti alege sa te scufunzi intr-una din cele doua piscine sau poti urca pana la ultimul etaj unde panorama o sa te lase fara rasuflare. Inima ta va pluti la inaltimea zgarie-norilor si dincolo de ei. Din orice unghi, Miami este splendid!

Daca vrei sa te bucuri de plaja, pe langa renumitul Miami Beach, poti opta pentru Parcul Crandon, Bill Baggs Cape Florida State Reacreation Area sau insula Fisher. Cei cu dare de mana pot face chiar o croaziera de o zi in Bahamas sau excursii la Cape Canaveral, Orlando ori Everglades sau spre insulele incantatoare din jur ca: Sunset, Star, San Marco sau Palm Island.

Portul Miami este cel mai mare port de ambarcatiuni din lume, prin care trec mai mult de 3,6 milioane de pasageri in fiecare an. Miami detine cele mai multe nave de croaziera din lume, inca un semn al turismului deosebit de dezvoltat. In 2008 a fost declarat cel mai curat oras din America de revista „Forbes”. Numarul mare de parcuri de agrement si lacuri artificiale au avut un cuvant de spus cand s-a hotarat ca orasul merita acest titlu. Si daca amintim ca Miami este un oras de top, trebuie sa adaugam ca a fost declarat al treilea cel mai bogat oras din SUA si pe locul 22 in toata lumea. Si apoi, o vizita in Miami imbogateste pe oricine. Din pacate, doar sufleteste.

In Miami, cultura latina este predominanta si limba spaniola este vorbita la fel de frecvent ca engleza. O ocazie pentru iubitoarele de telenovele sa isi puna in practica cunostintele lingvistice.

Pentru luna de miere, Miami este o destinatie feerica si deosebit de romantica din sute de motive. Daca vii cu prietenii vei gasi o metropola a tuturor posibilitatilor si un nou sens pentru cuvantul “distractie”. Calatorind aici singur poti sa socializezi la lectiile de salsa, pe plaja, la galeriile de arta, intr-o promenada pe faleza sau in cluburile de noapte. In plus, idealistii sustin ca ai toate sansele sa iti gasesti sufletul pereche. Cinicii spun ca in Miami iti poti gasii chiar mai multe “perechi”. In orice caz, nimeni nu pleaca fara fluturasi in stomac.

Toata lumea iubeste Miami!


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare