Mai visezi (inca) sa vezi lumea?

  • 29 ianuarie 2013

 

Sambata am participat la Povesti din Lumea Mare. Despre eveniment in sine nu o sa vorbesc foarte mult, a povestit deja Roxana, cea care sta in spatele acestui proiect, in interviul pe care ni l-a acordat saptamana trecuta. Vreau sa povestesc putin despre sentimentele pe care mi le-a trezit intalnirea cu turistii pasionati de la eveniment. 

11 la numar, blogerii de turism si povestile lor sincere de calatorie mi-au facut un dor coplesitor de duca si m-au facut sa ma intreb de ce tocmai eu, o mare iubitoare de vacante, nu calatoresc mai mult? Iar spre sfarsitul evenimentului, cand deja imi gasisem destule scuze in fata mea ca sa justific faptul ca nu calatoresc destul, au venit fetele de la Travel Girls si mi-au desfiintat rand pe rand fiecare argument.

Sunt convinsa ca fiecare avem motivele noastre sa stam acasa sau sa ne programam doar cate o calatorie, doua pe an! Am ales patru dintre motivele frecvente, pe care le-au amintit fetele de la Travel Girls la eveniment. Sigur le-ai auzit si tu poate chiar invocate de vocea propriei tale constiinte. Dar te provoc sa le analizezi… sunt ele suficient de puternice?

Motivul nr. 1# Nu am timp

Poate ca niciodata nu o sa ai mai mult timp decat acum... Daca esti o persoana cu un job full time atunci ai minim 20 de zile de concediu anual care, impartite cu intelepciune, iti pot aduce mai multe vacante de relaxare si distractie. Daca iti rezervi, de pilda, trei zile de concediu si le lipesti de un weekend, ai cinci zile in care sa pleci la munte la ski sau intr-un mic concediu in strainatate. La aceste 20 de zile se adauga 12 zile cu sarbatori legale, nelucratoare. In 2013, 8 dintre ele vor cadea in timpul saptamanii, asa ca profita din plin de ele planuind o mica escapada. Si apoi mai sunt popularele city-break-uri pe care vi le recomand cu caldura si care o sa va ofere o experienta memorabila.

Motivul nr. 2# Nu am bani

Calatorii pe care i-am cunoscut la eveniment sunt oameni cu salarii medii care economisesc pentru a vizita lumea. Am inceput sa cred ca banii pe care ii rezervam fiecare pentru mici bucurii, sunt o chestiune de prioritati. Daca renunti la un parfum scump si la alte cateva mici “mofturi”, o sa ai bani suficienti pentru mici escapade prin tara sau o sa poti profita de oferte low-cost in strainatate! Si nu uita ca uneori o vacanta in strainatate rezervata din timp este mai ieftina decat una in tara!

Motivul nr. 3# Nu am masina

Nici eu. Si nici fetele de la Travel Girls. Si asta nu le opreste sa vada lumea. Si chiar daca ai masina de ce te-ai obosii sa o conduci cand sunt o multime de oferte accesibile la bilete de avion? Iar la destinatie, faptul ca ajungi sa calatoresti cu tot felul de mijloace de transport in comun te ajuta sa interactionezi cu localnicii si sa te integrezi mai usor in peisaj. Si pe deasupra, mersul pe jos te ajuta sa descoperi o multime de comori ascunse!

Motivul nr. 4#  Nu am cu cine

Un grup mare nu este niciodata o garantie a distractiei! Cu cat grupul de calatori este mai mare cu atat interesele lor distincte intra mai usor in conflict. Unii vor sa vada obiective turistice cat e ziua de lunga, altii vor sa se plimbe, altii vor sa faca shopping in timp ce cativa vor avea pofta sa viziteze resturantele si sa incerce bucataria locala. Asa ca este dificil sa gasesti o varianta de compromis care sa multumeasca pe toata lumea. O vacanta in 2, 3 maxim patru persoane este o varianta optima. Si nu te teme nici sa calatoresti singur! Unul din blogurile mele de calatorie preferate, “Go, See, Write” prezinta aventurile unui calator singuratic. Inspira-te din curajul lui si nu lasa nimic sa te opreasca sa ajungi unde vreti!

Am auzit candva povestea unui pasionat de lectura care, intrand intr-o biblioteca imensa, a fost cuprins de panica gandindu-se ca nu va avea niciodata suficient timp sa citeasca toate cartile de acolo. Asa m-am simtit si eu ascultand atatea povesti de calatorie… Ca lumea este atat de mare si frumoasa incat nu merita sa irosim nici o clipa pentru a o cunoaste mai bine si mai mult!


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare