Locuri fara de care Craciunul nu ar fi la fel…

  • 11 decembrie 2012

Sunt cateva lucruri si momente nedespartite de imaginea Craciunului: Nasterea lui Iisus, familia reunita, brazii impodobiti, Mos Craciun, entuziasmul copilariei si multe, multe cadouri. In aceasta perioada a sarbatorilor cand nu stii ce sa le mai oferi celor dragi, iti amintim care este cel mai pretios lucru pe care l-ai primit si pe care poti sa-l daruiesti cui vrei: timpul tau! Timp pe care sa-l imparti cu generozitate celor dragi, timp rezervat calatoriilor, timp dedicat plimbarilor prin oras si altor activitati placute.

Am fi bucurosi sa-ti dedici chiar acum, putin din timpul tau pentru o plimbare imaginara prin patru locuri frumoase, fara de care Craciunul nu ar mai fi fost la fel.

Targul de Craciun de la Viena In fiecare an, de la mijlocul lui noiembrie pana la Craciun, Viena isi imbraca cele mai frumoase si mai stralucitoare haine si asteapta turisti din toate partile lumii cu bunatati expuse din belgus in Pietele de Craciun. Imaginea Pietelor de Craciun se regaseste in multe parti din lume dar parca tot Viena a ramas regina Craciunului, cea mai distinsa si mai frumos impodobita. 2,5 milioane de beculete stralucesc de sarbatori pe strazile orasului, concerte de muzica clasica innobileaza decorul de iarna si Pietele de Craciun sunt incarcate cu bunatati de sezon si decoratiuni frumoase. Specifica Craciunului vienez este si bautura traditionala Gluhwein, o combinatie aromata de vin, scortisoara, zahar, rom, brandy, vodka si suc de lamaie. 

Biserica Nasterii Domnului din Betleem

Biserica Nasterii Domnului din Tara Sfanta este una dintre cele mai vechi biserici crestine din lume si macheaza locul in care S-a nascut Mantuitorul Hristos. Acesta este un lacas de rugaciune pentru trei culte; in incinta exista o manastire ortodoxa, una catolica si una armeana. Primii oameni care au calatorit aici sa se inchine au fost cei trei magi, ghidati de steaua de la Rasarit, acum mai bine de 2000 de ani. De atunci, mii de oameni din toate colturile lumii vin aici in fiecare an, pe 25 decembrie, sa se inchine si sa sarbatoreasca Nasterea Domnului si alte milioane de ganduri se intorc spre acest loc binecuvantat.

Satul lui Mos Craciun

Ce copil nu a scris macar o data in viata o scrisoare cu solicitari pentru Mos Craciun fara sa stie la ce adresa sa o expedieze? Ei bine, daca n-ai aflat inca, batranul cel generos are un oficiu postal personalizat in satul sau personal din Finlanda (Rovaniemi).  Spre acel loc friguros dar primitor si vesel din Cercul Arctic, se indreapta toate sperantele celor mici. In satul lui Mos Craciun, vizitatorii pot admira o multime de magazine, cafenele, restaurante, un parc de distractii, un muzeu, jucarii, spiridusi si alte personaje de poveste si bineinteles, legendara casa a lui Mos Craciun!

Disneyland Paris

In copilarie ni se parea ca totul este posibil. Pe masura ce am crescut, am inceput sa ne indoim de puterea mosului cel bun care sa ne cunoasca si sa ne indeplineasca cele mai ascunse vise. Adulti fiind, ar trebui sa credem din nou:  in bunatate, in vise implinite, in magia sarbatorilor! Disneyland Paris ne aminteste cum era sa fim copii, sa credem tot si sa primim orice mic dar ca pe o minune! De Craciun, la Disneyland sunt organizate spectacole, parade si piete cu cadouri si dulciuri, personajele din basme sunt imbracate festiv si atractia cea mai importanta este Castelul Frumoasei Adormite care se transforma in decembrie intr-un palat de gheata acoperit cu mii de lumini intermitente.

 

 

 

 


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare