Fă-ți bagajele! Cele mai exotice locuri din lume te așteaptă!


Nici nu a început bine sezonul rece şi cei mai mulţi români deja caută destinaţii exotice în care să se bucure în continuare de o climă caldă şi soare dulce, care să le alinte pielea şi simţurile, şi care să le creeze iluzia unei vieţi mereu înfloritoare, minunată mereu.

Insulele exclusiviste, cu aer intim şi privat, resorturile de lux înconjurate de ape ce redefinesc limitele spaţio-temporale şi chiar ale imaginaţiei, fiind o continuare imperceptibilă a cerului senin, plajele fine şi parcă nepământene, acestea sunt cele mai apreciate locuri de refugiu şi de regăsire a stării de bine intrinseci.

Recomandările noastre pentru cei care vor o escapadă în locuri exotice în defavoarea zilelor ploioase şi reci de toamnă, sunt Insulele Maldive, Mexicul şi Republica Dominicană şi, desigur, circuitele în grup cu însoţitor, ce presupun tururi de oraşe şi vizite de obiective.

Deşi e cel mai mic stat asiatic din punct de vedere geografic şi demografic, Maldive şi-a construit o reputaţie în întreaga lume, datorită apelor de un albastru infinit ce se întrepătrund cu nisipul alb şi datorită numărului limitat de vizitatori acceptat anual, ce dă senzaţia de intimitate şi confort. Un sejur de 7 nopţi în Republica Maldive porneşte de la 1292 Euro de persoană şi presupune acces la piscine şi centre de wellness, sporturi acvatice, windsurf, diving şi scuba diving, echipament de snorkeling şi scufundări, pentru a putea vedea colecţiile rare de corali şi mozaicul de peşti multicolori, şi multe alte facilităţi care să facă dintr-o vacanţă obişnuită, o experienţă de povestit nepoţilor.

Mexicul este o altă destinaţie ce atrage turişti de pretutindeni, datorită amalgamului de piramide, deşerturi, chili, păduri de pin, temple, tradiţii, plaje, sombrero-uri, multă culoare şi voie bună. Este o ţară a contrastelor, cu ceva pe gustul fiecăruia: oraşe coloniale şi centre urbane moderne, zone arheologice, rezervaţii naturale şi plaje faimoase, precum cele din Acapulco şi Cancun. O vacanţă de 7 nopţi în Mexic te poate costa între 1448 şi 2000 Euro, însă merită fiecare bănuţ. Aici ai posibilitatea de a lua lecţii de dans, de a practica mai multe sporturi, precum: scufundări, volei, parasailing, jet ski, windsurf, caiac, boccia, catamaran sau de a te bucura pur şi simplu de muzică stradală, oraşul Guadalajara fiind recunoscut drept „oraşul-mamă” al mariachilor, unde se cântă continuu, zi şi noapte.

Dacă gălăgia din Mexic nu e pe gustul tău, paradisul din Marea Caraibelor, Republica Dominicană, cu siguranţă îţi va ajunge la suflet cât ai clipi. Şi la propriu, şi la figurat. Aerul uşor sărat şi peisajele de o naturaleţe şi o frumuseţe covârşitoare, se infiltrează cumva prin toţi porii şi se sedimentează undeva pe retină şi pe pânzele emoţionale ale sufletului şi nu le vei mai putea uita vreodată. Aici se ascund cele mai apreciate plaje din lume, Playa Grande, Sosua Beach, Playa Dorada, Punta Cana, Plaja Bavaro, unde poţi avea parte de liniştea unui somn în hamac la umbra unui palmier sau aventura vieţii tale, dacă te încumeţi să cucereşti cel mai înalt vârf din Caraibe – Pico Duarte sau să faci rafting pe râul Yaque del Norte. Tariful creşte de la 1310 Euro de persoană până la 2000, însă serviciile sunt de înaltă calitate, iar experienţele nepreţuite.

Gama circuitelor exotice este foarte largă, iar pachetele sunt gândite astfel încât fiecare să găsească ceva să i se potrivească. Tarifele pornesc de la 649 Euro (Israel - Egipt) şi pot ajunge până la 1699 Euro, în destinaţii precum Indonezia – Bali sau Thailanda – Malaezia – Singapore. Fiecare zi are program stabilit, de la orele dimineţii până seara organizându-se tururi de oraşe şi vizite la obiective, cu ghid şi transport inclus. De asemenea, tariful include toate biletele de intrare la obiective, excursiile organizate, croazierele pe mare, cazarea şi micul dejun. Totul este inclus în preţ, trebuie doar să îţi faci curaj să porneşti în lume, să explorezi, să descoperi, să visezi. Şi să-ţi transformi visele în realitate.

Egipt, Maroc,Thailanda, Indonezia, Cuba, sunt doar câteva dintre ţările care aşteaptă să le treci pragul şi să te îmbrăţişeze cu varietatea culturală şi culinară pe care nu le mai găseşti niciunde.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare