Halloween si cateva obiective bantuite

  • 30 octombrie 2012

Fenomene paranormale, fantome, vampiri… nu sunt doar cliseele unui film de groaza ci fac parte din traditia festiva de Halloween, sarbatoarea importata de peste mari si tari, cu ocazia careia se sarbatoreste tot ce este mai infricosator si mai grotesc. Este singura noapte cand zombii umbla nestingheriti pe strazi, fantomele bat la usa si cersesc bomboane iar vampirii zambesc cu dintii ieftini de plastic. Nimeni nu se sperie, toata lumea se distreaza.

Dar cand se vorbeste despre locurile de mai jos, de obicei zambetele ingheata. Sunt acele obiective cu istorie sangeroasa in care se spune ca s-ar putea intalni creaturile de mai sus. Si cu toate ca parerile sunt impartite intre cei care cred in fantome si sceptici, o mica teama exista totusi de ambele parti… teama de lucrurile pe care nu le putem explica si de situatiile la care pana si oamenii de stiinta ridica usor din umeri. Asa ca de Halloween, trecem in revista cateva destinatii de sezon, mai exact 5 obiective bantuite.

Turnul Londrei, Anglia

In Turnul Londrei au fost spanzurate sau decapitate multe personalitati ale istoriei brtanice. Acesta este locul povestilor cu fantome care misuna prin turn si cer dreptate. Una dintre cele mai temute fantome de aici este aceea a lui Anne Boleyn, sotia regelui Henry al VIII-lea, acuzata ca l-ar fi inselat pe rege si decapitata fara mila in fata acestuia. Istoricii spun ca adevaratul motiv din spatele condamnarii sale a fost faptul ca nu reusea sa nasca printul mostenitor atat de dorit de Henry.

Fortul Bhangarh, India

La intersectia localitatilor Jaipur si Alwar din India s-au petrecut o multime de fenomene inexplicabile iar povestile cu fantome au inflorit.  Una din legende spune ca Bhangarh Fort este blestemat de Singhia, un vrajitor care practica magia neagra. Frapant este faptul ca toate acoperisurile din zona se prabusesc inexplicabil si nici o casa nu are acoperis iar cei care ajung noaptea in fort dispar fara urma. Si aceasta situatie se pare ca a scapat de sub controlul autoritatilor care interzic vehement accesul in zona dupa apusul soarelui si peste tot sunt amplasate panouri de avertizare.

Padurea Aokigahara, Japonia

Padurea Aokigahara este un loc a carei realitate infricosatoare depaseste legenda. Din 1950 pana astazi aici au fost inregistrate de cate autoritati peste 500 de sinucideri. Cei care viziteaza padurea spune ca aici se aud tipete, plansete si strigate de ajutor. Nimeni nu a reusit sa explice de ce se simt atrasi sinucigasii de padurea aceasta deasa si nici de unde vin zgomotele care se aud frecvent. Cei care au studiat fenomenul au observat ca imediat ce intra in padure acul de la orice busola o ia razna, fapt pus de oamenii de stiinta pe seama unor campuri electromagnetice din zona.

Hotelul Schooner

Aceste hotel este ocolit de cei care cred in fantome fiind considerat unul dintre cele mai bantuite locuri din lume. Hotelul are o importanta istorica, gazduind de-a lungul timpului personalitati precum regi, vedete si scriitori dar este mai cunoscut ca fiind populat de fantome. Se pare ca cei care raman peste noaptre in hotel raporteaza aparitii fantomatice si zgomote inexplicabile. Cele mai bantuite camere sunt 17 si 28.

Inchisoarea Alcatraz

Alcatraz, inchisoarea construita pe o stanca inconjurata de ape este locul celor mai cumplite povesti cu prizonieri. Din 1923, aici au fost inchisi criminalii cei mai periculosi ai Americii si sefi ai mafiei precum Al Capone si George Kelly. In 29 de ani, nimeni nu a reusit sa evadeze de aici fara sa sfarseasca imediat impuscat, inecat sau sfasiat de rechini. Din 1963, inchisoarea a fost inchisa si transformata in obiectiv turistic, fiind vizitata mai ales de curiosii fascinati de povestile cu fantome-criminale.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare