Grecia - Savurează, iubește, întoarce-te!


Este foarte greu ca în doar câteva cuvinte să iți descriem Grecia care, cu peste 2000 de insule raspândite în cele două mări din nordul Mediteranei, marea Egee și marea Ionică, este practic destinația tuturor viselor. Acolo cu adevărat îți savurezi vacanța, iubești atmosfera și dorești să te întorci!

  Sute de insule de smarald

Fiecare insulă oferă un amalgam de minunății pe care nu se poate să le ratezi și este practic imposibil ca, din pleiada de insule să nu identifici paradisul. Grecia insulară te îmbie cu de toate: Creta, Santorini și Rhodos sunt insule populare, cosmopolite, moderne și diversificate; Paros se identifică cu traditionalul grecesc, Lemnos poate fi punctul de plecare în căutarea aventurii, a senzațiilor tari, iar insule ca Naxos, Thassos sau Zakyntos sunt oaze ale naturii, relaxării și liniștii.

Acest fapt se datorează modului diferit în care s-au dezvoltat din punct de vedere turistic destinațiile insulare ale Greciei, astfel că exista oaze special dedicate tinerilor, în care muzica și o atmosferă de voia bună le regăsim până în orele târzii ale dimineții sau locuri de relaxare, cultură și arheologie.

  Istorie și tradiție nealterată

Dar frumusețile Greciei nu constau numai în insulele sale, ci toată țara este un întins și prietenos litoral, cu peisaje stâncoase, cu plaje ascunse, idilice, cu ape limpezi, cu stațiuni agitate, cu orașe antice. Aici, de-a lungul fâșiilor de pământ dintre Egee și Ionică, vei întâlni cele mai vechi civilizații, timpuri legendare și obiceiuri puternic înrădăcinate în trecut, dar care se îmbina într-o conviețuire armonioasă cu noua civilizație, oferind vizitatorilor amintiri de neuitat.

Daca turismul ține economia Greciei, atunci acesta oferă milioanelor de străini ce calcă pe pamântul ei istoric, tot ce le poate garanta o vacanță memorabilă, de la o infrastructură adecvată, pe șosele, la posibilitatea practicării de sporturi acvatice, de croaziere pe mare, pescuind și relaxându-se în hotelurile luxoase, oferă faimoasa bucătărie mediteraneană, distracții în sutele de cluburi de noapte și nu în ultimul rând servicii cu standarde ridicate, neuitând de zâmbetul larg, prietenos.

 

Grecia, cu o tradiție culinară de peste 4.000 de ani, are o gastronomie distinctă în fiecare grup de insule, dar descrisă în general prin simplitate și un caracter sănătos, ce se bazează pe uleiul de măsline, pește proaspat, legume, salate, vin.

 

Nu-i așa că ți-am stârnit dorul de Grecia?!

Profită de perioada ofertelor Early Booking, momentul ideal să îți rezervi un sejur cu avion Charter către una din insulele minunate. Alege pachete ce încep de la 324 euro/persoană în Skiathos, 330 euro/persoană în insula Parga, sau în Santorini de la 430 euro/persoană pentru un sejur de 7 nopți. Călătorie plăcută!  

SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare